| Как подбирате книгите си? | |
|
+15xMissDreamer Mishityyy <3 catherine♥ - NataLiya ~ Dessie.♥ prettyreckless. цветuu** Kat3t0 ♥ Little Girl ~ monini *Радии <3 ~Rossita LightOne Cap`pac. rozaLie 19 posters |
Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Как подбирате книгите си? Пет Мар 04, 2011 5:28 pm | |
| Как избирате коя книга да прочетете? Съветвате се с някой, четете отзивите относно книгата, просто хващате първата на рафта..? | |
|
| |
Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| |
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пон Мар 07, 2011 8:17 pm | |
| Моя милост тъй като има ограничено време за художествена литература няма намерение да се занимава с буламачи . Поради това първо проучва какво представлява книгата, търси отзиви за нея. И едва тогава решава да я чете или не. В слуачая с класиките не е нужно, щото са си признати класики и нямаше да са такива, ако не са велики. От мнооого отдавна не съм попадал на книга, от която да се разочаровам за избора си. Разбира се не чета отзиви за абсолютно всички книги. Например с автори като Тери Пратчет и Брандън Сандерсън, в чиято гениалност вече лично съм се убдеил, не ми е нужно да търся за всяка тяхна книга, за да знам че си струва. | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пон Мар 07, 2011 8:53 pm | |
| Аз лично внимателно си подбирам книгите. Решавам да взема дадена книга като прочета сюжета, нещичко за автора и etc. Ако вече съм чела някое произведение на даден автор и видя друга книга от същия автор - не се двоумя много и си я вземам. | |
|
| |
*Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пон Мар 07, 2011 10:29 pm | |
| Повечето пъти се съветвам със някой. Гледам да избера,някоя хубава книга,чета писателя и така. | |
|
| |
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Вто Мар 08, 2011 3:17 am | |
| Амии аз не съм запален четец, защото все не ми остава време.. ;д Но напоследък си избирам книжки, които саа, как да кажа.. образователни.. В смисъл, че гледам да прочета книги на по-велики автори, за да си обогатя културата.. | |
|
| |
Гост Гост
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Вто Мар 08, 2011 3:20 am | |
| Ами чета какво пише на гърба, малко от вътре и ако ми харесва я взимам. |
|
| |
Little Girl ~ Неспасяем
Warn : ( : But you’re hurting me from inside of my head, I can’t take it, I can’t take it .. Брой мнения : 5829 Reputation : 48 Join date : 09.03.2010 Age : 28
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пет Мар 11, 2011 7:05 pm | |
| Прочитам резюмето, събирам малко отзиви за да видя дали си струва четенето, ако съм чела още произведения от този автор и ако са ми харесали по - бързо се решавам да купя дадена книга. Но най - вече трябва да ме привлече сюжетът за да си я купя. Корицата не играе особено значение. | |
|
| |
Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Съб Мар 12, 2011 2:37 am | |
| Аз напоследък нямам много време за четене, но обикновено като си избирам се съветвам с приятели, които са чели книгата, на която съм се спряла. За автора рядко чета информация преди това, да не кажа изобщо. Като ми хареса книгата тогава проверявам автора, за да видя някои други негови творби. Първата страница вече не я чета никога, така се прецаках с Хари Потър ... почти цялата първа глава ми се стори ужасно тъпа и захвърлих книгата. Сетих се пак да я отворя чак след около година и тогава прочетох 2-3 глави ... | |
|
| |
цветuu** Неспасяем
Warn : ( : pf Брой мнения : 1298 Reputation : 18 Join date : 31.12.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пон Мар 14, 2011 5:02 am | |
| По принцип с тези ,които се движа не четат много книги. Хах,но така е днешното поколение седят само пред компютрите ;д. Но по принцип си избирам книгата по следния начин: 1) По резюмето (едно от най-важните неща преди да си купя някоя книга е да прочета резюмето); 2) По корицата (ако корицата е яка 95% книгата също е яка); 3) По името... 4) Проверявам в сайта на "Пингвините" ,кои са най-четените книги и чета коментарите. | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Съб Мар 26, 2011 1:49 am | |
| Странно. Гледам корицата и резюмето, дадено ми отзад. Незнайно защо, в повечето пъти ако корицата ми хареса, се влюбвам и в книгата. Доста рядко се интересувам какво някой приятел казва за нея, защото значението "хубава книга" е различно за всеки един. На мен може да ми харесва криминале, но на човекът до мен слабост да са му фентъзитата. Така че.. мнението на приятелите ми не ме интересува, при купуване на книга. По-скоро ако смята да я чете и "събрани отзиви" ме интересуват. | |
|
| |
prettyreckless. Напредващ
Warn : Брой мнения : 82 Reputation : 0 Join date : 27.03.2011
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Нед Мар 27, 2011 5:37 pm | |
| Около мен също почти никой не чете.. Понякога в интернет гледам мнения и си харесвам. Иначе най-често се мотам в книжарницата, чета резюмета, разглеждам и така.. | |
|
| |
Dessie.♥ Редовен
Warn : Брой мнения : 260 Reputation : 5 Join date : 07.04.2011 Age : 30 Местожителство : Warna
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пет Апр 08, 2011 12:15 am | |
| Чета резюмето - ако ми хареса я взимам,ако не - Сори бейби!Оставаш на рафта .. | |
|
| |
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пет Апр 08, 2011 1:22 am | |
| Гледам корицата!! Хареса ли ми си взимам книгата.. Също чета и резюмето отзад.. | |
|
| |
catherine♥ Маниак
Warn : ( : Bang,bang,bang,I`m breakin` in, stealin` all my love back,givin` it to him <3 Брой мнения : 426 Reputation : 5 Join date : 08.04.2011 Age : 28 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Съб Апр 09, 2011 3:04 am | |
| Просто отивам в книжарницата и преглеждам книгите-ако ми хареса резюмето отзад-купувам,но иначе следя новите книги в сайта на Кръгозор,например,и ако оттам ми хареса някое заглавие си го купувам,не му мисля много-много.. | |
|
| |
Mishityyy <3 Неспасяем
Warn : ( : Мишленце ;дд Брой мнения : 2073 Reputation : 12 Join date : 11.08.2009 Age : 26
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Съб Апр 09, 2011 3:09 am | |
| Аз по корицата и по заглавието!Понякога ако не съм сигурна,дали ще ми хареса,разгръщам книгата,прочитам 2-3 реда от резюмето и съм готова! | |
|
| |
xMissDreamer Маниак
Warn : ( : Just a smile. ♥ Брой мнения : 507 Reputation : 3 Join date : 05.10.2010 Age : 27 Местожителство : Перник ♥
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Съб Апр 09, 2011 7:23 am | |
| Заглавието, графиката на корицата, автора и резюмето. Понякога прочитам първите няколко изречения от самата книга. Ако не ме грабнат не я копувам. ;д
| |
|
| |
Gabbs. Напредващ
Warn : Брой мнения : 114 Reputation : 2 Join date : 05.06.2011 Age : 29 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Пет Юли 22, 2011 12:31 am | |
| Различно.Най-често чрез препоръка от приятел или чрез търсене в някоя интернет книжарница и съответно четене на резюмето за дадена книга. | |
|
| |
the_green_lady Нов
Warn : Брой мнения : 45 Reputation : 0 Join date : 02.10.2010 Age : 27 Местожителство : Botevgrad
| |
| |
The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Чет Авг 04, 2011 2:59 pm | |
| Винаги чета резюмето на книгата,ако ми допадне взимам независимо жанра,е гледам и корицата,но ако е интересна книгата и корицата ми харесва! | |
|
| |
Krisito_we Редовен
Warn : ( : The Perks Of Being a Wallflower Брой мнения : 299 Reputation : 5 Join date : 17.11.2010 Age : 31
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? Чет Сеп 22, 2011 9:15 am | |
| Ами, аз по принцип съм фенка на френския романтизъм, но харесвам и реализма така, че предпочитам авторите от тези направления. Иначе никога не мога да си намеря хубава книга - винаги или се оказва с добър замисъл, но с леко некомпетентни изразни средства, или е просто 200 страници без да има абсолютно никакво послание към читателя, за това си се придържам към романтизма и от време на време реализъм. Също така харесвам и произведенията от периода на Българското възраждане - изразяват много силни чувства. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Как подбирате книгите си? | |
| |
|
| |
| Как подбирате книгите си? | |
|