|
| Почти половината българи са неграмотни | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
| Заглавие: Почти половината българи са неграмотни Чет Фев 03, 2011 5:07 am | |
| Надявам се да се заформи една хубава дискусия .. новината наистина е потресаваща, 41% от българите са неграмотни и имат затруднения при четенето и разбирането на текст на родния си език, а 16% прекъсват образованието си след 7ми клас. След нас е Румъния ии други държави, които забравих ;д. Накъде вървим .. | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Чет Фев 03, 2011 3:42 pm | |
| Ами то по-голямата част от процентите са мангалите! А пък останалата по-малка с българите, тия цигани разнасят болести и зарази и то опасни! (говоря за клошарите) Айде кажи ми коя друга държава е толкова богата за големината си със цигани! Те раждат през целия си живот по 100 деца, а после тия деца ги изостават или просто не им усигуряват училище. За какво ги правят като после не могат да ги издържат!? |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Чет Фев 03, 2011 4:08 pm | |
| - ~Ани* написа:
- Те раждат през целия си живот по 100 деца, а после тия деца ги изостават или просто не им усигуряват училище.
А как ще им осигурят училище, като самите те нямат работа, нито образование? ;s
За 16%-те процента, които прекъсват образованието си след 7-ми клас: Явно тези 16% смятат, че в училище не ни учат на нищо добро и за тях там е като затвор, затова, при първата удобна възможност - пуф! Офейкват. | |
| | | Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Пет Фев 04, 2011 1:30 am | |
| Има ли желание, има и начин. Кой е виновен, че родителите им нямат работа и образование? Да, вярно, че има някаква дискриминация, но все ще си намерят работа, колкото да пуснат децата си на училище. Ако трябва ще им снимат учебниците или пък нещо ще ги вземат на заем от някое дете .. не знам, абе все ще измислят нещо. Аз познавам много свестни цигани, имахме дори едно момче в стария клас, най-печеното от всички момчета може би. Не беше пълен отличник, но пък беше много старателен ии не мога да кажа, че е бил неграмотен, в никакъв случай. Иии та .. и българи си има доста неграмотни, не трябва да стоварваме всичко върху циганите. Иначе за децата - да .. трябва да си правят сметката, ноо това не е по темата вече. | |
| | | monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Пет Фев 04, 2011 1:32 am | |
| Ани, то цигани, цигани, ама чак толкова голяма част от населението да са.. В смисъл от тия 41% неповече от 20% да са цигани, ами другите? А за 16% - ами т'ва според мен са друга част от ромите ии други хора, които или не са имали възможност, или просто не са искали да ходят на училище (2-то доста по-вероятно), но все пак са си направили труда да ходят въобще да се мярнат там за 7 години. И все пак, не мисля, че всички цигани са неграмотни и за мен поне те не са толкова голяма част от тези неграмотни граждани на нашата обична България.. ;д | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Пет Фев 04, 2011 6:21 pm | |
| Е, аз не казвам, че всички са неграмотни, исках да кажа по-голямата част, защото те разждат при всяка възможност и все пак трябва да имат някаква степен на убочение дори да карат само до 3 клас пак е от полза! Пък и те много малко са циганите, които да имат някакво убочение. То направо трябва държавата да ги кастрира! Хора, хора, ама и те искат грижа малките циганчета, защото като пораснат и нямат грамота какво можеш да им дадеш да вършат? Дупка да копаят пак няма да я напраявят като хората(говоря за тези, които са неграмотни). За мене не е добре да изостават децата си, но поне като ги изоставят получават образование и ги взима семейство което ще се грижи много добре за тях, a като порасне може да работи, да изкарва пари, а не да стой и да гледа какво става на улицата и да краде! Незнам дали сте гледали един циганин по телевизията си изоставил детето, бил голяма пияница и му се натрупали дългове. Умрял и дъщеря му и другите му деца го изоставили и прехвърлили дълговете на изоставеният му син, които си работи и си изкарва пари. И той каза "Аз тия дългове ще ги платя, но се радвам, че те са ме изоставили, защото не искам да си мисля в каква мизерия щях да живея!"(не съм сигурна дали беше точно така, но нещо от този род). |
| | | Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Пон Фев 14, 2011 1:06 pm | |
| Ние сме едни от неграмотните държави.Тези ,които не са били изучавани или мързеливи в по-долните класове оттова става един голям проблем и голяма трагедия за държавата ,да не говорим и за голяма излагация. | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Съб Фев 19, 2011 6:34 pm | |
| Големият процент го подбиват ромите - вярно е. Но напоследък се забелязва тенденцията и "белите" дечица да не им пука особено, което е страшното. Вървим натам, че сегашните поколения си нямат хал хабер от граматика и обучение. Мислят си, че даскалото не е важно. Обкръжаващият ги свят им казва същото и се заформя един цикъл, който много трудно ще се прекъсне, ако изобщо вече е възможно. Де що образован българин гледа да бяга оттука, така че процентът ще се качва още много.
В спора какво им е на циганите няма да навлизам - само ще спомена, че повечето мнения са крайни и се гледа едностранчиво. | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни Пон Фев 21, 2011 12:03 am | |
| Странни сте. Не знам какво се оправдавате с циганите, като по-големият процент от българските деца в тази държава don't give a damn за училището. Всяко едно оправдание с ромите е неадекватно. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Почти половината българи са неграмотни | |
| |
| | | | Почти половината българи са неграмотни | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |