Warn : Брой мнения : 114 Reputation : 2 Join date : 05.06.2011 Age : 29 Местожителство : София
Заглавие: Треньорите в "Гласът на България" Сря Юли 27, 2011 11:12 pm
Както във всяко музикално реалити и тук присъстват няколко известни изпълнители,които отсяват най-добрите таланти.Ето и кои са треньорите в "Гласът на България": Кирил Маричков
Кирил Маричков е един от най-популярните и успешни български рок музиканти на всички времена. Роден е на 30 октомври 1944 година в град София. В юношеските си години той се занимава с музика, като свири на пиано, кларинет, а по-късно, покрай бума на рок музиката, и на китара и бас китара. През 1963 г. Кирил Маричков основава превърналата се по-късно в легендарна рок група "Бандараците". През 1967 г. Маричков основава "Щурците". По-късно в групата се включват Валди Тотев и Георги Марков. Първото им участие е на студентския празник на ВИТИЗ. Рок бандата започва да записва и албумите й бързо стават много популярни. "Щурците" имат завидно творческо дълголетие. Те съществуват повече от 40 години, имат 14 издадени албума, като през цялото време Кирил Маричков е фронтмен, басист и китарист на групата. Маричков е и автор на повечето песни на "Щурците". Бандата има над 2600 концерта в 16 страни. Кирил Маричков има и два самостоятелни албума: "Зодия Щурец" (с хита "Клетва”) и "Искам да кажа" (с хитовете "Моят свят”, "Обичам те завинаги”, "Вярвам в теб”), които също се радват на голяма популярност. Той е автор и на музиката за много филми, някои от които са "Вчера" ("Клетва"), "Адио Рио", "Индиански игри", "Вампири - таласъми", "Дунав мост" ("Моят свят”) и "Най-важните неща" ("Обичам те завинаги"). През 1992 година Маричков основава рок радио "Тангра” заедно със своя приятел Константин Марков, който е басист на група "Тангра".
Ивана
Ивана, наричана от мнозина "душата на попфолка" или "певицата на народа", изпява едни от най-големите хитове в новата българска музика. Задава нови стандарти, като се ориентира, както към провокативни и разговорни, така и към поетични и многопластови текстове на песни. Ивана прави музика на живо с минибенд - Румен Радойнов (клавири) и Стояна (бузуки). Огромният й репертоар включва разнообразни песни, подходящи за всякакви празнични поводи. Дискография: 2000 - "Сто патрона"; 2001 - "Ивана - лайф"; 2003 - "Мирише на... любов"; 2003 - "Без граници"; 2004 - "Няма спиране"; 2005 - "Доза любов"; 2006 - "Празник всеки ден"; 2006 - "IVANA- Single + Best Collection"; 2007 - "Ivana – Best Video Selection 2"; 2008 - "Блясък в очите"; 2008 - "Ивана - Всичко е любов" DVD; 2008 - "Ивана - Live Party" DVD. През 2005 г. Ивана и нейният бенд осъществяват съвместно турне в пет града на България с Индира Радич и нейния оркестър. През 2005, 2006 и 2007 година Ивана финализира концертите на националното турне. През лятото на 2008 г. изнася самостоятелен концерт в Пловдив. Концертите й зад граница включват Македония, Турция, Испания, Канада, Гърция, Великобритания, Белгия, Холандия, Кипър и САЩ. Награди: 2001г. - Певица на годината - списание "Нов фолк". 2002 г. - Най-добро изпълнение на живо - списание "Нов фолк". 2003 г. - "Тракия фолк" - Първа награда на журито и втора награда на публиката за песента "Безумна цена". 2005 г. - "Звезда на годината" - списание "Блясък". 2005г. /2006 г. - Певица на годината - списание "Нов фолк". 2003 г. /2004 г. /2005 г. - Годишни награди на ТВ "Планета" - Певица на годината. 2006 г. - Мегазвезда на ТВ "Планета" - Специалната награда за най-успешен изпълнител за първите 5 години на Телевизията, Албум на 2006 г. - "Доза любов". 2006 г. - Годишни награди на сп. "Нов фолк" - Оригинално сценично присъствие, Най-добро изпълнение на живо, Награда за цялостен принос. 2007 г. - Годишни награди на ТВ "Планета" - Албум на годината. 2007 г. - Годишни награди на "Нов фолк" - Албум на десетилетието - "Няма спиране". 2008 г. - Годишни награди на "Нов фолк" - Награда за принос в развитието на попфолка. 2008 г. - Годишни награди на ТВ "Планета" - Рингтон на 2008, Най-успешен музикален проект на 2008 г. 2009 г. - Годишни награди на ТВ "Планета" - Изпълнител на десетилетието 2000 - 2009. 2010 г. - Хитът “Шампанско и сълзи” печели наградата в конкурса “Златният хит на Пайнер и Планета”.
Миро
Миро е единственият български артист, признат като Артист номер едно както от бастиона на поп културата, така и от водещите поп фолк медии. В периода 1994 – 1999 г. Миро участва и печели награди от 11 престижни международни фестивала. През 1999 година заедно с Галина Курдова основава проект, по-късно наречен "Каризма". През 2006 година, след 7 години на върха на класациите, дует "Каризма" издава албума ЕКЛИСИАСТ. През 2007 година Миро стартира самостоятелна кариера и само за няколко месеца става изпълнител номер 1 на България. През 2009 година Миро осъществява Национално турне "ОМИРОТВОРЕН ТУР 2009". Бъргарските композитори, музиканти и медии избраха Миро с утвърдителен вот за представител на България на конкурса ЕВРОВИЗИЯ 2010 в Осло. Дискография: 2006 г. - Каризма - Еклесиаст; 2008 г. - Миро - Омиротворен; Предстои представянето на "Месия”. Награди: 2007 г. - "Най–добре облечен мъж" на PANTENE FASHION AWARDS 2008 г. - Дует на годината "Завинаги" в дует с Анелия на ГМН на ТВ Планета 2008 г. - Kлип на годината "Завинаги" на ГМН на ТВ Планета 2008 г. - Изпълнител на годината - ГМН на ФЕН ТВ 2008 г. - Оригинален текст "Някога преди" на ГМН на БГ Радио 2008 г. - Видеоклип на годината "Някога преди" на ГМН на БГ Радио 2008 г. - Дует на годината с Анелия на ГМН на сп. Нов Фолк 2008 г. - Дуетна песен на годината "Завинаги" на радио Романтика 2008 г. - В риалити формата "Пей с мен" с над 42% зрителски вот Миро и Дивна спечелиха безпрецедентната награда от половин милион лева. 2009 г. - Изпълнител на 2008 г. на ГМН на ТВ ПЛАНЕТА 2009 г. - Награда за албум на ГМН на ФЕН ТВ - ОМИРОТВОРЕН 2009 г. - Награда за поп хит с песента "Губя контрол когато" на ФЕН ТВ 2009 г. - Награда за Изпълнител на ГМН на БГ Радио 2009 г. - Награда за албум ОМИРОТВОРЕН на ГМН на БГ Радио 2009 г. - Награда за ХИТ на ГМН на БГ Радио 2009 г. - Спечели престижната награда и Статуетка в категория "Най–добър БГ клип" с "Губя контрол когато" - MAD Video Music Awards’09 в Атина 2010 г. - На официалната церемония за връчване на наградите за най-елегантни българи на електронното списание "Fashion Lifestyle Magazine", с главен редактор проф. Любомир Стойков, Миро получи оценката на компетентното жури и наградата "БГ МОДНА ИКОНА 2009". 2010 г. - Дарик Радио и Макдоналдс – "15 години Макдоналдс в България" - Хит на десетилетието "Губя контрол когато" 2010 г. – Дует на 2009 година ФЕН ТВ "Светът е мой" 2010 г. - Награда за Изпълнител на 2009 г. на ГМН на БГ Радио 2010 г. - Награда за песен на 2009 на ГМН на БГ Радио "Убиваме с любов" 2010 г. - Награда за видеоклип за 2009 на ГМН на БГ Радио "Убиваме с любов"
Мариана Попова
Мариана Попова е една от най-обичаните и успешните български поп певици. Родена е в София. От 11 до 13-годишна възраст се занимава с народно пеене и народни танци, а от 13 до 16-годишна възраст – с модерен и джаз балет. Завършва средно образование с профил "Музика”, а след това учи “Поп-джаз пеене” в НБУ. Първата група на Мариана Попова е "Кокомания” (1996-2000 г.), а от 2001 до 2002 г. е водеща в БГ Радио. Чаровната певица представи България на конкурса “Евровизия” 2006 г. Тя е изпълнителката с най-много концерти в България и чужбина през 2006-2008 г. Освен у нас Мариана Попова е изнесла концерти и в Кипър, Гърция, Москва, Виетнам, Хелзинки, Белгия и Русия. През февруари 2009 прави национално турне в 10 града в България – Шумен, Варна, Бургас, Пловдив, Ямбол, Русе, Плевен, Ловеч, Благоевград и София. На 11 юни 2008 г. на музикалния пазар излезе дебютният албум на Мариана Попова - New Religion. На 28 март 2011 г. е факт и вторият й поред дуетен албум - "Предай нататък”, като за един месец постига продажби от 3000 диска. "Предай нататък” е единственият български продукт, в който са събрани толкова много артисти - Орлин Горанов, Васил Найденов, Дони, Миро, Искрен Пецов и Васил Петров. В началото на 2008 г. подкрепи безвъзмездно каузата на съвместния проект на bTV и УНИЦЕФ "Великолепната шeсторка”, където пя в дует с Тити Папазов. Мариана и Тити станаха победители в първото издание на благотворителното шоу. В момента Мариана помага на голям брой млади артисти, което не е обществено достояние. За себе си тя казва: "Това, че пея, не ме прави по-специална, но ме прави по-щастлива.” Мариана Попова може да се похвали с доста музикални отличия: 2005 г. - 1-ва награда “Бургас и морето” с песента “Сънувай ме” (дует с Дани Милев) 2005 г. - 3-та награда “Бургас и морето” и специална награда на Ротари-Бургас с песента “След” (дует с Дани Милев) 2008 г. - Награда за Изпълнителка на Годината на ГМН на БГ Радио 2008 г. - 1-ва Награда в телевизионното благотворително шоу на bTV "Великолепната шесторка” Номинации: 2004 г. - в категорията “БГ Дебют” (Годишни Музикални Награди БГ Радио) 2004 г. - в категорията “БГ Изпълнителка” (Годишни Музикални Награди БГ Радио) 2006 г. - в категорията “Изпълнителка” (Годишни Музикални Награди на ТВ “ММ”) 2006 г. - в категорията “БГ Изпълнителка” (Годишни Музикални Награди на БГ Радио) 2007 г. - в категорията “БГ Изпълнителка” (Годишни Музикални Награди на БГ Радио) 2007 г. - в категорията “БГ Изпълнителка” (Годишни Музикални Награди на ТВ ММ) 2000 г. - в категорията "Дует/трио” (Годишни Музикални Награди на БГ радио) с песента "Целувай ме дълго” в дует с Васил Найденов
-----
Имате ли си любим треньор?Ако да - защо?С какво мислите,че той превъзхожда останалите? Имате ли треньор,който ви дразни?Защо? Как се справят според вас треньорите? Достойни ли са да бъдат треньори в "Гласът на България"? Какво мислите за кариерите,които са създали Кирил Маричков,Ивана,Миро и Мариана Попова?Някой от тях любим изпълнител ли ви е?
инфо:glasatnabulgaria.bg
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Сря Юли 27, 2011 11:54 pm
Гласувах за Ивана и Кирил Маричков.. Ивана я харесвам от край време.. С нейните песни един вид съм пораснала ии не знам.. Тя е според мен една от най-великите попфолк певици, с уникални и много смилсени песни, в които не се говори само и единствено за с*кс.. Кирил Маричков е легенда. Той е всенародно признат ии освен това ми харесва как се отнася към кандидатите в шоуто - в смисъл, че им дава добри критики.
Колкото до другите двама трениьори никак не са ми симпатични.. ;д Миро.. Направо нямам думи да го опиша.. Толкова мазен човек.. хД И някакъв се мисли там за "голямото добро утро".. Абе нямам думи просто. Много ми е противен. Да, има някои хубави песни (не съм много запозната с кариерата му де, ама все пак по-известните парчета ги знам ;д), ама к'во е т'ва отношение.. Я, малко слез на земята.. ;д На Мариана Попова й знам само една единствена песен - тази, дето е постната и тук - Let Me Cry. Ами харесва ми, обаче не знам.. Супер безлична ми е като изпълнител. Ии нейното държание също не ме кефи. ;д
*Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Чет Юли 28, 2011 6:29 am
И аз гласувах за Ивана и Кирил Маречков. Кирил Маречков много не го знам,смисъл не съм гледала негови изпълнения. Много добре се отнася към кандидатите,не се мазни,нито нищо.. Ивана : Като малка много я слушах,сега не. Но иначе много я харесвам като поп-фолк певица. Иначе за Миро съм съгласна с Мони. Много се мазни и винаги него избират. Страшно много ме дразни..
catherine♥ Маниак
Warn : ( : Bang,bang,bang,I`m breakin` in, stealin` all my love back,givin` it to him <3 Брой мнения : 426 Reputation : 5 Join date : 08.04.2011 Age : 28 Местожителство : София
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Чет Юли 28, 2011 3:07 pm
Аз си нямам любим треньор.Мисля,че всеки един от тях поотделно си разбира от работата и би бил чудесен треньор.Всички са ми симпатични,добре се държат към участниците,но понякога Миро и Ивана ме дразнят.Миро все има много претенции към хората,прави се на интересен,а Ивана заради кръчмарското й поведение.
elly.xx Неспасяем
Warn : ( : Затичах се към огледалото - обичах човек отсреща. Брой мнения : 1610 Reputation : 51 Join date : 17.09.2009 Age : 26
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Чет Юли 28, 2011 10:45 pm
Гласувах за Мариана Попова и Кирил Маричков! Кирил Маричков - ами общо взето почти нищо не знам за него, но ми допада като човек! Много е земен! Има голям опит като по-възрастен от другите треньори! Смятам, че би могъл да помогне на участниците! Мариана Попова ми е супер симпатична, вярно, че малко се лигави аммаа какво да се прави! Не знам много нейни песни, познавам я най-вече от участието `и във "Великолепната шесторка" - харесва ми!
От останалите треньори, Миро не мога да го понасям.! Голям лигльо, а и ми е супер антипатичен! Ивана, ами в момента се сещам само 2/3 нейни песни, може би не ми допада, защото аз не слушам нейният стил музика.! Иначе ми се струва добър човек!
Смятам, че всички треньори ще дадат на участниците нужното! Лично аз смятам, че заслужават да са там! Всички са се доказали като изпълнители! Вярно, е че не всички ми допадат, но това е въпрос на мнение!
Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Съб Юли 30, 2011 4:16 am
Всички са много добри , и съм за всекиго ,но мисля че много повече ми допада Мариана Попова и Кирил Маричков , също така и Ивана. Общо взето ми изглеждат на истински професионалисти ,а не някакви съдии ,които не знаят къде се намират , Миро също ме кефи като жури ,но понякога няма вкус .
Гледам предаването старите епизод и чувам как пеят толкова много момичета ,които заслужават да се обърнат за реди тях ,обърнаха се само 4 ,а Миро седеше и мислише дали да натисне бутона , това най -много ме изнерви , свърши да пее момичето и след това като се обърна толкова съжаляваше .. Но иначе понякога правят същата грешка и др. не само и Миро , абе всички ми допадат като певци , песните , всичко !!!
Гост Гост
Заглавие: Re: Треньорите в "Гласът на България" Пон Авг 01, 2011 12:40 am
Гласувах за Миро и Кирил Маричков. Според мен те двамата са едни от най-добрите певци (от треньорите), но като по-опитен съм за Кирил Маричков. (пък и той по принцип ми е фаворит ) За Мариана Попова не мисля, че е толкова опитна, а Ивана и иначе не я харесвам кой знае колко.
Основно избирам Кирил Маричков, защото останалите харесат ли си един малко по-така глас и го избират дори да не са го изслушали до край и после могат да съжаляват. Докато той ги подбира доста внимателно и мисля, че неговия отбор ще е един от най-силните. Също Миро е много добър певец, но не мисля, че той може да "преподава" толкова добре, все пак Маричков е човек със над 20 години опит зад гърба си, много по-опитен в пеенето и мисля, че ще е доста добър треньор.