|
| СВЕТОВНА ЛИГА 2013 | |
| | Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Съб Апр 06, 2013 5:26 pm | |
| Ако може да се направи важна. :)
Събират националите ни в София на 22 април, като ще тренират в зала "Христо Ботев".
По начало, Камило Плачи наблюдавайки Суперлигата много хареса Красимир Георгиев(ЦСКА), Георги Сеганов(ЦСКА) и Розалин Пенчев(Виктория) и ги пожела в националния, но -
- Цитат :
- „Имахме огромно желание да дадем шанс за изява на няколко млади български волейболисти, които показват отлична игра от началото на сезона. Става въпрос за Розалин Пенчев от Пирин, Красимир Георгиев и Георги Сеганов от ЦСКА и още няколко млади волейболисти. По това време обаче младежите имат участие в световни квалификации и е по-добре те да съсредоточат изявите си сред връстниците си“, заяви помощник-треньорът на държавния тим Найден Найденов пред Sportal.bg.
Програмата на България:
- Цитат :
- 7 юни (петък)
21:30 часа: Франция – БЪЛГАРИЯ (в Монтбелиар)
9 юни (неделя) 18:00 часа: Франция – БЪЛГАРИЯ (в Метц)
22 юни (събота) 20:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Аржентина (в „Арена Армеец в София)
23 юни (неделя) 20:00 часа: БЪЛГАРИЯ – Аржентина (в „Арена Армеец в София)
29 юни (събота) 02:30 часа: САЩ – БЪЛГАРИЯ
30 юни (неделя) 02:30 часа: САЩ – БЪЛГАРИЯ
5 юли (петък) 16:00 часа: Бразилия – БЪЛГАРИЯ
6 юли (събота) 16:00 часа: Бразилия – БЪЛГАРИЯ
13 юли (събота) 20,00 часа: БЪЛГАРИЯ – Полша (в ДКС във Варна)
14 юли (неделя) 20,00 часа: БЪЛГАРИЯ – Полша (в ДКС във Варна) Египет се отказа от лигата, ще бъде заменена от Португалия. Финалите ще бъдат играни в Аржентина. | |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Съб Апр 06, 2013 7:17 pm | |
| Като цяло мачовете ни се нареждат добре... първите ни съперници са преодолими на 100 процента, Бразилия и Полша вече са си доста сериозни. С добро обиграване на играчите им давам 1во или 2ро място в групата. С Камило Плачи надали ще имат проблеми... вече са работили с него, познават го като подход. И да, много се надявам да имаме едно добро представяне. Нямам търпение за мачовете с Полша, тъй като ще са във Варна йейейейейе. | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Нед Апр 07, 2013 12:47 am | |
| Аз не съм особено сигурна какво да кажа... много ми се иска да разбера разширения състав, понеже имахме контузени играчи и това усложнява положението. Една хубава новина от днес е, че Ники Николов до края на април ще е възстановен и ще е на линия за мачовете. Не смятам нито един от тях за лесни - Франция играят добър волейбол, а и преди съм казвала, че именно НИЕ ги спряхме от виза за Олимпиадата, така че това ще е трудна битка! Аржентина не ни е била лесен съперник, САЩ са едни от най-добрите в света и не ми се мисли изобщо... Бразилците са също толкова добри, а доброто разбирателство в тима на Полша и страхотната им защита усложняват нещата. Наистина е много важно да разберем кой ще бъде на линия за мачовете, ще им стискам много палци и дано Камило им доведе много успехи! Но като цяло почти всичките ни национали играха в добри първенства тази година, дори някои да са там от втория полусезон, това значи че са във форма, но разбира се обиграването му е майката. Бях чела, но не съм особено сигурна, че Алексиев е контузен и няма да е на разположение, а той ни е много важен! Също така ужасно много се надявам Теди Салпаров с престоя му в Турция да е възвърнал добрата си игра и да се раздаде на 100%. За жалост другото ни либеро, Влади Иванов е сериозно контузен, а не знам дали Марти Божилов е удачен заместник на Салпаров, не че се говори за такива неща.
Иначе фаворити, без учудване, са ми България и Полша! НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ ДА ВИДЯ ВИНЯРСКИ И СИЛНО СЕ НАДЯВАМ СЕРИЯТА С КОНТУЗИИТЕ ДА Е ПРЕКРАТЕНА! | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Нед Апр 07, 2013 7:22 pm | |
| Това сигурно трябва да е групата на смъртта. Адски трудна програма. Не виждам и един лек мач. Надеждите ги има, но и да не успеем не е фатално с такава тежка програма. | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Пон Апр 08, 2013 2:14 am | |
| Днес излезна новина, че Мурило няма да играе тази година, поради нежка контузия. Това означава много.... : ))))))) | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Чет Май 02, 2013 5:47 am | |
| На 22 април националите бяха събрани в София, като се явиха само щестнадесет от тях. Преди няколко дни преместиха лагера си в Благоевград, където ще останат до самото им заминаване за контролите със Сърбия, които ще се проведат в Белград на 16-18 май.
България без Еър Теди и Ники Николов и с 8 пълни дебютанти в Световната лига
Националният отбор на България по волейбол за мъже ще участва в тазгодишното издание на Световната лига без централните блокировачи Николай Николов, Теодор Тодоров и Константин Гажданов. Тримата отпадат от състава поради здравословни причини. Методи Ананиев също ще пропусне Световната лига, защото все още не е възстановен от контузия, която получи в клубния си отбор Олшчин (Полша). Те ще продължат своето лечение, за да бъдат напълно възстановени за предстоящото Европейско първенство в Полша и Дания през септември.
Все пак, Камило Плачи ще може да разчита на 9 волейболисти участвали на Олимпиадата в Лондон 2012, когато България финишира на 4-то място. Отсъстващи от олимпийския състав са Владимир Николов, който вече е тийм мениджър, Теодор Тодоров и Николай Николов.
Прави впечатление, че италианският специалист е повикал 8 пълни дебютанти - Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Станислав Петков, Борислав Апостолов, Красимир Георгиев и Стоян Самунев, Тодор Вълчев и Николай Учиков, като последните трима са викани през последните няколко години да тренират с разширения състав.
До 15 май Камило Плачи трябва да редуцира състава до 19 волейболисти, които ще бъдат картотекирани за участие в Световната лигa, а промени ще могат да се правят срещу заплащане на такса.
Състав на мъжкия национален отбор по волейбол за Световната лига 2013: - Цитат :
Разпределители: Георги Братоев - Нижневартовск (Русия) Добромир Димитров - Пирин Балканстрой Иван Станев - Нефтохимик Георги Сеганов - ЦСКА
Посрещачи: Мирослав Градинаров - Токио (Япония) Тодор Алексиев - Сургут (Русия) Валентин Братоев - Фридрихсхафен (Германия) Тодор Скримов - Пари Волей (Франция) Николай Пенчев - Киелче (Полша) Станислав Петков - Габрово Розалин Пенчев - Виктория Волей Александър Симеонов - Шахтьор (Солигорск)
Диагонали: Данаил Милушев - Сора (Италия) Цветан Соколов - Кунео (Италия) Николай Учиков - Тренто (Италия) Тодор Вълчев - Марек Юнион Ивкони
Централни блокировачи: Виктор Йосифов - Кастелана Гроте (Италия) Светослав Гоцев - Верона (Италия) Борислав Апостолов - Марек Юнион Ивкони Красимир Георгиев - ЦСКА Стоян Самунев - Нефтохимик
Либеро: Теодор Салпаров - Галатасарай (Турция) Мартин Божилов - Марек Юнион Ивкони | |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Чет Май 02, 2013 9:24 pm | |
| Яд ме е за контузиите на Ники и Теодор, и двамата са ни много ценни играчи... радвам се, че в диагоналите вече присъства и Учиков. : ) | |
| | | rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 Пет Май 03, 2013 2:43 am | |
| Малко ме е яд, че разпределител като Георги Топалов не е сред повиканите, който игра титуляр на Левски и е с особено завидни умения не само относно разпределителското място, а и забива доста добре с лява ръка. ^_^ Но съм много щастлива, че Сеганов е викнат - заслужава го и му пожелавам успех. За Чоно дори няма да говоря... / Посрещачите са толкова много, чеее... :D; Радвам се че на линия имаме Тошко Алексиев, защото ни е УЖАСНО МНОГО нужен! Братоев не го следях в Германия, но в Левски не беше зле. Скримов ни е КОЗЪТ и дано го ползват удачно. Чух че са повикали и Симеон Александров, което е много добре, понеже е страхотен играч. На дали има по-радостен човек от факта, че на полето има възможност да видим двама Пенчеви. Розалин заслужава мястото толкова много, че нямам думи. :3 / Учиков уж нямаше да го викат, за дето е играч на Тренто и сега силно ме съмнява да бъде дори смяна на Цеко. Иначе Тодор Вълчев си беше наложително да го повикат - МНОГО СИЛЕН СЕЗОН и е просто бомба на игрището! Цецо няма какво да говорим, догодина Тренто дори без Щокър и може би Хуанторена пак ще разцепва! ^_^ / Ужасно много ми е мъчно, че толкова способните ни центрове Ники и Теди няма да ги има.. но поне ще се оправят на 100% и това дава възможност на най-вероятно Гоцев да се докаже! Вики Йосифов беше сред първите на блокада в Италия, ако не се лъжа, няма какво да говорим - превъзходен на поста си и не само. Няма как да не се радвам, че Краси е повикан, а за Борето Апостолов няма да коментирам - силни играчи получили заслуженото! / Теди Салпаров дано се възстанови напълно, а Марти Божилов след моите наблюдения в суперлигата ни игра на 100% и бе неотразим.
Много ще бъде интересно кои 19 играчи ще бъдат последните повикани.... | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: СВЕТОВНА ЛИГА 2013 | |
| |
| | | | СВЕТОВНА ЛИГА 2013 | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |