rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Георги Братоев: Всички се справят страхотно и си вършим работата по най-добрия начин Чет Авг 02, 2012 10:04 pm | |
| Разпределителят на националния ни волейболен отбор заяви след успеха над Австралия с 3:0 на Игрите в Лондон, че всички се момчета се справят страхотно и всички си вършят работата по най-добрия начин.
"Всеки мач е абсолютно индивидуален. Както виждате в един мач се получава едно, в друг не се получава друго. Според мен това е напълно нормално, защото когато в един мач някой играе добре един, когато той не се справя, влиза отвън друг и го заменя. Според мен всички се справят страхотно и всички си вършим работата по най-добрия начин. А това кой забива топката е абсолютно без значение", коментира Гошо Братоев. - Успяхте да обърнете и втория, и третия гейм. Какво стана в началото? Сякаш бяхте малко позаспали... - Казах още в София и на Световната лига и ще го повторя. Срещу отбор, с който не си играл никога, се играе трудно. Макар да ви изглежда, че отборите са доста по-слаби, както е Австралия в сравнение с Полша. Когато играеш срещу някой отбор за първи път и нямаш представа какво прави и съдиш само от това, което си гледал на видео, е доста трудно. Същото се получи в София – никога не бяхме играли повечето момчето с изключение на Салпаров, Николов и Алексиев. Всички останали играхме на отговорен мач срещу тях и беше трудно. Тук беше по-лесно. Смятам, че оттук нататък, когато срещнем Австралия няма да можем да ги бием повече, защото максимумът е 3:0.
- Вярно ли е, че преди мача с Полша си казал на приятелката си, че този мач ще го вземем? - На мен лично ми се случи нещо, в което не вярвам. Не съм много суеверен, обаче сънувах нещо, което ме караше да настръхна. Не е за пред журналисти, но един човек, който за съжаление вече не е сред нас ми каза: "Няма да имате проблем, ще спечелите първите три мача". Нещо, в което аз абсолютно не вярвах. Даже преди първия мач го споделих със съотборниците си и в момента се чувствам малко странно, след като наистина се случи. Това са съвпадения и не е нещо кой знае какво, обаче...
- Играеш със самочувствие и това оправдава всички скептици, че ще имаме проблем на този важен пост. Как се чувстваш? - Чувствам се нормално, това е волейбол, не е война. Играем за мач. Когато се получава е добре, когато не се получава осъзнаваме къде са грешките, опитваме да ги коригираме, за да не ги допускаме следващия път.
- А тази сработеност с останалите и особено играта в центъра как се получава? - Това е мит. Абсолютно не е вярно, че играта в центъра ни е била проблем. Тук съм от пет години и ще ви кажа, че някой не е подавал много в центъра не е защото не иска, а защото не трябва. Мога да кажа, че днес игра в центъра не се получи. Не знам поради каква причина отборът на Австралия беше отбилил голямо внимание на нашите центрове и нямаше нужда да им се подава толкова често. Така че мен лично играта в центъра въобще не ме притеснява.
- А как се стигна до последната точка в миналия мач, когато реши именно от там да атакуваме? Все пак точно преди нея взехме и почивка... - Последната точка беше едно решение, което взех лично и на базата на последните 10 мача, които изиграх – контролни и приятелски мачове, Световна лига. Виктор (Йосифов) е един от хората, в които вярвам и които чувствам много добре. Доверих му се и той оправда доверието.
РАЯ ИВАНОВА, специален пратеник на Sportal.bg на Олимпиадата в Лондон | |
|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Георги Братоев: Всички се справят страхотно и си вършим работата по най-добрия начин Пет Авг 03, 2012 6:21 am | |
| | |
|