Еми нз аз го казвам СЕлена. То и Деми Ловато си казва името Деми Ловао (смисал нали Т-то се прознася меко и в тоя случай изчезва а пък на бг е с твърдо Т. ) Но в случая с сел Буквата е гланся и всеки си го казва как си му по-харесва. За Мене е Селена
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Пон Дек 28, 2009 1:06 am
Аз спорех единствено и само за второто "е". Още в първия си пост казах, че не се наемам да коментирам първото "е", защото видео материала, който бях изгледал тогава не ме убеди достатъчно. Два месеца по-късно видях достатъчно убедителни видео материали в който ясно се чува, че първото "е" е всъщност "а".
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Дек 31, 2009 4:28 am
Свет0слаВ <33 написа:
Ти Английски не учиш ли граматика нещо? Тук не ставана въпрос за "побългаряване", а за начин на произнасяне...При тях е едно при нас е друг начена на произнасяне!! ; )
vassy Редовен
Warn : Брой мнения : 206 Reputation : 0 Join date : 30.07.2009 Age : 29 Местожителство : Враца
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Дек 31, 2009 4:43 am
Свет0слаВ <33 написа:
vassy написа:
Е то попринцип е Селина, но нали ние българите всичко побългаряваме и казваме Селена. Сещото е и с Elena другите казват Елина, а ние Елена.
Ти Английски не учиш ли граматика нещо? Тук не ставана въпрос за "побългаряване", а за начин на произнасяне...При тях е едно при нас е друг начена на произнасяне!! ; )
Ами то е същото. Имах предвид, че ние всичко изговаряме така, че да звучи по-българско. И по-спокойно де!
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Фев 11, 2010 7:51 pm
Абе Светс какви пак ги плещиш? Ай за предните дето не знаят - те могат да си направт труда да я прочетат тая тема. Ама ти дето си я чел, пак си в джаза. Няма как едно име да има две верни произношения - такъв филм просто не съществува. Все едно в личната ти карта името ти да е изписано по два начина на български - а то не е нали?
Първо - спокойно! НЕ вдигам темата от мъртвите, за да си припомним добрите стари времена.
Просто искам да отбележа следното. Ако внимателно сте слушали клипчетата на Салина от турнето й в Испания и Франция, може би сте забелязали, че европейските й фенове и журналисти се обръщат към нея със "Селена". Което ще рече, че това е надгробният камък на надеждите ни някога да видим името й правилно изписано на български. То испанци и французи не ги интересува тая "малка" подробност, та какво остава за нас...
БетС :) Неспасяем
Warn : ( : Do you remember? :) Брой мнения : 760 Reputation : 5 Join date : 09.04.2009
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Апр 08, 2010 12:58 am
Всичко беше наред.. само последното изречение.. Чудих се да отговоря или не.. Ама реших да отговоря! Та какво имаш предивт като казваш " то испанци и французи не ги интересува.., та какво остава за нас"? Че ние не сме ли хора?Че нямаме ли права да казваме каквото искаме?Това, че тези 2 страни са по-развити от нас, означава ли че ние не можем да имаме мнение?Не мисля така...
btw: Много, ама много се извинявам за флууда!Просто реших, че трябва да изкажа мнението си, знам, че не е по темата, но..
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Апр 08, 2010 1:28 am
Цитат :
Та какво имаш предивт като казваш " то испанци и французи не ги интересува.., та какво остава за нас"? Че ние не сме ли хора?Че нямаме ли права да казваме каквото искаме?Това, че тези 2 страни са по-развити от нас, означава ли че ние не можем да имаме мнение?Не мисля така...
Изобщо не съм засягал темите, за които питаш.
Говорех за българската журналистика. Българските журналисти за голямо съжаление сами няма да се сетят за това. Трябва западни медии да я тиражират с такова произношение, за да им дойде акъла в главата. И тъй като това не се случва, то шансовете да "прогледнат" са нищожни.
Cookie ♥ Маниак
Warn : Брой мнения : 401 Reputation : 1 Join date : 07.04.2010 Age : 27
Заглавие: Re: СелЕна или СелИна Чет Апр 08, 2010 2:00 am
Хах, вече ще казвам Селина вместо Селена, щото така е по-правилно. ;д
pam4o_sladuran4o Нов
Warn : Брой мнения : 36 Reputation : 0 Join date : 06.03.2010 Age : 27 Местожителство : Бургас
Дам, СелЕна се произнася на бъгарски, защото се пише SelЕna ии българите четат това Е като Е. А нее го четат като американците като И. ((: Това според мен не е чак толкова важно.. Селена ли е или Селина все същото! ;д
Alice~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6295 Reputation : 56 Join date : 10.11.2009 Age : 26 Местожителство : Варна
Еми значи ако се заслушате в една песен, на която Сел танцува със своите приятели и не само там и в интервюта изговаря се сАлина ама тъй като го говорят твърде бързо "а" изчезва малко и става нещо като слина :))
Да и аз съм я чувала да го казва така дори в един клин тя казва "Хай ай'м Слина Гомез..." , но единствено тя знае как е правилно.