|
| Как човек да преодолее страха си | |
| | Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Как човек да преодолее страха си Нед Ное 13, 2011 2:46 am | |
| Как мислите, че човек може да го направи? А как се пораждат страховете? Вие преодолявали ли сте собствен страх? А имате ли желание да го направите? | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си Нед Ное 13, 2011 2:58 pm | |
| С самочувствие, с увереност, с приятели, със семейство - всичко това зад гърба му. Сам да се пребориш със страховете си е много трудна задача. Пораждат се именно от посочените по-горе елементи - липса на самочувствие, увереност, подкрепа. Всеки има желание да преодолее страховете си, но е лесно на хартия - трудно за изпълнение. Има някои страхове на болестно състояние, но и те биха могли да се излекуват с нужната подкрепа. Аз имах страх от тъмното като много малък - но с времето го надраснах. Сега имам страх от високото - но то е по-скоро инстикта ми за самосъхранение. Ето имам примерно страх всеки път, когато трябва да направя нещо ново, нещо което не съм правил преди и не знам как - но той впоследствие минава с опита и увереността, че вече веднъж си го направил. И въпреки че всеки път съм се убеждавал какво мога, и въпреки увереността, то все същия страх се появява пак за нещо друго. | |
| | | Little Girl ~ Неспасяем
Warn : ( : But you’re hurting me from inside of my head, I can’t take it, I can’t take it .. Брой мнения : 5829 Reputation : 48 Join date : 09.03.2010 Age : 28
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си Пон Ное 14, 2011 1:49 am | |
| Как мислите, че човек може да го направи? - Както каза Митко с подкрепата на близките хора ии най - важното с вяра в себе си. Трябва човек да има хъс да пребори страха си и с всички сили да се опитва да го направи и с времето ще успее, защото един страх не се преодолява бързо с повече постояноство и желание всичко е възможно. А и както спомена Митко има страхове, които се израстват с годините.
А как се пораждат страховете? - От несигурността, от незнанието какво може да се случи. Аз например имам страх от кучета ии ме е страх от тях, защото знам че ако например ме ухапе това ще ми причини болка и от там се поражда и страха ми към тях. Болката е водещ фактор в този мой страх. Страха от бъдещето например е, защото не знаем какво ни очаква, какво ни е подготвила съдбата. А това наистина може да бъде много плашещо, човек се страхува от нещата които не знае.
Вие преодолявали ли сте собствен страх? А имате ли желание да го направите? - Честно казано не, за което много съжалявам. Аз съм ужасно страхлива .. имам страх от толкова много неща, че просто не е истина. И определено искам да преодолея някои от тях, но все не успявам. Може би защото съм една такава твърдоглава и не искам помощ от никой, нагърбвам се сама с тази задача, а тя е прекалено трудна. И колкото и да съм опитвала не съм успявала да преодолея нито един от страховете си за момента, но се надявам че наистина по нататък ще се стегна и ще успея да го направя. | |
| | | `Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си Вто Ное 15, 2011 2:34 am | |
| Как мислите, че човек може да го направи? Хм...затварям очи, концентрирам се и забавям сърдечния удар...след това е време за действие:)) А как се пораждат страховете? От фантазийки или лоши спомени. Вие преодолявали ли сте собствен страх? Имах страх от плуването като малка, бях зле с плуването и ме бше страх да не се одавя. Сега още съм зле с плуването, но не ме е страх.
| |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си Съб Дек 17, 2011 2:27 am | |
| Как мислите, че човек може да го направи? С подкрепа от близките и вяра в себе си. Воля, вяра, това е. Без тези неща няма как да стане от само себе си.
А как се пораждат страховете? Пораждат се от различни неща. Могат да се породят от спомен - например спомен за болка (независимо дали е душевна или физична), човекът си спомня колко се е измъчвал и малко по малко започва да се страхува да не трябва да го преживява отново. Страховете могат да се породят от неизвестното. Когато човек не знае какво предстои и всичко е неизвестно, той развива страх от това какво ще се случи, лошо ли ще бъде и т.н.
Вие преодолявали ли сте собствен страх? Да. Като по-малка имах страх от кучета, който се бе породил от наплашване (не просто мисли, а истински случай ;д). Но постепенно страхът изчезна, може би с възрастта, с надрастването. Успях да го преодолея и с помощта на близките си.
А имате ли желание да го направите? Имам желание да преодолея страха си от болка (душевна) и неизвестното. Надявам се в скоро време да го направя, защото наистина се дразня от тези мои страхове. | |
| | | Claudia. Напредващ
Warn : ( : мразя Ви, зарибяващи по 1D твари.. Брой мнения : 52 Reputation : 0 Join date : 10.11.2011 Age : 25
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си Вто Дек 27, 2011 6:01 pm | |
| Как мислите, че човек може да го направи? -С подкрепа и сила. Дух. Изправете се срещу страховете си. А как се пораждат страховете? -Не знам. Нещо породено от спомен, случка, или просто е вродено. Вие преодолявали ли сте собствен страх? -Не. Имам страх от пеперуди. Мразя ги тия нещица. Просто откачам като видя пеперуда. И не, не съм преодоляла този си мой страх. А имате ли желание да го направите? -Да. Всички ми казват, че е смешно да имам страх от пеперуди. Е, ако искат, нека се поставят на мое място. Да видят всичко през моите очи. Колко е гадно.
| |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Как човек да преодолее страха си | |
| |
| | | | Как човек да преодолее страха си | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |