rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Камило Плачи: Готов съм да бъда помощник на Стоев Съб Юни 16, 2012 8:00 pm | |
| Ще приема и да съм старши треньор, твърди италианецът, който се възстановява у дома си в Италия
Камило Плачи се оказа най-константната фигура в националния ни отбор по волейбол. Италианският специалист дойде в България преди 4 г. като помощник на Силвано Пранди. След освобождаването му Плачи остана и като главен асистент на Стойчев. По всичко личи, че Камило ще бъде в отбора и на олимпийските игри. Единствено възпалението на крака може да му попречи да изпълни ангажимента си към отбора.
- Как се чувствате в момента?
- Вече съм значително по-добре. Прибрах се в Италия и съвсем скоро трябва да се видя с доктора, който от доста години следи състоянието ми. Искам да изкажа специалните си благодарности на професор Иван Поромански от "Пирогов" и неговия екип. Тези хора се справиха фантастично, това бе потвърдено и след прегледа ми в Италия.
- Какво ви предстои оттук нататък?
- Трябва да премина през един курс на терапия, но повече яснота ще имам след прегледа при въпросния доктор. Той най-добре ще каже кога ще съм в състояние да работя. Истината е, че до този проблем се стигна заради претоварване. Събра ми се много работа в клубния отбор Кунео и после с националния на България. Нямаше обаче никакво време между двата ангажимента.
- Кога се усложниха нещата?
- Няколко дни преди втората олимпийска квалификация. Кракът ми започна да се подува и отидох на преглед. Казаха, че трябва да постъпя в болница, но бе невъзможно заради така важните мачове. Исках да съм да с отбора за двубоя с Франция.
- Запознат ли сте със ситуацията около избора на нов старши треньор на националния?
- Двама души от федерацията ми се обадиха. Обясниха ми, че има три варианта - аз да бъда първи треньор, Мартин Стоев или Пламен Константинов. Доколкото разбрах, всичко ще се реши от управителния съвет в понеделник.
- Пламен Константинов вече отказа и се обсъжда вариант за дует Стоев/Плачи. Вие готов ли сте да бъдете помощник на Мартин?
- Да, разбира се. Ако това е решението на федерацията, аз ще го приема. Подписал съм договор за помощник-треньор и възнамерявам да го изпълня. Ако от федерацията обаче решат аз да водя отбора, също не е проблем.
- Някои в България не разбират една подобна позиция. Каква е вашата мотивация в тази така напрегната ситуация?
- Повярвайте ми, аз се чувствам много свързан с вашия отбор. Единствената ми мотивация е да го видя на олимпийските игри в Лондон. Дойдох при вас преди 4 години именно с тази цел и съм много щастлив, че я изпълнихме. Чувствам се страхотно с отбора и вярвам, че можем да постигнем успехи. Освен това съм професионалист и уважавам договора си с вашата федерация, който изтича след края на олимпийските игри.
- Какво е мнението ви за конфликта между Радостин Стойчев и ръководството на БФВ?
- Вижте, приемам за минус това, че все още не говоря български. Сега обаче си давам сметка, че това всъщност се оказва плюс - просто не мога да чета и да слушам за скандалите. Моята работа е в залата и там се чувствам най-полезен.
| |
|