Заглавие: Динозаври в България! Пет Мар 16, 2012 8:02 pm
Динозаври в реални размери могат да се видят в Природонаучния музей в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Изложбата гостува в града под тепетата от 11.03 до 13.05.2012 . От 11-те представени макета най-големият е висок 4 метра и 30 см и е дълъг 8 метра. Фигурите са направени в реална височина, под ръководството на ст.н.с. Дмитрий Старцев, изследовател по праистория в Симферополския университет в Украйна.
За реализиране на изложбата заслуга имат компютърни специалисти, историци от Украйна и Москва, занимаващи се с праистория. Повечето от фигурите се задвижват, като се натисне червен бутон, издават и зв
уци. С макетите може да се прави безплатно фото и видео, децата могат да редят на място пъзели и да правят рисунки. Цената на билета за деца е 4 лева, а за възрастни - 6 лева, а снимките и видеото - безплатни. Изложбата, която е изготвена в Украйна, вече е гостувала в Румъния, Русия, във Варна, а сега в Пловдив.
Аз туко-що се върнах от музея. Беше ми интересно. Динозаврите са направени готино. Имаше традиционните тиранозавър, раптор, стегозавър и цератопс, като ме изненадаха приятно с два известни ми от документални филми малки динозавъра, които обаче се пропускат по книжките - за съжаление не мога им произнеса имената. Хубаво са го измъдрили със звуците, но все пак да имаме на ум, че никой не знае какви звуци са издавали и това са само предположения. Доколкото разбрах динозаврите вече са били във Варна и Велико Търново, едва ли ще пропуснат София. Та тези, които имат възможност да не я пропускат - не всеки ден динозаври бродят из България. Аз нищо кой знае какво ново не открих, но аз принципно съм си навътре в темата. За тези които имат само бегла представа ще е безценно.
~Starlight. Луд фен
Warn : ( : ..you never know how strong you are until being strong is the only choise you have Брой мнения : 384 Reputation : 7 Join date : 09.08.2011 Age : 28 Местожителство : Hogwarts <3
Заглавие: Re: Динозаври в България! Вто Мар 27, 2012 3:14 am
*нарамва си чантичката и в събота се телепортира там* Наистина не се знае какви са били звуците им с точност, но все пак учените могат да предположат. А и все пак да има ефект....От видеото ми се видя много интересно, може да взема и малката да се порадва :D