Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bulgarian forum about Selena Gomez

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Човек и природа - тия луди ли са?!?

Go down 
+4
Lilly. ^^
~Starlight.
`Melody
LightOne
8 posters
АвторСъобщение
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©®
Брой мнения : 8611

Човек и природа - тия луди ли са?!? Empty
ПисанеЗаглавие: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeСъб Сеп 24, 2011 9:26 pm

Довтасва оня ден бръмбъзъка след даскало на гости. С пълна чанта тухли съответно. От много отдавна не съм пипал учебник и реших да проверя какви изменения има за последните 10 години. Най-голямо любопитство проявих към Човек и природа за 5 клас. Такова чудо при нас нямаше и ми беше интересно да видя каква леснотия, както предполагах, аджеба е туй.

Отварям аз и какво да видя - почва с някаква астрология - лошо няма, не е кой знае колко трудно. След това обаче се изтипосва някаква геология и аз почвам да дигам вежди..хубаво аре може и от почви да разбират в 5 клас. Но когато сестро отворих на физика вече бях наясно,че ще мирише на гнило. И след засичането на думата "дифузия" загрях, че държа ебаси отвратителния учебник...Кой е тоя лудия, който е решил,че физика трбва да се изучава в 5 клас? Кой е тоя лудия, който е решил че петокласник, който още не си знае граматиката, не може да произнася термините като хората и вече трябва да ги зазубря (щопто това в 5 клас не можеш го научиш - то само се зубри). По наше време всякакви такива щуротии си почваха нормално от 7-8 клас.

Вие какво за 10 години по-умно поколение ли се станали?

Пълна лудост и недомислие и после що сте се разпискали още от 5 клас, че ви е труден материала (на което аз гледах с насмешка, щото моят 5 клас беше егаси леснотията)... Особено пък като стигнах края на учебника, където се обясняваше разлика между бронхит, пневмония и други болести - тоест правят ви професионални доктори още в 5 клас, беше върхът на сладоледа.

Как оцелявате по тоя предмет?
Изобщо разбирате ли му нещо или си зубрите на поразия?
Щото аз избощо не мога да си представя, че материалът е подходящ за 5 клас....
Върнете се в началото Go down
`Melody
Неспасяем
Неспасяем
`Melody

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue1 / 1001 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

Брой мнения : 3220

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeСъб Сеп 24, 2011 10:58 pm

Как оцелявате по тоя предмет?
Оцелях го! Даскалицата беше печена и ни караше да зубрим яко, но мен ми беше интересно защото със съученика до мен се състезавахме кой ще отговори на най-много въпроси...Какво да ви кажа, обичам да печеля особено като наградата са шестички!
Изобщо разбирате ли му нещо или си зубрите на поразия?
Не го прочетох като енциклопедия за Древен Египет (със затаен от интерес дъх), но учи се. Сядаш си на Д-то и помниш ден за ден, а като наближи контролно....разделяте си пищовите със класа и взаимно си съпортвате...
http://borianana.tumblr.com/
~Starlight.
Луд фен
Луд фен
~Starlight.

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

( : ..you never know how strong you are until being strong is the only choise you have
Брой мнения : 384
Местожителство : Hogwarts <3

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeНед Сеп 25, 2011 1:44 am

И аз го оцелях, макар и доста отдавна. Със зубрене основно. А за разделите, които ми харесваха-тях ги учех с голямо желание. И си продължавам. Не знам за сега, но преди 5 години нямаше дифузия,астрология и пр. Или поне аз не си спомням. Тези и пневмонията и т.н. -това го учих в 7 клас по биология/физика/химия(иди помни ся по кой предмет беше...). Не,за петокласник..вече ми се струва множко. Верно, че трябва да се образоваме.. ама то пък не сме вундеркинди. И както каза- те зубрят. А със зубрене не се помни за дълъг интервал от време. Следователно: за какво аджеба са им тея неща като след 2 седмици грам помен няма да има от тях? Дано да се е паднала свястна учителка, а не някой фанатик на тема наука.
И да, тия са л-у-д-и!

Последната промяна е направена от ~Starlight. на Нед Сеп 25, 2011 2:16 am; мнението е било променяно общо 1 път
Lilly. ^^
Нов
Нов
Lilly. ^^

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

Брой мнения : 7

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeНед Сеп 25, 2011 2:13 am

И аз не съм съгласна със уроците, които ни дават в момента. Аз съм осми клас, но въпреки това имам братовчед на 23 години, които доста ни се чуди на това, което учим. Всъщност на мен не ми беше толкова трудно, поради простата причина, че вече сме свикнали да учим неща, които изобщо не са за нашата възраст.
monini
Неспасяем
Неспасяем
monini

Warn :

( : A day without you is a year without rain <333
Брой мнения : 3435
Местожителство : Сандански

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeВто Окт 04, 2011 12:55 am

Хм.. Аз пък не помня да ми е било някакво супер трудно тогава.. Е, имаше и някой доста сложни неща де (спомням си за плътността, ама т'ва май беше в 6. клас), но специално дифузията не беше от тях (даже мисля, че и сега мога да ог обясня това о.О).
Може би фактор е и това, че ни беше добра учителката - много хубаво обясняваше ии някакси си затвърждавахме материала..
Та така, не знам какво точно е било по старата програма*, ама и аз имам впечатления, че е било малко по-лесничко.. ;дд

*Малко офф-топик относно новата и старата програма:
Друг супер недостатък на образователната система е тая "нова програма", дето точно моя випуск сме първи по нея. Начи, супер забавно е как учибници по нея има само до 8. клас, а в 9. клас какво правим? Пак стара програма.. Само в България може да се случи това..
enormous-heart
Неспасяем
Неспасяем
enormous-heart

Warn :

Брой мнения : 1183

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeНед Яну 08, 2012 4:15 am

(Абе, хора тая дифузия .. абе, тва не е ли химия? Смисъл тва нали беше смесването на две в-ва /или нещо такова/ без външна намеса, idk, де и аз съм го учила преди 3-4 години г/д ... justasking lol)
И аз се съгласявам с вас, че това, което учим в момента изобщо, ама изобщо не е за нас. За какво са ни някакви неща, които дори няма да ги използваме. Аз например уча английски в езикова гимназия... еми то при мен изискват да знам повече по химия, физика, история, etc от колкото по самия английски! И за кво? Кога ще използвам някакви си принципи на механиката? Или пък като ми е скучно ще седна и ще почна да решавам преходи по химия, да, да... Пфф, това само в България е възможно,да знаете... Всяка седмица минимум по 3-4 контролни, а не тестове. ;x Имам приятелка,която живее в Англия, еми те учат пет за четири, веднъж на две седмици може и да им дадат някакъв тест, ама не е сигурно ... А тука учиш като идиот и накрая даже няма къде да се реализираш! ;х Btw ето ви един елементарен пример:на запад в 6ти клас учат таблицата за умножение, а ние я учихме във 2ри? (Поне аз я учих във 2ри, сега може и в детската градина да я дават.. ;x) Така че правете си изводи ... После защо всичко живо се маха от България... (btw сори, че излязох от темата :D) Колкото до човека и природата ... ами зубрете, скъпи мои... то после ще ви го разделят на химия, физика и биология и тогава да видите какво зубрене пада ... :D
Barbie.
Неспасяем
Неспасяем
Barbie.

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-)
Брой мнения : 1965
Местожителство : Варна

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeЧет Фев 02, 2012 12:35 am

В интерес на истината винаги съм мразила този предмет, а сега мразя Биологията. Упорито не съм учила над тях, още от 5-ти клас както казваш да съм чела по 2-3 урока годишно, а като ме изпитваха имах 2 винаги. ;д
И въпреки това, вързах година за година или пък на контролни някой ми подсказваше. Не искам да ставам лекар. ;д
~Hope ♥~
Неспасяем
Неспасяем
~Hope ♥~

Warn :
Човек и природа - тия луди ли са?!? Left_bar_bleue3 / 1003 / 100Човек и природа - тия луди ли са?!? Right_bar_bleue

Брой мнения : 1344
Местожителство : Враца

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitimeЧет Юни 21, 2012 11:44 pm

Аз обичах този предмет, имаше интересни неща. Иначе, ела да ни видиш учебниците за 8ми клас и ще паднеш. laugh Особено по математика, то са едни корени, едни вписани и описани окръжности.. Кой знае какви гении ще ни правят до 12ти клас.
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Човек и природа - тия луди ли са?!?   Човек и природа - тия луди ли са?!? Icon_minitime

Човек и природа - тия луди ли са?!?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» Бг Търси Талант - Луди участници (кастинга) - Бтв Новините
» Как човек да преодолее страха си
» ЧРД на Тигър, най-гнусливия човек на света, Вениии!
» Някоя от песните напомня ли ви за любим човек?
» Гомез: С Тейлър Суифт сме като един човек

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Selena Gomez BG Forum :: Свободно време / Free time :: Училище-
Идете на:  

Tyxo.bg counter
Създайте своя форум | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии