Wesley.x ♥ Редовен
Warn : ( : Сред всички неща, които човек би могъл да няма се срещат неща, които би могъл да има и едно от тях е да осъзнава кога е щастлив и да умее да се наслаждава на щастието, докато то е на лице. Брой мнения : 284 Reputation : 1 Join date : 03.01.2012 Age : 25 Местожителство : Варна
| Заглавие: Игрите на глада / The Hunger Games Movie Пет Апр 27, 2012 12:03 am | |
| Филмът е основан на първия роман от трилогията бестселъри на Сюзан Колинс "ИГРИТЕ НА ГЛАДА". Книгата е отпечатана в тираж от 3 милиона екземпляра само в САЩ. Какво прави историята толкова пленителна за многобройните фенове на трилогията по света? Всяка година в утопичната държава Панем, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, се провеждат Игри на глада. В тях всеки от дванайсетте й окръга е принуден да излъчи едно момче и едно момиче, тийнейджъри на възраст между 12 и 18 години, за да се състезават до смърт. . Отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, "Игрите на глада" са събитие, предавано по националния телевизионен ефир, в което участниците трябва да се борят, докато остане само един оцелял. Изправена срещу отлично тренирани трибути, готвили се за игрите през целия си живот, 16-годишната Катнис Евърдийн става участничка в 74-те "Игри на глада", за да спаси сестра си от принудата да се състезава. Тя може да разчита единствено на изострените си инстинкти и на наставничеството на пропилия се бивш победител Хеймич Абърнати (Уди Харелсън). Само един от 24-те състезатели може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис иска някога се завърне вкъщи, в Окръг 12, трябва да направи невъзможен избор на арената, между оцеляването и човечността, между живота и любовта. | |
|
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Игрите на глада / The Hunger Games Movie Пет Апр 27, 2012 12:29 am | |
| Чела съм книгата, по която е правен филма. И като изключим началото, наистина се доближава до оригиналната история! Да, разбира се, нормално е да има изменения - но не са чак толкова фатални. Не може всичко да е едно към едно. Та, филмът на мен лично ми хареса. И това го казвам като човек, знаещ за какво става въпрос в книгите. Когато го гледах бях възмутена от множеството промени в началото на филма. Краят също беше попроменен. Но, все пак - бях чела интервю с един от директорите/може да е бил и режисьора на филма относно една конкретна сцена: тази, в която Катнис взима брошката на сойка-присмехулка, дава я на Прим, след което Прим я връща на Катнис. За тази сцена директорите/режисьора казват/казва: "Ако има начин да покажа на зрителите (които не са чели книгите) силната връзка между Катнис и Примроуз, ще го направя, каквито и изменения да ми коства" Затова вече одобрявам промените, които са направени. Защото иначе няма как да се покаже близостта на Катнис и Прим на тези, които не са чели историята. | |
|
enormous-heart Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1183 Reputation : 174 Join date : 05.06.2011
| Заглавие: Re: Игрите на глада / The Hunger Games Movie Пон Апр 30, 2012 5:12 pm | |
| Едва ли това е достатъчно, но У Н И К А Л Е Н! | |
|
`Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| |
YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: Re: Игрите на глада / The Hunger Games Movie Сря Авг 08, 2012 4:01 pm | |
| Филмът ми хареса много, наистина много! Преди да седна да го гледам бях скептично настроен и не вярвах, че ще ми е интересен. Но се случи така, че от доста време не си спомням да легна, да си пусна филм и до последната секунда да не отлепвам очи от ектрана .. Наистина страхотен филм и според мен актьорите си свършиха чудесно работата и изиграха ролите си перфектно. Не съм чел книгите, но ако попадна на книга веднага бих си я купил. Просто щом филма се оказа толкова добър не знам какво мога да очаквам за книгите! | |
|
Sponsored content
| Заглавие: Re: Игрите на глада / The Hunger Games Movie | |
| |
|