|
| If we cease to believe in love, why would we want to live? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Martyt0 Напредващ
Warn : Брой мнения : 102 Reputation : 4 Join date : 23.06.2011
| Заглавие: If we cease to believe in love, why would we want to live? Сря Яну 09, 2013 2:13 pm | |
| Това си чаках ^^ Нещо не много ново, може би има седмица-две. Не е съвсем довършено, фона не е готово, може би ще е чисто черен... Това е мисля, че първия ми не много брутален портрет в профил... Много ми е тъжно, че нямам таблет и ми е ясно, че не ми се получава, но... Това ми е първото портретче на фотошоп... Hope, you like it! :) Ще се радвам на коментари и градивна критика! | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Сря Яну 09, 2013 8:52 pm | |
| Аз не разбирам особено от тези неща, но много ми харесва първата рисунка. : )))) | |
| | | `Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Чет Яну 10, 2013 2:32 am | |
| Здрасти :))
Първата рисунка е много хубава. Харесват ми перата и малките детайли в косата. Като цяло е много хубаво. Какви материали си използвала? Градивна критика за 1-та рисунка:
- Spoiler:
Има проблем в анатомията-изглежда, че няма врат. Ще кажеш, че е зад украсите, но вратът трябва да почне някъде към средата на челюстта (или пускаш една въображаема черта от края на окото и където стигне линията на...челюстта- рам трябва да почне врата) :). Добра идея ще е да сложиш контури с черна химикалка или тънкописец и да заличиш графита на молива, защото изглежда малко мръсно. (бои+графит=гадни петна и лошо качество). Поне мисля, че са бои.. :) Енуей няма дълбочина на сенките. Горната част е изключително натурална с тези кафеви топли тонове, а сините пера контрастират- там е перфектно, но блузата и жилетката с тези яркорозово и синьо развалят селият цветови баланс... По лицето също липсват сенки за дълбочина...някакъв цвят който да го затопли по краищата или нещо... Черен фон ще е само загуба на време. По-добре (imo) ще е ако нарисуваш някакви завъртулки и малки детайлчета, кръгчета и подобни. Няма смисъл от фон..и то черен. Цветовете ще станат по-хубви ако сложиш още един слой на стратегически места ;)
Портрета на Лана. До колкото виждам е стъди (сложила си снимката на лана и после с пен туул по контурите.) Използват го за да научат сенките и анатомията...не е кой знае каква философия. Взимат цвят от самото лице и мажат върху истинската снимка, така учат сенките на лицето етц, за да може следващия път когато решат да нарисуват нещо СВОЕ, измислен портрет -да знаят какво точно да правят.
(Става дума за реализъм и семи-реализъм)
- Цитат :
- Много ми е тъжно, че нямам таблет и ми е ясно, че не ми се получава, но... Това ми е първото портретче на фотошоп...
Получих първия си таблет, когато бях на 11. Един приятел на нашите ми даде градивна критика и се почувствах сякаш ми е зашлевил шамар. Каза ми, че още съм на ниво скицниче и моливче. Послушах го и след 2 години се почувствах готова да рисувам с таблет. Оказа се, че от неизползване се е развалил. Сега вече имам друг и се опитвам да се науча (виж моята тема ако искаш). Може да изглежда лесно, но е много трудно..по-трудно дори и от водни бои (за които трябва да научиш как действа водата и колко точно да ги разтвориш за да получиш цвят). Таааа... това, което искам да ти кажа...да те посъветвам е да не буташ вашите за таблет. Първо трябва да си напълно сигурна, че знаеш достатъчно много за традиционните материали и анатомията....и теорията на цветовете за да започнеш да купуваш скъпи неща (по-хубави листи, материали etc.) По-скоро ги моли за скенер (ако нямаш). Казвам до не за друго, а да не стане като в моя случай-след първата рисунка да се ядосаш, че не се получава, като онея, които си видяла и ще изтриеш целя писец на химикалката...после ще трябва да си го смениш и може даже от натискане да се развали и самата химикала и софтуера ще спре да чете правилно заповедите ти :D:D:D (не знам защо ги пиша тея глупост...пише ми се!)
Не се правя, че разбирам много и че съм учила много и че знам всичко за рисуването и че съм супер-супер наясно с нещата ('щото ако беше така отдавна да съм станала известна в девиантарт), просто ти казвам какво виждам като човека който не е нарисувал рисунките. Винаги е хубаво да питаш някой страничен как се е получило или да го погледнеш в огледалото, защото знаеш, че колкото повече гледаш в нещо не можеш да видиш къде не е убедително, защото окото свиква от този ъгъл.
Поствала съм рисунките си на много места и съветите, които съм получвала са: винаги да държа себе си вдъхновена и да продължавам да рисувам. Винаги когато видиш картинка която ти харесва я разгледай в подробности за да разбереш какво точно ти допада в нея. Пробвай да я нарисуваш. Винаги експериментирай и пробвай всички видове стил (абстракт, реализъм, семиреализъм, аниме, doodles, popart и каквото още ти хареса). Не се лишавай що става дума за стил само защото майка ти (например :Д ) ти е казала, че от реалистични портрети се печелят повече пари от рисунки с бои за детски книжки :).
Освен това между рисунките, пробвай и да разучиш фотошоп-направи някоя графика, разгледай филтърите и си натегли всевъзможни четки. Така когато получиш таблет, ще ти е мноооооого по-лесно. Има и много хубави уроци в Ютуб а също и много хубави идеи в Девиантарт :). Споделяй честичко рисунките ти, за да може да се види напредъка и така :))
пс. Следващия път ако не искаш да ти пиша такива глупости, трябва да ме предупредиш :D за да няма подобни стени от безсмислен текст.
Към реализмът като стил ли си се насочила? Защо? Пробвала ли си други? | |
| | | Martyt0 Напредващ
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Пет Яну 11, 2013 1:38 am | |
| Мелъди, като ти видях дължината на поста изключително много се зарадвах! Изключително много благодаря за критиката! Истината е, че в действтелност аз започнах да използвам фотошоп за рисуване, докато в един момент просто ми писна и се отказах, това някъде преди две години. След това реших пак да почна нещо различно и се захванах с обработки на снимки, сигнатури, банерчета, тапети и всякакви несъразмерни неща, които идея си нямам какви са. За второто си абсолютно права за начина на изработка ;д. Реших преди две-три седмици, че пак мога да пробвам да рисувам на фотошоп и една приятелка ми каза като нчинаещ да почна така и определено резултатът е по-добър от всичките неща, които бях рисувала преди ( от дрехи върху готови моделчета до още по-брутални портрети ). Темата ти преди два дена я подхванах и я прочетох цялата. Всъщност теб те помня от друг форум ( на Нина Добрев, не знам сещаш ли се ). Може би съм се насочила към такъв тип рисуване, защото най-много ми се отдава. Предишната ми учителка наблягаше много на пропорции на лицето и тялото, които определено не си личи, че съм разбрала особено. Пробвах напоследък да нарисувам нещо по-симпатично, както каза да прилича на картинка от детска книжка. Няколко последователни опита , всичките не особено успешни. Най-добрите ми рисунки винаги са се получавали след часове търсене на вдъхновение в девиантарт или, когато се опитам да пресъздам някоя картина, която съм видяла на изложба или в интернет. Може да се каже, че въображението не ми стига, много са редки случаите, в които седна пред листа и знам какво точно искам да нарисувам и какъв смисъл искам да вложа в него. Влязох в езиково училище, защото не искам да се занимавам с рисуване професионално, просто ми е хоби. Тези макар редки моменти, в които знаеш какво искаш да направиш те изпълват с някакво успокоение и удоволствие. Вземаш един лист не става, хвърляш го и вземаш нов, но не се отказваш и така си изхабил двайсетина листа, но накрая го завършваш и виждаш, че си направил нещо ново и макар и малко си напреднал. Напоследък ми дойде някакво такова вдъхновение може би заради новата ми изключително странно учителка, при която ме хвана страх, че забравя и малкото научено до сега. За първото. Между другото розовата жилетка и според мен е изключително брутална, също и блузата, тя по-малко се набива на очи, но и двете изобщо не се вписват. Не знам изобщо защо съм ги сложила така. ;д В лицето колкото пъти рисунката ми се е мярнала в къщи толкова пъти най-много ме е дразнело онзи кичур зад устата, който всъщност не мисля, че действително може да застане там лесно. Сега като казваш за врата, това колкото и да го гледах никога не бих го забелязала. Обикновено си обръщам скицата на обратно за да видя основни грешки, това тотално съм го пропуснала, а сега като го казваш е очеизвадно о.о. Отново много ти благодаря за критиката! Това го рисувах за един Хелоуински конкурс и нямам по-хубава снимки, защото рисунката беше безвъзвратно изгубена от така незапознатата, гореспомената, незнаеща на кой свят живее учителка. Не беше кой знае колко по темата, но... Основната идея за дървото е взета от друга картина, след което беше леко преправено за да се впише в темата на конкурса. Като вечно нямащ пари тийнейджър тази година подарявах за Коледа коледни книгоразделителчета. ;д Има още едно, но когато правих снимката не го бях направила, а сега вече е подарено. Отзад отрязах с техния размер синя подаръчна хартия на снежинки и ги ламинирах на машина. ( всъщност май друг начин няма ;д ) В момента работя по нещо ново. В процес на изучаване на рисуването с пастели съм и що-годе вече научих някой основни неща. Първите дни само седях и се чудях как да си извия ръката за да не размажа всичко. ;д Когато нарисувам нещо прилично с тях може да пусна. ;д Have a nice day! :) П.П. И отново да благодаря на Мелъди за критиката! | |
| | | Martyt0 Напредващ
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Съб Яну 12, 2013 1:01 am | |
| Аз като първия идиот идвам с вероятно страшно абсурден въпрос. Взех си хартиен молив и днес реших да го изпробвам. Надрасках нещо със зелено и почнах да "мацам" с тампона. Всичко пърфект, но върхът му стане зелен, което ме навежда на мисълта може ли да го наостря? Предполагам, че след като е хартиен не мога да го измия на чешмата? Та това ми е въпроса, мога ли да го наостря или трябва да си взема десетина за всеки цвят? П.П. Ако има значение и хартиеният молив и пастелите са на Darwent. | |
| | | `Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Съб Яну 12, 2013 1:31 am | |
| Хелоуинската рисунка много ми харесва. Композицията е небалансирана-има много празно място в долния десен ъгъл. И един съвет...когато рисуваш с обикновен сив молив не го размазвай със салфетка или пръст (или каквото е там). Каквото искаш да затъмниш трябва да го направиш само с графита, иначе стават петна...не изглежда убедително. Дървото е уникално!!!! Толкова детайлно! Много е хубаво! И паяжината... Много ми харесва тази рисунка, жалко че е изгубена ;\.
Разделителчетата са много сладки! Попарт-ът определено ти се отдава :))
...
Не мога да ти помогна за молива. Никога не съм използвала.
| |
| | | -A. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 5179 Reputation : 291 Join date : 21.02.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? Съб Яну 12, 2013 5:34 am | |
| | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: If we cease to believe in love, why would we want to live? | |
| |
| | | | If we cease to believe in love, why would we want to live? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |