rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Тодор Скримов: Не сме фаворити Сря Авг 01, 2012 6:46 pm | |
| Българските волейболисти записаха изключително ценна победа над Полша във втория си мач на олимпийския турнир в Лондон с 3:1 (25:22, 29:27, 13:25, 25:23). Тодор Скримов изигра страхотен мач за "трикольорите". Ето какво сподели младокът след важната победа. - Тошко, кажи няколко думи за мача с поляците? - Мисля, че имаше много голямо желание, наистина огромно желаниe. Затова победихме, защото играхме като истински отбор, като колектив. Това беше единственият начин да победим тима на Полша, който в момента е един от най-силните. Поемахме максимален риск – на сервис, в атака, навсякъде, и просто нещата се получиха.
- Ти лично имаше ли някакво притеснение от поляците, защото те все пак са сочени за най-силния отбор в момента? - Да, естествено, преди мача бях малко притеснен, но видях, че и те не са много сигурни, не са концентрирани. И в този момент ги натиснахме и нещата се получиха.
- Как се чувстваш като титуляр в този отбор, защото ти за първи път си в основния състав, и то на голям турнир? - Чувствам се много добре. Естествено има и притеснение, но повечето момчета около мен ми помагат много и това ми действа добре. Но има притеснения, особено във важните моменти, но все пак гледам да се концентрирам върху съответното действие и забравям всичко.
- Всъщност ти за първи път се появи титуляр в контролите тук в Лондон – срещу Русия и Бразилия. Това помогна ли ти да видиш, че не е чак толкова тежко и сложно срещу големите отбори? - Точно така беше. На контролите не очаквах, че ще започна титуляр, но в спаринга с Русия, като започнах в първата шестица и изиграх един приличен мач, видях че едни от най-добрите и силови волейболисти в света - с най-силния сервис, не са чак толкова страшни. И, че мога да играя посрещач срещу такива отбори.
- Ти си най-ниският в отбора – само 190 см. Как успяваш да компенсираш това и да правиш по много точки, по много блокове? - Най-вече с отскок. Може би на блок ми е най-трудно. Иначе в атака и на сервис нямам толкова голям проблем с ръста, компенсирам с висок отскок. Но на блок наистина е малко трудно и отборите измползват този минус в нашия отбор, но мисля, че се справяме добре.
- Колко ти е отскокът? - Около един метър. Не съм го мерил точно.
- А как успяваш да се задържиш толкова дълго във въздуха - ти сякаш увисваш и, когато противниковият блок пада надолу, чак тогава забиваш? - Нямам представа, скачам и то само си става (смее се).
- Как виждаш турнира оттук нататък? - Сега най-важното е да не ни се вдига много самочувствието. Всеки да остане концентриран, да мислим мач за мач и нещата ще се получат. Ако играем все така – с такова желание във всеки мач, можем да направим много хубави неща. Само да не вземем да си помислим, че едва ли не сме вече фаворити в този турнир. Не сме фаворити, има и по-добри отбори от нас и трябва да се концентрираме. Ако играем, както срещу Полша, можем да направим нещо.
РАЯ ИВАНОВА, специален пратеник на Sportal.bg на Олимпиадата в Лондон | |
|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| |
rS.19 ♥ Неспасяем
Warn : ( : don't expect me to be nice with you. Брой мнения : 6044 Reputation : 126 Join date : 06.03.2011 Age : 26 Местожителство : umm.. at home?
| Заглавие: Re: Тодор Скримов: Не сме фаворити Чет Авг 02, 2012 2:48 am | |
| Ох, Тошко Отскока ще му викам, ама сериозно. Много му се кефя като почне да атакува .. speechless. Ето това е мислене на спортист. | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Тодор Скримов: Не сме фаворити | |
| |
|