|
| Вампири - новата вълна | |
| |
Вампирте са секси, заради секси актьора? | | Общо гласове : 9 | | |
| Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Вампири - новата вълна Съб Фев 25, 2012 4:09 pm | |
| Тази тема я мъдря от дълго време, още от когато запитах простичкия въпрос асоциация на вампири...и получих това, което очаквах...СЕКСИ... Коя сила на тая планета успя така да промие мозъците на хората(децата), че вкара като словосъчетание две думи, които нямат нищо общо...Новата "вълна" вампири са секси, готини, да ги изпапкаш, да ти се прииска да правиш разни неща с тях, по възможност със зъбките си...което е so wrong on so many levels..Щом вампирите, едни изчадия на абсолютното зло станаха секси, кое е наред? Караконджули, таласъми? Вампирите неслучайно са злите и неслучайно всякакъв опит те да се изкарват добри си е чиста гавра с авторитета им. Няма как същество, което се храни с човешка кръв да бъде добър и да бъде приятел на човека - що за извратена логика? И не, аз не съм против вампирите по принцип, вампирите могат да бъдат готини и да кефят, но така както кефи един злодей, а не да ми се подмокрят гащите егаси. Дори вампирите на Пратчет в неговите пародии са по-реалистични от това, което се шири по големия екран. Аз не съм против новия поглед на вампирите, но има граници, които не се пристъпват. Един от красноречивите примери как се дава НОВ поглед върху вампира БЕЗ да отрязваш поне малкото достойнство което има, е филмът "Интервю с вампир". Или "Vampire Hunter D: Bloodlust", където пак имаме любов между вампир и жена, но hell, това си беше вампир на положение, без мелодрамите и не знам си що си,(този филм ми показа и ме накара да осмисля много по-добре идеята за силата на любовта, отколкото салфетките сополи на Здрач) които един вампир няма как да прояви. Щото ако ги прояви, той просто НЕ е вампир.
Така де - темата е с какво новите вампири превъзхождат старите? Сексапилният вампир е сексапилен, заради самия вампир или заради АКТЬОРА, който го играе? Щото има разлика между двете. И аз определено смятам, че цялото това пощуряване е заради удачния избор на сексапилни мъже, а не на самата идея за вампира. Само дето по този начин се срутва целия авторитет и достойнство на образа на вампира, което си е извоювал този мит през вековете и изведнъж няколко подмокрени памперса искат да го сринат на прах... | |
| | | Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Съб Фев 25, 2012 4:23 pm | |
| Аз пък вече мразя вампири. Били секси.. едно лапе да го каже звучи супер смешно. | |
| | | - NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Пон Фев 27, 2012 12:30 am | |
| Гласувам с Да, защото няма как да кажеш, че някой е секси без да си го видял. Много ясно, че като примерно в книгата ти опишат героя на вампира суууупер секси няма да кажеш," неееее той не е сексиии, той ее вампир. " Ще кажех " Хохо секси " или нещо от сорта ! Незнам.. просто Самия образ на вампирите и филмите ни карат да мислим, че са секси. Просто Митко като кажеш вампир, ние правим асоциация със актъорите от вампирските филми и сериали и затова даваме това определение, не мислите ли ? | |
| | | YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Пон Фев 27, 2012 12:49 am | |
| Съгласен съм с Тали, но ... Това но влиза за моите виждания и възприятия и все пак в повечето филми, които съм гледал далеч, далеч се разминават с разбирането за сексапилен мъж. Карай да приемем, че аз не разбирам. И да все пак отговора на въпроса според мен е положителен. Причината е точно тази, която Тали посочи. Първо едва ли някой ще се кефи на герой от книга, когато може да се кефи на някой, когото вижда. Друг е въпроса, че мацките явно са си паднали на главите и едва ли не получават нервни сривове заради тези герои. Но за това те сами са си виновни, а и се отклонявам прекалено много. А и да напълно съм съгласен, че в днешно време тотално се изср*ха върху възприятията за вампир. Аз доколкото знам те са създания на нощта и неслучайно не могат да излизат през деня. Сега, колкото и да ми харесва "Дневниците на Вампира" напълно глупаво е примерно това със пръстените. Слагат пръстен и айде Like a Boss .. Тъпо е. Айде аз спирам да се правя, че разбирам! :) | |
| | | ~Hope ♥~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1344 Reputation : 17 Join date : 19.05.2011 Age : 27 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Вто Фев 28, 2012 2:25 am | |
| Вампирите саааа... секси. Нормално е, все пак за един филм се очаква това, а не да подберат някакви грозни и отвратителни... В съвременните филми целта не е образът на вампирите да плаши, а напротив: хората да ги заобичат. И се получава. I mean....... Погледнете "Дневниците на вампира". Аз още от първия епизод се влюбииииих във вампирите, няма как иначе. Има един много хубав документален филм на NatGeo "Истина ли е: Вампирите" и там се доказва с аргументи, че вампири съществуват, но няма да се захващам за тази тема. Не знам какви са вампирите в реалния живот, ако ги има, но във филмите.... СЕКСАПИЛ! <333333 | |
| | | Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Вто Фев 28, 2012 3:54 pm | |
| Окей, какво по дяволите означава сексапил за едно 11 годишно момиче? И как така можеш да се влюбваш, като гледаш някой по телевизията, а дори не си говорил с него? :О Някой да ми обясни. | |
| | | YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Вто Фев 28, 2012 4:01 pm | |
| Може, може. На тоя свят, в днешно време - всичко е възможно! | |
| | | - NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Вто Фев 28, 2012 10:14 pm | |
| Стели, на това му се вика платонична любов ! :) | |
| | | BadKitty Редовен
Warn : ( : If speed kills - consider me dead! Брой мнения : 286 Reputation : 3 Join date : 07.10.2011 Age : 32 Местожителство : Велико Търново
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Вто Фев 28, 2012 11:52 pm | |
| Абсолютно съм съгласна, че 'вампир' става секси СЛЕД като видиш кой актьор ще го изиграе. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ преди това. Нима само по едни сухи описания можеш да си представиш някой... секси? Без да си го виждал... Всичко е с цел промиването на мозъци... Вярно, че и аз бях преди време луда Здрачохоличка, ама пък... не е нещо, което да ме тресе непрестанно... манията отшумя. | |
| | | Barbie. Неспасяем
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Сря Фев 29, 2012 3:06 am | |
| Значи, дори и ако е нисък и дебел, НО е вампир, пак ще е секси? :Д о божее.. | |
| | | BadKitty Редовен
Warn : ( : If speed kills - consider me dead! Брой мнения : 286 Reputation : 3 Join date : 07.10.2011 Age : 32 Местожителство : Велико Търново
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Сря Фев 29, 2012 7:06 am | |
| А ти да се сещаш в някой филм/сериал да е показан дебел и нисък вампир? ;)) | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Сря Фев 29, 2012 6:38 pm | |
| Хубаво, че тук се появява здравия разум и спасявате честа на вампирите поне малко, но гледам и доста подтеми, с които не съм съгласен. Да, възможно е да се влюбиш в някого само от телевизора - ако не беше така аз нямаше да съм в тоя форум (друг въпрос е вече какъв ТИП любов е това). Дори и тогава да не е било влюбване, то сега когато знам 99 % процента от характера, въпреки че не съм говорил лично, дали пак не се брои? И да, възможно е само по сухи описания да си представиш някого секси - защото тук се включва въображението, визуализацията на текста. Когато авторът сто пъти е подчертавал секси извивките на литературната героиня, съзнанието ти щеш не щеш ще създава секси образ. Да, не може да бъде описано, но може да бъде измислено. | |
| | | Barbie. Неспасяем
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Чет Мар 01, 2012 5:45 am | |
| А да съм казала, че трябва да има? ; ) Ха | |
| | | BadKitty Редовен
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна Пет Апр 27, 2012 9:29 pm | |
| "Вампирите от Морганвил" - бестселър на Ню Йорк Таймс. Много приятна и разтоварваща поредица (мисля, че са 12 книги, но на бг има излезли само 4). Препоръчвам я на всеки, който иска да види вампири, различни от тези в Здрач-а. :) | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Вампири - новата вълна | |
| |
| | | | Вампири - новата вълна | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |