| СелЕна или СелИна | |
|
+87eli2000 Don't Hold Your Breath ♥ tthe vamppiire catherine♥ ^JusT_Рaлi^ Little Girl ~ Famous gurll. Cap`pac. BlooDStrikeR meriityy ~Paradis♡ *Радии <3 maggie ~ ..Изз ♥ .. ~ danito0o0 ~Kattu Венцислава МаНдАрИнКаТа mims.. -A. miley_smiley Selina_Gomez Guilty Pleasure {h} *SelZzZ* pam4o_sladuran4o Cookie ♥ Сwет0с *DanSs* ~Rossita joni961 monini Disney2o1o vassy anetcheto iceto_elito Miley_Selly Catch Me <3 foxxie. Crazy <33 Alice~ iwkaa™ XxXUntouchedXxX Aнii andyy Miss*Sunshine mea96 |SweeT| irkz shopping_mania4ka ..:ŁŷuбζΞŦסּØסּ:.. =] jorjo99 candyx. . selena_fen slavinagomez Тuтu. ♥ LightOne ladygaga Dhampir-babe♥ Mиckey ;]] xxHeadfirst Selena_Gomez* rozaLie U make me so hot NaTi_ ...:СиС:... SeLLsYy x_HeAdFiRsT_x The_vampire_girl ~one and the same ... mimmy . dArk_aNgeL :..КифладжкийкА..: A d i ♥ Selena_Miley_The_Best Selena_swim БетС :) - NataLiya ~ dora_96 JoBros MEGA*FEN SeLz' selena_fenka~ selena_fan9 miss_selena ДанС lovely_girl3 ``Sisityy`` Kat3t0 ♥ 91 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Сря Окт 14, 2009 9:40 pm | |
| Не съм в добро настроение.. вярно е.
А oтносно, че всички казват Селена.. говори се за тези във БГ.. от е защото във вестиците.. списанията и всички такива глупости го пише Селена, защoто на тях действително не им трябва да знаят как се изтоваря и пише името на съответен човек, за тях е важно да се продава това което произевежат.Друга причина са всички БГ форуми и сайтове за нея. Самите фенове на Сел незнаят как се произнася името и в същнст. Всички и казват Селена,но дойде ли време за крато няма да кажат Селе а ще кажат Сели нали? И понеже админите на форума/сайта са си наложили от списанията, че името и се чете СелЕна, то от там идва и народът в БГ да и казва СелЕна.. а не СелИна..!!
Препинателни знаци,правописни грешки! Вени ::) | |
|
| |
U make me so hot Неспасяем
Warn : Брой мнения : 2198 Reputation : 0 Join date : 24.08.2009 Age : 27
| |
| |
...:СиС:... Неспасяем
Warn : ( : life is a journey...enjoy the trip! Брой мнения : 2520 Reputation : 14 Join date : 08.06.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Окт 15, 2009 12:04 am | |
| Да,съгласна че вярното е СелИна.Слушайте рекламата по Дисни на WOWP:The Movie,и чуйте как казват СелИна Гомез.Това е от мен :) | |
|
| |
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Окт 15, 2009 12:10 am | |
| Да де Селина е но всеки в форум или чат примерно казва СелЕна . Сигурно на някой не му е харесвало как звучи СелИна и я е прекръстил СелЕна признавам ,че и аз пиша СелЕна ,но казвам че всеки може да си го пише както си реши то си е за него :) | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Окт 15, 2009 12:18 am | |
| Това никой не ви го оспорва ! Пишете както си искате, говорете както искате. Аз си обосновах мнението и вие ме разбирате защо мисля така. Но изречения тип "това е вярното и никое друго" ама без грам обосновка, напълно разбозява нашите обяснения, с което се показва, че определеният човек не ни бръсне мнението и положения труд. | |
|
| |
jorjo99 Нов
Warn : Брой мнения : 11 Reputation : 0 Join date : 21.10.2009 Age : 25
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Окт 22, 2009 7:02 pm | |
| Ми Селена,то тъй са пише тъй са произнася.
Главни букви,правописни грешки и пунктуационни занци. Вени::) | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| |
| |
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пет Окт 23, 2009 8:20 pm | |
| Ти учил/а ли си транскрипций? И знаеш ли че "а" не се произнася "а" а "ей" ? А най-малкото знаеш ли как се произнася "е"? Произнася се "и" за ваше сведение. | |
|
| |
..:ŁŷuбζΞŦסּØסּ:.. =] Луд фен
Warn : Брой мнения : 372 Reputation : 0 Join date : 22.10.2009 Age : 28 Местожителство : София
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пет Окт 23, 2009 8:20 pm | |
| И в списание БРАВО я пишат Селена, и по БНТ я произнасят Селена ... но щом в ютюб й викат Селина явно това е правилното. | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пет Окт 23, 2009 8:22 pm | |
| Апф, прочетете коментарите от мен и LightOne па тогава говорете кое е правилно! | |
|
| |
candyx. . Неспасяем
Warn : ( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. &lt;3 Брой мнения : 2309 Reputation : 22 Join date : 18.06.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пет Окт 23, 2009 9:55 pm | |
| Абе правилно е СелИна. Както каза Чичито,тя и LightOne изписаха две страници само заради такива кадето противоречат,че е Селена не Селина,правилно е СелИна.Мисля,че ме разбрахте или поне така си мисля. | |
|
| |
candyx. . Неспасяем
Warn : ( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. &lt;3 Брой мнения : 2309 Reputation : 22 Join date : 18.06.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пет Окт 23, 2009 10:24 pm | |
| Не напротив прав си,произнася се СелИна не по друг начин вие с Чичито сте напално прави. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Съб Окт 24, 2009 3:53 pm | |
| Еми нали това ни беше целта с постовете - да променим нечии мнения и явно сме успели(ако ще и непряко). Не мисля, че е било "чудно" при обосновани мнения. | |
|
| |
candyx. . Неспасяем
| |
| |
shopping_mania4ka Луд фен
Warn : Брой мнения : 344 Reputation : 2 Join date : 25.10.2009
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пон Окт 26, 2009 12:02 am | |
| Напоследък започнах да я наричам СелИна | |
|
| |
irkz Нов
Warn : Брой мнения : 30 Reputation : 0 Join date : 26.10.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пон Окт 26, 2009 5:24 am | |
| Не знам далИ е с Е или И, но ми звучи по добре СелЕна. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пон Окт 26, 2009 6:28 am | |
| Звучало по-добре? Дам, има убедителна логика. | |
|
| |
The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Вто Окт 27, 2009 2:27 am | |
| Аз да ви питам милички вие сетихте ли се да прочетете биографията на Сел и да видите, че момичето е от мексикано-италиански произход и да проверите че от испански името се произнася СелЕна оставете английския важно е, че името е испанско и как се произнася на езика от който идва отделно е че на Бг също е СЕЛЕНА !!! | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Вто Окт 27, 2009 2:32 am | |
| А защо тогава тя си го пройзнася Селина? Защото е тъпа ли? | |
|
| |
The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Вто Окт 27, 2009 2:56 am | |
| - Respect Records. написа:
- А защо тогава тя си го пройзнася Селина? Защото е тъпа ли?
Чичи това не съм го казала - тя може да произнася името си както си иска. Ти също твоето можеш да го произнасяш както си искаш нали? Друг пример не Селито Защо произнасяме Дейвид, а не както се пише на английски David отговорете ми де. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Вто Окт 27, 2009 4:55 am | |
| Охооо Лиле писнало ти значи? Значи смяташ че си по-компетентна от ...хъм, не си посочила на колко си години. Добър опит, наистина признавам. Най-накрая някой дето да измисли що-годе сносен довoд. Но само до там. Сори. В случая аз съм по-компетентния, без значение че съм дядото тука. Смяташ, че откъдето идва името оттам трябва да му търсим произношението? Тя не е от американски произход, но това не значи че не се смята за американка и да си произнася името както се изговаря на американски. Хм...както казах българската преводаческа гилдия е приела като правило (само като принцип, не е задължителен, но общо взето почти всички преводачи го спазват) да се превежда името така както се произнася от съответния език. В случая американски. Иванчо, пето поколение американец от български корени, си го казва Айван, без изобщо да се замисля че дядо му е с чисто българско име. Авраам и Ейбрахам - кое е вярното ? Исаак или Айзък? Пол или Павел? Грешка да има в двете имена? Никой не е тръгнал да кара католиците или източноправославните кое е правилното произношение. Всеки си я кара по своему както се произнася - без да ги интересува как е израелското произношение. Вземи моето име - Димитър, което идва от гръцкото Димитри. Това че е гръцко име да означава, че аз като българин трябва да го произнасям в оригинален гръцки ? (И Селена между другото не е испанско име, а гръцко, щото богинята е гръцка, а не испанска. Да знаеш как се произнася на гръцки като толкова се ерчиш с лингвистични познания? ) Същото е и за Дейвид. Давид - вярно че така си го пишат американците, но не го произнасят така, защото имат различна транскрипция на буквите си(в случая "а"). Значи родителите й са тъпи щом са тръгнали да й казват Селина вместо оригиналното Селена? Не тя си го е избрала. И определено не съм забелязал да си го произнася по друг начин името освен като Селина. Всички останали също. Което означава че тя си го произнася не "както си иска" , а защото обкръжението около нея я нарича така. | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Вто Окт 27, 2009 12:50 pm | |
| Еми..горния пост каза всичко! Евала.. | |
|
| |
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Сря Окт 28, 2009 2:06 am | |
| - LightOne написа:
Дам няма значение...когато ти си на 20, а аз на 30. Тоест мога съвсем нормално да сметна, че си натрупала знания, които да се сравняват с моите. Но тук конкретния случай е съвсем друг, което променя коренно тази теза. Според теб един петокласник може да каже по-смислени неща от ученик в 12 клас? Вие все още сте на учлище. Аз съм го завършил. Вие още не сте изучили неща, които аз съм учил. Аз се имам за по-арогантния, по-компетентния, по-големия, не защото вие сте по-тъпи от мене. Вие нямате моето знание, защото още не сте го изучили, още не сте го осъзнали. Поради тази причина ние стоим на наклонена везна. Когато поотраснеш още малко и достигнеш „зряла възраст” тогава аз ще имам подобаващото уважение към твоето мнение(забележи мнение, а не против личността ти) и съответно да възникне съмнение дали ти не си по-знаещата от мен. Дотогава пак казвам, сме неравнопоставени. С опция дори да ме изпревариш. (За всеки случай да не би Лили да ми скочи за горния абзец, погрешно смятайки, че е насочено към нея,(научил съм се всичко да очаквам) ти си извън посочените субекти.) Така първо се извеинявам на Катето и на всички останали за това което ще напиша Така кат за начало не искам да споря защото найстина незнам как се произнася името .. ама тоя пост който съм отбелязала ме идразни много и тоя път няма да си замълча. Ти тъпа ли ме нарече?! или аз си въобразявам....??хмм не не си въобразявам И кфо кат си на 20 ве .. кощеш на 50 да си мен кфо ме интересува?! ш ми вика,че съм била тъпа аве ти малоумен ли си къф си на къф ш ми са праош найш колко ме интересува,че си с 6 години по голям от мене кфо право имаш ти да ме обиждаш ако си чел правилата (в което се съмнявам,нали все пак си знаеш всичко ) обидите са ЗАБРАНЕНИ!!! а по този начин ти обиждаш всички от форума щото сички сме 'лапета' по на 10-15 години. И кфо кат си завършил даскало да не си 100 кила и аз след 2-3 годиники ш го завърша ама няма да съм с такова огромно самочувствие кът тебе .. И кфо кат си чел ми и аз съм чела и кфо .. праа ли се на умна,,неее не се праа на умна ... Не,че не искам още да си продължавам да си пиша ама просто сестра ми ме спира пък и ако продължа ш истърса някоя простотия пък и спирам от уважение към Катето ,, таа ако обичаш спри да ни наричаш тъпи окей? | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Сря Окт 28, 2009 3:52 pm | |
| Така. Нов ден, нов късмет. Нов прочит. Е при този прочит се оказа че ние от самото начало сме объркали обсъждането. Жалко че вчера не можах да го видя навреме. Така. От начало. Твоята опорна точка в едно изречение - Цитат :
- оставете английския важно ече името е испанско и как се произнася на езика от който идва
На това аз направих контра опорна точка и отговорих така - Цитат :
- Авраам и Ейбрахам - кое е вярното ? Исаак или Айзък? Пол или Павел? Грешка да има в двете имена? Никой не е тръгнал да кара католиците или източноправославните кое е правилното произношение. Всеки си я кара по своему както се произнася - без да ги интересува как е израелското произношение.
Вземи моето име - Димитър, което идва от гръцкото Димитри. Това че е гръцко име да означава, че аз като българин трябва да го произнасям в оригинален гръцки ? Неслучайно поставих гръцкото за Селена в скоби, отделно от основната ми контратеза. И оттам дойде бедата. В следващия пост ми отговаряш на всички други странични детайли, но без да засегнеш главната теза, на която ти и аз градим целия спор. При което и аз се хванах за детайлите, без да осъзная че без да оправим главната теза си оставаме пак в задънена улица. Та вкратце твърдиш че трябва да произнасяме дадено име, така както е в оригинал. Вкратце моето - Аз съм Димитър. Защо не съм Димитри тогава ,като това е оригинала? Ако още ти се занимава де. | |
|
| |
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Окт 29, 2009 11:10 pm | |
| Колкото до дискусията на всеки език според мен СелИна се произнася различно на китайски примерно СелИна ли е или те четата по друг начин е-то замисли се малко ;][/i] | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: СелЕна или СелИна | |
| |
|
| |
| СелЕна или СелИна | |
|