|
| Мнението на "специалиста" | |
| | |
Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Мнението на "специалиста" Съб Мар 06, 2010 10:00 pm | |
| Кои са ти любимците от кеча? Тука се дели на две. Кечистите днес и кечистите вчера. От кечистите днес нямам някакъв отявлен любимец. Единствените харизматични кечисти за мен са от старите кучета – начело с Гробаря. Сини, Батисти, Мистерии са ми тотално в дупка откъм харизма. Но хайде за единия мач що годе подкрепям Сина иии... пффф няма бре, просто не мога да изкарам никой плевел от купа. Ще кажеш за какво тогава го следя кеча – ами старите спомени и сценария (то един сценарий, да ти падне шапката).
От онези, които вече не се състезават имам един Господ и той се зове Скалата и неговия главен архангел е Крис Беноа. Скалата - няма по-харизматичен кечист, един от най-добре изградените образи в кеча, част от една от най-великите вражди родила десетки култови моменти и мачове срещу друга легенда Ледения Стив Остин. Крис Беноа въпреки че няма толкова добре изграден образ, за сметка на това изгради дълбока резка в сърцето ми със своите мачове. Той също е бил шампион на Федерацията. Но за мен двата най най моменти са двубоите му с Кърт Енгъл(мачове признати за едни най-техничните в историята на кеча, единият от който е в топ 10 мачове на Wrestlemania и мач по двойки, за който ще отделя специално внимание по-долу. А от двойките – любимци са ми Братята Дъдли. От жените също имах фаворитка – Триш Стратъс (днешните „диви” и на малкия пръст не могат да стъпят на такива велики образи като Триш, Лита и Чайна)
Кечисти които ненавиждаш? Принципно нямам кечисти, които да ненавиждам. Може би единствено винаги съм против Ортън, но за сметка на това съм го признал за най-харизматичния от сегашното поколение, създал един доста добър образ (лудият поглед и психясалото връткане на тиквата сякаш за него са били създадени гаси). Дразня се от егоцентризма на Миз и голямата уста на Крис Джерико(който така и не може да спечели индивидуална титла без помощ (ей на, миналата седмица взе титлата от Гробаря само щото се намеси Шон Майкълс.), също и плямпането на СМ Пънк, идиотските намеси на Легаси в мачове на Ортън (разгеле най-накрая приключиха с новата вражда между Ортън и Дибиаси) и още и още...изобщо откъм нови кечисти Федерацията много куца. Харно че са старите кучета като Гробаря, Трите хикса и Шон Майкълс малко да оправят положението.
Любими моменти и мачове? Това което прави кеча толкова велика игра са три неща – Кеч, Кечисти и Сценарий. Трите елемента в момента яко куцат и издишат. Няма по-бездарни кечисти и няма по-бездарни сценаристи (ако имах възможност да заложа на мача между Сина и Шеймъс, щях да сложа най-малко 1000 лева – това беше толкова до болка предвидимо, че Сина ще загуби по толкова левашки начин в най-непредсказуемия вид мач, а именно мачът с маси). Следя „модерния” кеч от края на лятото и до момента единственият мач на който яко съм се къртил от кеф, то е „Железният” мач от 60 минути между Сина и Ортън. Добро развитие на мача, много тушове и за черешка Сина накара Ортън да се предаде буквално секунди преди края. Липсват изненадите. Вече на всички е ясно какво ще се случи месец напред. (Единственият непредсказуемост за кой ли пореден път е само в ръцете на Винс Макмеън заради сделката му с Батиста)
И така, стига глупости – време е за истинският Кеч(с главна буква), когато горепосочените три елемента работеха на пълни мощности и бяха всемогъща комбинация.
Когато личности като Скалата, Ледения, Гробаря (в пъти по-култов като образа на рокер, отколкото сега като хорър кукличка), Трите Хикса, Кърт Енгъл правеха велики мачове. Когато второстепенните герои бяха не по-малко интересни и бяха нужната свежа глътка въздух(„въздух”, който в момента Федерацията не притежава) като Крис Беноа, Крис Джерико, Ракиши, Кейн, Еди Гереро, Райно и още. Когато мачовете по двойки се доминираха от трима Титани в тоя „жанр” – Братята Дъдли, Братята Харди и Крисчън и Острието(толкова години ми се е загнездила представата че двамацата са заедно, че сега хич не ми го побира акъла че са разделени от толкова отдавна), а пък когато и звездите започнеха да се съюзяват (като Гробаря и Кейн, като Ледения и Трите Хикса) ставаше невъобразимо шоу.
Златната ера на кеча се нарича Attitude Era (1998-2001) следвана от няколко месечната война с WCW (компания, която е владеела кеч индустрията през 90-те години и е била по-добра и по-известна от Федерацията през този период макар и за кратко време 1996-1998). Тогава всеки турнир бе пълен с култови и легендарни мачове между велики кечисти. Така конкретно да изброя някакъв топ нямам (единствено имам неоспорим фаворит за първото място). И това е така само защото тогава нямаше слаб турнир и слаби мачове, да се чудиш какво да избереш. За мен най-силният период е пикът на ерата края 2000- средата на 2001. Затова ще го карам по турнири и така ще казвам кои са ми любимците от тях. А за финал ще оставя победителят.
Armageddon 2000 Единственият мач в клетка в която участват шесте най-велики звезди на своето време - Stone Cold, The Undertaker, Triple H, Kurt Angle, The Rock и Rikishi. Велико кърваво шоу, което никога повече не се повтори(а това говори само за себе си какво представлява подобно изпълнение)
Royal Rumble (2001) Chris Jericho побеждава Chris Benoit (c) в мач със стълби.
The Dudley Boyz (Bubba Ray и D-Von) побеждава Edge and Christian
No Way Out (2001) Triple H побеждава Steve Austin в три тушов мач The Rock побеждава Kurt Angle (c)
Wrestlemania X-Seven (смятан от мнозина специалисти не само за най-добрата Wrestlemania досега, ами и за най-добрият турнир изобщо)
Kurt Angle побеждава Chris Benoit. Edge and Christian побеждава The Dudley Boyz (Bubba Ray and D-Von) и The Hardy Boyz (Matt and Jeff ) - първият мач в историята на кеча с маси, столове и стълби. The Undertaker побеждава Triple H Steve Austin побеждава The Rock (една от най-големите изненади в историята на кеча е шокиращия обрат, когато след двегодишна жестока вражда(именно тази вражда вдигна Федерацията на крака и я направи лидер в индустрията) между Ледения и Винс Макмеън, то шефът се обърна срещу Скалата и помогна на своя най-върл враг)
Backlash (2001) Steve Austin and Triple H побеждават Kane and The Undertaker ( чудесен пример как суперзвездите могат да правят супер мачове по двойки)
Judgment Day (2001) Chris Benoit и Chris Jericho побеждава The APA (Bradshaw и Faarooq), Dean Malenko и Perry Saturn и Terri), The Dudley Boyz (Bubba Ray и D-Von) (с Spike Dudley), Edge and Christian, The Hardy Boyz (Matt and Jeff) и X-Factor (X-Pac и Justin Credible (с Albert)
Unforgiven (2001 The Rock побеждава Booker T и Shane McMahon в Handicap мач
Kurt Angle побеждава Steve Austin ( един от най-емоционалните мачове, когато след победата на Кърт семейството му изскочи на ринга и празнуваше с него, след което всички кечисти от Федерацията наизлязоха и се качиха на ринга да го поздравят.)
WrestleMania X8 The Rock побеждава Hollywood Hulk Hogan. (този мач също е един от най-емоционалните когато суперлегендата Хълк Хоуган почете Скалата след загубата му и след като Скалата му помогна срещу старите дружки на Хоуган от nWo, който го атакуваха.)
Vengeance (2002) The Rock побеждава Kurt Angle and The Undertaker
24.05.2001 Черешката на тортата. Най-великият мач за мен. Крис Беноа и Крис Джерико срещу Братята Дъдли срещу Братята Харди срещу Острието и Крисчън.
Това е шоуто. Излязло точно навреме - в края на пика на Attitude ерата. Тоя мач е единственият, който го помня от време оно(когато го даваха по БТВ) и единственият ясно запечатал се от времето, когато спрях да гледам кеча. Първият мач в историята между четири двойки.
Първи елемент - Кечисти Трите най-добри двойки на своето време плюс един много добър тандем като Джерико и Беноа.
Втори елемент - Кеч В тая битка има всичко.Столове на Крисчън и Острието, масите на Дъдли, откачените скокове на Джеф Харди от стълба, "Копието" на Острието във въздуха, "Стените на Йерихон" на стълби.Плюс Беноа се връща в мача въпреки адските болки които изпитва и става героя на мача.
Трети елемент - Сценарий Беноа и Джерико защитават титлата и затова малко свалят статуса на мача, но за мен пък това е още един огромен плюс, защото по този начин "натъртват" и носа на Винс, който направи мача уж за наказание на Беноа и Джерико, който предишната вечер отнемат титлата от Ледения и Трите Хикса.
Дори сега като го гледам все още го смятам за един от най-великите сценарии правени някога! Гаси, даже съвсем забравям, че е по сценарий и рева от див кеф. | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Съб Мар 06, 2010 10:02 pm | |
| - LightOne написа:
24.05.2001 Черешката на тортата. Най-великият мач за мен. Крис Беноа и Крис Джерико срещу Братята Дъдли срещу Братята Харди срещу Острието и Крисчън.
Ей! Наистина, мачът беше невероятен. | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Съб Мар 06, 2010 10:03 pm | |
| Гробаря Един от малкото велики кечисти останали във Федерацията. Най-накрая му докараха образа такъв какъвто трябва да е. А именно да изглежда като кукличка на ужасите. Но въпреки това не ме кефи повече отколкото беше рокер. Гробарят вече говори и действа много по-малко отколкото ми се иска но тук трябва да се отчетат и годинките. Той е истински професионалист. Миналата седмица идиотите от пиротехниката го запалиха(наистина е било грешка), но вместо да се откаже заради болката, той продължи да се бие не показвайки с нищо какво се е случило. Една от идиотските изцепки тая есен на сценаристите бе идеята Гробаря да нападне Сина и...остана без развитие. Никой от Разбиване не може да му се опре.
Трите Хикса Друго старо куче от времената когато Федерацията мачкаше наред. За съжаление отдавна не му дават възможност да се бие реално за титлата. В момента се държи само на лаврите си – верно спечелиха титлата по двойки, но само защото сценаристите се усетиха, че ДХ я нямат. След това бързо бързо я загубиха.
Шон Майкълс Друга легенда на спорта дала много за развитието на шоуто и по нещастна случайност пропуска златната ера на кеча. Той също ме кефи, но в последно време тая мания да се бие с Гробаря не ми се нрави. Тъпо е че двамата с Трите Хикса са превърнати в търговци, чрез които да се продават шарени тениски, палки, играчки и дори книги. Също друга идиотщина е историята им с джуджето. Стигна се дотам едно джудже да спечели мач на ДХ. Дъно. Пълно дъно. ДХ са велико име във Федерацията, която обаче днес е превърнато в търговска марка за правене на пари, а кечът е оставен на заден план.
Джон Сина Великият Супермен. Човекът емблема на Федерацията. Човекът заради когото компанията кърти най-много пачки. Лицето на PG ерата – ера в която кечът е махленски бой, кръвта почти липсва, интригите са убийствено предвидими, ера в която е по-важно да се продадат дрънкулките, оранжевите тениски, шапки и не знам още какви глупости. Джон Сина е идол за дечурлигата, но не и за възрастните. Защото последните помнят и знаят, че Сина е имал късмета да се „роди” в тази ера, а не в предишната, къдети шансовете му да оцелее срещу Скалата и Ледения биха били нулеви. Харесвам го, може би щото по принцип си падам по „добрите момчета”, а не по психопатите. Наясно съм че не е нищо повече от оръжие, чрез което Америка да си пробута културата и патриотизма.
Ренди Ортън Един от малкото добре изградени образи. Добър е в умението да внушава. Него може само или да мразиш или да обичаш – средно положение няма. В момента е малко извън играта. Опитът му да се бие с Шеймъс бе всъщност само маскировка. Засега е извън сметките за титлата. Не мога да трая решението на сценаристите Легаси постоянно да се намесват в мачовете му. Пичът е доказал, че може и сам. Сега вече съм малко по-доволен, тъй като най-накрая триото се разпадна и това върна интереса ми към него.
Батиста Гад мръсна. Следя „модерния” кеч от едва половин година не знам какъв е бил преди. Но откакто започна враждата му с Рей Мистерио никак не одобрявам простотиите които върши. Той е надменен, груб и ненужно жесток. И все пак той е единственият който успя да ме изненада. Никой не можа да предскаже обрата след като Животното влезе в съюз с Макмеън срещу Сина. Ще бъде интересно как ще се развие образа му след като Сина си върне титлата.
Рей Мистерио Тоя пич ме кефи, но не достатъчно. Така и не схващам как може да се противопосавя ма Батиста и Гробаря. В Разбиване той не става за главен играч. В Първична сила би имал по-голям шанс, но сигурно го държат там защото е нужен за второстепенни вражди. Образът му в последно време е в застой, дано новата вражда с СМ Пънк да го посъживи.
СМ Пънк Още един пич, който обаче бе такъв само в началото. Сега тотално ме дразни бръщолевенията му и начина по който се изкарва за новия Спасител, пуснал някаква дълга брада сякаш иска да прилича на Христос. И това че покрай него обръснаха гола глава жена пък бе тотално недоразумение. Фалшив сценарен трик, който вместо да ми отвори зъркелите само ме отврати.
Крис Джерико Голямото плямпало и Голямото его. Бъхтат го под път и над път. Тотално се гаврят с него и хоп ей го пак шампион. Само че за кой ли път спечели с чужда помощ. Добър кечист и не разбирам защо образът му е на надменен страхливец. Излиза на ринга плямпа, плямпа и накрая му потъват гемиите.
Грамадата Един от старите пичове, на които също се кефя. Въпреки че е второстепенен, той продължава да мачка. Хареса ми развитието на образа, когато есента се би срещу Гробаря за титлата. Но и той няма как да влезе в сметките за титлата. Да си гледа мачовете по двойки – там поне е майстор.
Шеймъс Казах го и в предишния пост. Бе до болка ясно как ще се развие образът му. Цял месец го „надъхваха” с унищожителни победи. След това му дадоха мач със Сина и то мач с маси. Такъв мач е най-непредсказумеия, вместо по-добрия печели първия сгрешил. Незнайно защо толкова много народ изрази учудването си от загубата на Супермен. Интересно в каква посока ще се развие сега след като загуби титлата.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Фалшив ли е кеча? – Да. По сценарий ли се развива всичко ? – Да.
И това не го говоря наизуст. В вибокса има два филма, който показват какво става зад кулисите и как всичко е нагласено. Кечът не е бой в истинския смисъл на думата, то по-скоро трябва да се приема като шоу, като забавление. Няма по-добре организирано шоу, няма по-голямо баламосване от кеч индустрията. Но сигурно ще се питаш за какво тогава го следя като мисля по този начин? Отговорът се състои именно в горепосочените два клипа. След като ги изгледах, аз вместо да заклеймя кеча, вместо да му се присмивам, направих точно обратното – започнах да го уважавам още повече. Тези два клипа показаха не само едната половина – фалшивостта, но и другата страна, че кечът е реaлност, че опасността е истинска.
Първият клип разкрива какво се случва зад кулисите на мача между Скалата и Мик Фоли. Известният “I QUIT” двубой смятан за една от най-бруталните битки в кеча. (дали схващате за какво ниво на бой става въпрос щом даден мач е наречен „най-брутален”). Разкрива се как Скалата и Фоли си казват какво ще направят на ринга, как Скалата репетира репликите си, как Скалата и Ледения се закачат с децата на Фоли, които също са там. Изобщо атмосферата е приятелска, враждите са оставени за ринга.
Нагласеността е налице. Но не съвсем. По едно стечение на обстоятелства една от камерите е съвсем близко до съпругата и децата на Фоли и следи техните реакции. И тук идва интересното. Въпреки че съпругата му знае какво ще стане, знaе че всичко е нагласено тя видимо се притеснява и трепери, вика всеки път щом съпругът е тежко ударен. Накрая когато бруталността в мача излиза извън рамките на нормалното децата се разплакват, тя се паникьосва и излиза от залата неспособна да догледа края на мача. След края Мик е закаран при доктора да го зашие, защото все пак раните му са истински. Винс и Скалата го поздравяват за добрия мач. А жена му го умолява втори път това да не се случва. Ето как се преплитат реалността с нагласеността. (Филмът е снимат от независим оператор, така че по никакъв начин не може да се твърде че кадрите са манипулирани).
Другият клип е отново заснет по една случайност точно след края на прословутия мач между Брет Харт и Шон Майкълс. Най-големият скандал на десетилетиот в кеча, ако не и изобщо най-големия в цялата история на кеча. Мачът в който Винс Макмеън прецаква Харт и нарежда на съдията да бие ринга в полза на Шон. Е, ще си кажете „Голям праз” - Винс винаги е прецаквал, няма нищо интересно в това. Но тук има огромна разлика - всички онези прословути машинации на шефа са по сценарий - с едно единствено изключение – прецакването на Брет Харт.
Допреди този мач Винс , големият шеф с великите си машинаци какъвто е познат днес, е бил съвсем друга личност. Той е бил коментатор редом с Лари Кинг и Джей Ар и по нищо не личало че той всъщност е Голямата Клечка в компанията. До онзи момент.
По сценарий Брет Харт е трябвало да защити титлата си пред родна публика и Винс му е казал че тъй ще стане. Но вместо това Винс си извърта думата и нарушава сценария. Реакцията на Брет – онази прословута плюнка НЕ е по сценарий, а истински неманипулиран акт на яд от страна на Брет. По-късно зад кулисите е показано как съпругата на Брет се кара на всички включително и Трите Хикса за това което се случи на съпруга й. А в съблекалнята Шон Майкълс се кълне на Брет, че не е знаел. (А тук идва и любопитния момент, когато при завъщането на Брет,Шон „призна” че знаел за прецакването. Което си е чисто противоречие със записаното на камерата(при това казано зад кулисите). Поредната идиотска недомислица на днешните сценаристи.) Едва след този мач се заражда образа на злия шеф Макмеън, образ който изстреля Федерацията обратно на върха.
http://vbox7.com/play:acd39ac1 - част първа на прецакването на Брет
http://vbox7.com/play:c4966525 - мачът между Фоли и Скалата | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| | | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Съб Мар 06, 2010 10:14 pm | |
| Няма спор братята Харди са едни от най-великите специалисти по двойкис внушителните 6 титли. Майстори на откачените скокове от стълби и съответно специалисти в мачовете със стълби. Въпреки че не са ми любимци от дистанция на времето ги уважаваш много заради шоуто което правеха и уникално добрите мачове. Те също преминаха през периода на враждата, сполетял и останалите две двойки(Дъдлитата и Острието и Крисчън). Имаха интересни отношения с Лита. След това Мат започна да изгражда свой собствен образ, но той така и не успя да се наложи сред големите и в момента е бледа сянка на ранните си години и голям "смешник". За Джеф нищо не мога да кажа поради това че не съм следял неговото разивите. | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Нед Мар 07, 2010 1:08 am | |
| Любим коментатор - Джим Рос(Джей Ар) Любим рефер - Ърл Хебнер ( Earl Hebner) Рефер дълги години - няма главен мач на който той да не е бил съдия през златната ера. На два-три пъти показа и добри актьорски качества. Любима мацка - Stacy Keibler - Spoiler:
| |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Чет Мар 11, 2010 5:07 am | |
| Иде турнирът на годината - Wrestlemania 26. Мачовете са ясни, победителите също.
Гробарят срещу Майкълс. Няма начин сценаринстите да сгромолясат фантастичната серия от 17 поредни победи на Гробаря. Майкълс вече не е във форма, страда от сума ти контузии и този мач ще бъде лебедовата му песен. Поне ще си тръгне от Федерацията достойно. Тука трябва да включа момента, че мачът е без дисквалификация - което означава, че ННН ще се намеси и единствено това може да обърне мача против Гробаря.
Шеймъс - Трите Хикса. Тука е ясно, че ирландецът е поредната звезда, която ще гради звезден миг на гърба на ННН както са го правели с Батиста и Сина.
Ортън - Легаси. Рендето ще пука задници. Тамън два броя.
Винс - Брет Харт. Брет най-накрая ще вземе своето отмъщение. Шефът не е печелил мачове на Кечмания срещу кечисти, не виждам как ще го направи и сега (ако стане изненада, то поне Харт може се оправдае със счупения крак)
Мачът за куфарчето е най-интересен и най-непредсказуем. Може би фаворити са Крисчън или Кейн.
Мачът по двойки също е интересен. Почти сигурно Грамадата ще задържи титлата, но нищо чудно да я загубят - противниците им са добри.
Джерико - Острието. Най-сигурната победа на турнира. Така пушнаха Острието, че няма накъде. Джерико не обича да държи титли за дълго.
Батиста - Сина. Тука също доста сигурна победа за Супермен. Почна кампанията си за титлата веднага след като я загуби. После пък такъв показен бой отнесе от Животното - че тука автоматично влиза правилото, който яде най-много тупаник, той печели. Изглежда невероятно да отрежат пътя на златната кокошчица. (аз пък бих се зарадвал на изненада, която би показала, че сценаристите живват) | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Пон Мар 22, 2010 8:48 pm | |
| - Цитат :
- Харно че са старите кучета като Гробаря, Трите хикса и Шон Майкълс малко да оправят положението.
И с какво толкова го оправят? Пф.. | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Пон Мар 22, 2010 8:58 pm | |
| С харизмата си, актьорски качества, възможност сценаристите да правят качествени вражди, умеят да не се държат като дървета на ринга. Изградили са си много добри образи. Носят поне малко от онова, което направи Федерацията велика компания. | |
| | | BoXeR* ;]] Редовен
Warn : ( : I BRING IT. Брой мнения : 187 Reputation : 0 Join date : 14.02.2010 Age : 31 Местожителство : Стара Загора
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Мар 24, 2010 2:41 am | |
| - LightOne написа:
- Мачът за куфарчето е най-интересен и най-непредсказуем. Може би фаворити са Крисчън или Кейн.
Кейн!? Та Кейн не е печелил мачове от сумати време.. а да не говором за главни мачове или титли. Сценаристите просто му развалиха така да го кажа "профила" на "Голямата червена машина". Коментаторите постоянно приказват "Каква мощ", "Колко е голям" и тем подобни, но той прължава да НЕ печели. Единственото което му остана е ефектното излизане. | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Мар 24, 2010 2:49 am | |
| - BoXeR* ;]] написа:
- LightOne написа:
- Мачът за куфарчето е най-интересен и най-непредсказуем. Може би фаворити са Крисчън или Кейн.
Кейн!? Та Кейн не е печелил мачове от сумати време.. а да не говором за главни мачове или титли. Сценаристите просто му развалиха така да го кажа "профила" на "Голямата червена машина". Коментаторите постоянно приказват "Каква мощ", "Колко е голям" и тем подобни, но той прължава да НЕ печели. Единственото което му остана е ефектното излизане. Да, прав си. Чудно как ще стане.. | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Мар 24, 2010 2:29 pm | |
| Ок. Дам, Кейн винаги е бил такъв парадокс. Още от време оно - мачка квото мачка на шоутата и като дойде турнира...никакъв го няма(е, само веднъж дето "уби" Гробаря). И на мен ми е супер странно това положение, но нямя как тъй са решили. Всъщност като претендент имах предвид другото четирибуквено с К - Кофито. | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Пон Мар 29, 2010 4:48 pm | |
| - LightOne написа:
- Иде турнирът на годината - Wrestlemania 26.
Мачовете са ясни, победителите също.
Гробарят срещу Майкълс. - Познах
Шеймъс - Трите Хикса. - Грешка
Ортън - Легаси. - Познах
Винс - Брет Харт. - Познах
Мачът за куфарчето - Грешка. Тука се радвам за Джак. Дано му изградят добра вражда с някои от шампионите.
Мачът по двойки - Познах
Джерико - Острието. - Грешка
Батиста - Сина.- Познах | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 12:42 am | |
| Еее, последната Първична сила беше уникат. Може би с това, че трябваше да я прекръстят на Разбиване. Откакто следя предаванията на това шоу най-много се забавлявах досега. И имаше разбираема причина за това. Сценаристите бяха вдигнати на пожар, след като голяма част от кечистите на Първична сила бяха в Европа и не можеха да вземат участие. Поради което и се наложи да се включват кечистите от Разбиване за да враждуват с "остатъците". Вследствие на което имахме и доста изненади. Рей Мистерио заедно с Трите хикса в борба с СМ Пънк. Джерико пропя. . Гробаря също бе повлиян от "пожара" и трябваше да се връща, за да разкатае новия шампион. Като никак не беше лошо представянето на Суагър. Кейн в комичен елемент - нещо много рядко срещано. Уникално интро на Кали. Абе най-сетне като им запари на задника сценаристите показаха потенциал. От другата страна бе ТНА, които направиха много силен турнир. Мачът между Кърт Енгъл и Мистър Андерсън бе изключително качествен - достоен конкурент на Федерацията. Харди също направи запомнящ се скок. Жалко само че на следващата вечер, не Харди, а РВД получи пуша за титлата след като в една вечер победи Джеф и Стайлс. Изобщо кеч уикендът този път бе на високо ниво и за двете компании. | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 12:45 am | |
| Кечът във TNA е на високо ниво и през останалото време. по-добро от WWE за мен. (:
| |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 12:59 am | |
| Дам, по умения на ринга ТНА не отстъпва. Но кечът не е само това. Минусът на компанията е, че твърде много залага на вече виждани неща. Твърде много ретро. То не са старите кучета от NWO, ЕйДжей го правят като Рик Флеър, Абис като Мик Фоли, Бишоф пак в играта все едно си е в WCW. Ърл си прави номера от Монреал. Стинг и Самоа Джо почти никакви ги няма. РВД влезе в компанията преди месец, а вече е шампион. Единственият качествен сегмент бе този между Джарет и Бишоф. Като сценарий ТНА трябва още малко да поработи според мен. | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 1:04 am | |
| Да съм казала, че "кечът" е само боя? Всички имат минуси. Но моето мнение е, че TNA са по-добри от WWE.
| |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 1:23 am | |
| По-добри са в момента от Федеацията. Но все още не са на нужното ниво, за да я победят. Федерацията в момента лежи на лаври и набрана инерция и ще е много трудно на ТНА да се състезава с това. Силно се надявам да ме опровергаят, рабира се. | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 2:02 am | |
| Може и така да е. Не успорвам факта. Но, за момента за мен TNA са по-добри. Рзбира се, това е моя гледна точка. (: | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Апр 21, 2010 5:02 am | |
| От толкова много "мастило" изписано за Харди в ТНА из форумите - бях останал с впечатлението, че именно него ще пушнат. Почти никой не обръщаше внимание на РВД и малко ми дойде изненадващо. Въпреки че още като излезе първи да провокира ЕйДжей усетих, че той ще вземе титлата и уговарянето му за мача му с Джеф бе само за "загрявка" и да покаже колко здрава връзка имали двамцата с Харди. | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Вто Юни 29, 2010 11:12 pm | |
| Внимание - тъй като знам че даваното по българската телевизия е със закъснение, то мнението ми за случилото се през последния месец във Федерацията съм го сложил в спойлер - та ако не сте гледали/чели и не желаете това, то не отваряйте спойлера. - Spoiler:
Тъй, Федерацията отново показа зъбки за креативност с новата история за NХТ. Сигурно сума ти маркчета на Сина по целия свят са полудели и са се спукали от рев за побоя над техния любим Супермен, но останалата част от феновете веднага осъзнаха огромния потенциал, който се разкри пред тази история. Мнозина сравниха атаката на NХТ с инвазията на WCW през 2001г. Аз също се зарадвах, защото това предвещаваше интересен развой на събитията, както и нужната свежа глътка въздух. Сега най-накрая сценаристите имаха възможност да разгърнат таланта си с този нов елемент. Аз останах очарован от първата поява на NХТ – разрушението на ринга и боя над Сина. Беше ОК втория път срещу Брет Харт и дори беше все още интересно при появата им на турнира. Върхът си те достигнаха с побоя на Винс. Надявах се, че това ще е края. Но не! Те атакуваха отново и то не кого, а група старци - легенди на Федерацията. И заради какво по-точно? Нямаше нищо интересно в тоя сегмент и не доказваше нищо. Бъдещи звезди не се градят така. Имаше логика при първата им проява. Логика имаше и с Брет Харт. Що-годе логика може да се намери и с побоя над шефа. Но къде да му се не види е логиката с побой над кеч легенди? За какъв чемер им беше? Те изгубиха и малката правдоподобност, която имаха и сега ще е трудно за сценаристите да ни върнат интереса към тях. Тези момчета се нуждаят от нещо ново – стига вандализъм и побоища. Няма надграждане от първата им поява. Търпяхме им глупостите един месец с надежда за развитие. Изчерпаха се с побоя над Винс – трябваше задължително да измислят нещо ново за снощната Първична сила, но не би. Можеше примерно звездите най-накрая да си го върнат (както го направиха след края на предишния епизод, когато Ренди Ортън ги поведе и набързо ги насметаха). Можеше най-накрая Сина да си го върне. Или нещо друго, каквото и да е – САМО НЕ ПОРЕДНИЯ ПОБОЙ. Банално стана вече. Страхувам се, че Федерацията опропастява и тази възможност. Не искам да съм лош пророк, но знаците се видяха още с изгонването на Браян Даниелсън...да изгониш най-техничния кечист избиран 5 последователни години!!!! И все пак едно шоу не прави всичко. Има надежда за спасение и на SummerSlum или есенес да видим апогея на битката между двата бранда. Смятам, че е ще по-добре, ако Шеймъс запази титлата и така Сина да има повече внимание върху новобранците – от това няма да изгуби, а напротив като оглави звездите отново ще го тикнат под прожекторите за номер 1 и ще го покажат като лидера на шоуто, дори и без титла. А Шеймъс ще дава нужното разнообразие, биейки се с други претенденти, различни от Сина. Това, разбира се, са си мои спекулации. Времето ще покаже дали Федерацията има готовност да развие пълния потенциал на тази свежа и интригуваща идея с NXT.
| |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Вто Юни 29, 2010 11:34 pm | |
| - Spoiler:
Въпреки, че съм Сина маркче, ми хареса всичко около побоя му нанесен от NXT. Всъщност, не им обръщам кой знае колко внимание, ама вярно, стават банални. Забелязала съм също, че доста фенове на федерацията са против уволняването на Браян, и мисля, че Винс няма да остави нещата така. Поне така мисля.. Относно това около титлата, мисля, че Сина пак ще си бъде шампион, и пак ще води някоя друга вражда със Шеймъс, което е доста тъпичко. Години на пред Сина пак ще си витае там на върха, и няма да видим нищо ново. Хах. Е, поне NXT rookies разнообразяват. ;д Вчерашния РОУ беше слаб..
| |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Сря Юни 30, 2010 4:44 am | |
| Абе тая Федерация защо е толкова зле бе? Как може да не знаят, че визите на две от звездите им изтичат? Как може досега да не са ги оправили тия документи? | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Нед Юли 04, 2010 11:08 pm | |
| Това са най-високо оценените кеч мачове в историята на Федерацията. Само за ценители. WNO e най-реномираният оценител в кеч индустрията. Разбира се, трябва да се има предвид и факта, че са строго субективни. Тop rated matches Wrestling Observer Newsletter +5 Sun, Oct 5th 1997 WWF / In Your House 18: Badd Blood Shawn Michaels The Undertaker "Hell In A Cell" +5 Sun, Mar 23rd 1997 WWF / WrestleMania 13 Bret Hart Steve Austin submission +5 Mon, Aug 29th 1994 WWF / SummerSlam '94 Bret Hart Owen Hart steel cage +5 Sun, Mar 20th 1994 WWF / WrestleMania X Razor Ramon Shawn Michaels ladder +4.75 Sun, Mar 28th 2010 WWE / WrestleMania XXVI The Undertaker Shawn Michaels no countout no disqualification "streak vs. career" +4.75 Sun, Apr 5th 2009 WWE / WrestleMania XXV The Undertaker Shawn Michaels +4.75 Sun, Apr 3rd 2005 WWE / WrestleMania 21 Kurt Angle Shawn Michaels +4.75 Sun, Mar 14th 2004 WWE / WrestleMania XX Chris Benoit Shawn Michaels, Triple H triple-threat +4.75 Sun, Jan 19th 2003 WWE / Royal Rumble '03 Kurt Angle Chris Benoit +4.75 Sun, Oct 20th 2002 WWE / No Mercy '02 Kurt Angle, Chris Benoit Rey Mysterio, Edge +4.75 Sun, Apr 1st 2001 WWF / WrestleMania X-Seven Christian, Edge D-Von Dudley, Bubba Ray Dudley, Jeff Hardy, Matt Hardy triple-threat tag TLC +4.75 Sun, Feb 25th 2001 WWF / No Way Out '01 Triple H Steve Austin "3 stages of hell" +4.75 Sun, Jan 21st 2001 WWF / Royal Rumble '01 Chris Jericho Chris Benoit ladder | |
| | | LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" Пет Юли 09, 2010 5:31 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Мнението на "специалиста" | |
| |
| | | | Мнението на "специалиста" | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |