Заглавие: Детските в България през 90-те Нед Апр 10, 2011 6:57 pm
Всички вие знаете кои са любимите детски на вашето поколение, но смятам, че ще ви бъде любопитно да узнаете кои бяха детските с божествен култов статус на вашите каки и батковци. Едно време имаше само една телевизия – БНТ, но никое дете не се оплакваше, защото тогава Телевизията-Майка знаеше как да привлече внимание. Пускаше детски ВСЕКИ ДЕЛНИК от 16.00 часа. И също имаше уикенд следобед с „Часът на Дисни”, в който събота пускаха игрален филм, а в неделя анимации. Тогава изобщо не съм предполагал, че положението днес откъм програмиране на детските програми ще е толкова плачевно. Беше перфектното време следобед, върнал си се от даскало и тъкмо си си приготвил домашните. Сега ума ми не го побира тия малоумни истории детските да са само уикенд сутринта и то в адски ранни часове. Така не се привличат деца пред телевизора. Та стига приказки – ето малка част от детските, за които умирахме преди десетина години.
Transformers.Войната на зверовете. - Как е възможно една компания да има най-тъпата идея – коли-роботи, и същевременно най-гениалната – роботи-животни. За мен лично това си остава най-любимото детско. Като изпълнение на сценарий не блести кой знае колко, но това бе първата компютърна анимация пускана в българския ефир и как братче, да не заобичаш гениалната идея – роботи-животни!
Волтрон - Защитникът на Вселена. Кой не знае Волтрон, кой не е чувал за него? Става дума за 5-те лъва, които формираха Волтрон и любимата реплика на повечето от нас: "А аз ще формирам главата". Волтрон се бореше с чудовищата, които искаха да завладеят планетата, на която пребиваваха нашите герои и най-вече да откраднат принцесата и да разрушат ултра-модерния замък. Това детско остава с култов статус, защото е първото от този тип с роботи, което бе пуснато по БНТ и след него започва нова ера за децата в България.
Конникът И Звездните Шерифи - Става дума за 4-ма приятели, които се бореха с едни да ги наречем извънземни и всеки път като убиеха някого и той се връщаше в другото измерение. 4-мата приятели бяха конникът, който им беше лидера, един каубой, един състезател и една дама, която почти през цялото детско спасяваше с помощта на другите 3-ма баща си, който беше отвлечен. Тези хора си имаха кораб и кораба се формираше на робот, подобен на Волтрон. На това детско още помня как гледах първия епизод. Беше голяма работа едно време.
Сега следва една подборка от „Часът на Дисни”. Детските, за които зарязвахме всичко и сядахме всяка неделя следобед пред телевизора. Програмните директори на БНТ преди години, знаеха кога се пускат детски, а не на майната си в 7 сутринта.
Чип И Дейл - Спасителния отряд съставен от 2 катерички Чип и Дейл, от един дебел мишок луд по сирене - Рокфор, от една малка женска мишка и от Чип - Мухата, която все помагаше на дебелия мишок. Караха едно малко самолетче и все помагаха на хората, като през цялото време Чип и Дейл се караха, като Чип беше сериозния, а Дейл беше веселяка и непукиста.
Аладин. А тая песничка как просто бърка в главата...
Патешки Истории - Скъперникът чичо Скрудж, племенникът Доналд Дък, както и Хюй, Дюй и Луй. Проблеми им създаваха Бандата Бийгъл, която искаше да обере Трезора с паричките, както и Маджика, която искаше да вземе първата спечелена паричка на Чичо Скрудж - Паричката Късметче.
Гумените Мечета - Отново Часът на Дисни. Ставаше дума за едни мечета, които живееха в гората и пиеха от вълшебния елесир. Той им даваше силата да скачат много нависоко, както и надалече. За да има баланс лошите герои бяха Херцог Трън, който искаше да открадне елексира и неговия помощник Мазньо, който буквално му целуваше краката, само и само за да му се мазни.
Тимон И Пумба - Едва ли някой не знае тези герои. След филма Цар Лъв, Дисни решиха да направят и сериалче с тях. Беше доста смешно. Всички знаем стратегията по която живеят - Хакуна Матата!
Това беше от Часът на Дисни.
Плодчетата - Това са момичето със смешни дрехи, ананасчето Гаспачо, бананът Раничко и кактусът Трънчо. Момичето със смешни дрехи всеки път раждаше по някоя и друга гениална идея, Ананаса винаги се забъркваше в неприятности, Банана всеки път вадеше от тази малка чантичка по нещо огромно като балони, кораби, палатки и други, а Кактуса всеки път прецакваше.
Tiny Toons - Всеки помни Looney Tunes (Бъгс Бъни), но по наше време се пусна Tiny Tunes. Става въпрос за същите герои, но като деца. Беше също ужасно смешно, като героите бяха направени много сладки и бяха приятели всичките.
Том и Джери Деца - Беше много веселяшко, като доста повече участваха и Спайк и Друупи. Историята се припокрива с оригинала, като тук просто са деца. Сладурско беше направено.
Костенурките Нинджа - Класика! Става дума за 4 костенурки - Рафаело, Донатело, Леонардо и Микеланджело, съответно с атрибутите им мечове, ножове, тояга и нунджако. Бореха се срещу Шрьодер, като им помагаше техния учител, който от човек се беше превърнал в Плъх-водач на костенурките.
Batman – нужно ли е да казвам повече?
Инспектор Гаджет – това детско ще остане в историята, като първото нещо, което бе пуснато на 1 юни 2000 година в 18.00 часа по новия канал БТВ.
Последната промяна е направена от LightOne на Съб Авг 31, 2013 5:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Нед Апр 10, 2011 6:58 pm
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Нед Апр 10, 2011 7:02 pm
Всъщност не.
*Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Нед Апр 10, 2011 7:03 pm
Невероятни филмчета,наистина! Любимите са ми Том и Джери,Бъгс Бъни,Тимон и Пумба.. На времето гледах и Инспектор гаджет и Костенурките нинджа ;дд. Браво Митко за пореден път!
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пон Апр 11, 2011 2:51 am
Ехехе, Хакуна Матата - толкова спомени. < 33 Оо, и Костенурки Нинжда. БАТМАН.
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пет Юли 29, 2011 1:14 am
Живвам този уорк с едно уникално клипче
Анимации,сериали,музика и познати физиономии от най-готиното десетилетие, събрано в 40 минути. Някои от нещата се повтарят с горните. Ех, спомени...
The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Чет Авг 04, 2011 3:35 pm
Оле Мите нямаш идея колко назад в годините ме върна,сълзички ми потекоха докато гледах клипчетата,а в последното направо ... нямам думи. Сега си спомням имаше и едно Капитан Планета много малко от вас ще го помнят,но аз го обожавах!
`Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Чет Авг 04, 2011 7:25 pm
Еха...спомени. Цар лъв, Рейнджърите, Като лъвовете, Грижовните мечета, Улица Сезам... Никога няма да ги забравя!
Гост Гост
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Чет Авг 11, 2011 7:32 pm
На истина много хубави анимации. Преди имаше една програма "Fox Kids" (ако не се лъжа това е едно много старо име на канал Дисни) там имаше също много хубави анимации. Преди бях зарибена да гледам "картуун нетуърк", но поне преди имаше хубави филми. Сега има такива отвратителни сериали, че то на възрастен ще му се повдигне. Някакъв си вади мозъка от носа (не си мислете, че ги гледам, докато сменях каналите и го видях). Нима това е детско дето ще го гледа дете на 5 години например? А оная дето говори по канала имам чувството, че са я взели от лудницата. Общо взето в момента свестни детски анимации е почти невъзможно да се намерят..
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пет Юни 01, 2012 3:51 pm
От тези помня много малко от тези,но пък Тайнствените златни градове,Капитан Америка са ми любими!
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пет Юни 01, 2012 4:39 pm
Леле.. Как не съм писала в тая тема.. :Х Спомени, спомени.. Тимон и Пумба и сега си го пускам понякога по Дисни..хД Том и Джери Деца, Инспектор Гаджет и други, които ги няма тук, съм ги гледала с часове. Аа, иначе това "Тайнствените златни градове" не помня да съм го гледала, но го имам свалено.. Лятото може да го изгледам. :]
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пет Юни 01, 2012 5:30 pm
Направо ми се дорева ! .. Никой от сегашните анимационни филми не може да се сравни с класиката.. Може да съм 95 набор, но помня абсолютно всички който са пуснати в темата ! Обожавах "Война на зверовете " и "Волтрон" .. "Том и Джери" ми е любимо, но предпочитам сериите който пускат по чуждестранните канали с големите Том и Джери. "Инспектор Гаджет " ми пълни душата просто ! И бях забравила колко е зарибителна песничката ! ;дд хаха ..
BadKitty Редовен
Warn : ( : If speed kills - consider me dead! Брой мнения : 286 Reputation : 3 Join date : 07.10.2011 Age : 32 Местожителство : Велико Търново
Заглавие: Re: Детските в България през 90-те Пет Юни 01, 2012 5:30 pm
Ехееее. Войната на зверовете, Чип и Дейл... Часът на Дисни... ПЛОДЧЕТАТА, ВТФ ?! И до днес дори рингтона ми за СМС-и е с мелодията на ПЛОДЧЕТАТА !!! <3