| Какво четете в момента? | |
|
+60elly.xx Krisito_we enormous-heart hitdalightz~ bubblepop. the_green_lady Ninzie |SweeT| ~Kattu Gabbs. ...LlilzZz... Don't Hold Your Breath ♥ rS.19 ♥ `Melody Сирена catherine♥ Dessie.♥ super.Desu. Famous gurll. Cap`pac. -A. *Радии <3 xMissDreamer Little Girl ~ Barbie. Claudia The_vampire_girl ...:СиС:... summer* Тuтu. ♥ CaliforniaGirl. *SelZzZ* Keep It Real ;) БетС :) vampirediaries. Kat3t0 ♥ ~Ivssy` Dhampir-babe♥ monini star18 xapricotkiss,, - NataLiya ~ Alice~ A d i ♥ Jogan < 3 teedinka МаНдАрИнКаТа Kimberly candyx. . LightOne foxxie. цветuu** Crazy <33 mimmy . Guilty Pleasure {h} ~Rossita mims.. bonita Нинзи ^ <3 rozaLie 64 posters |
|
Автор | Съобщение |
---|
`Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Юли 21, 2012 9:46 pm | |
| Звезден прах-Нийр Геймън. | |
|
| |
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Юли 22, 2012 4:25 am | |
| | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Юли 22, 2012 4:44 pm | |
| Книга 5та от „Академия за вампири”: Духовна връзка, Ришел Мийд | |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Юли 22, 2012 5:23 pm | |
| Игра на тронове-Джордж Р.Р. Мартин. | |
|
| |
Savannah. Маниак
Warn : Брой мнения : 580 Reputation : 34 Join date : 23.12.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Вто Юли 24, 2012 4:33 am | |
| Сега започнах "Нощни ловци":Мечтан любовник, Шерилин Кениън | |
|
| |
eLii96 Редовен
Warn : Брой мнения : 187 Reputation : 3 Join date : 28.05.2012 Age : 28 Местожителство : Перник
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Сря Авг 01, 2012 7:27 pm | |
| "Аз съм емоционално създание" - Ева Енслър | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Авг 19, 2012 6:47 pm | |
| Книга 6та от „Академия за вампири”: Последна саможертва, Ришел Мийд | |
|
| |
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Вто Окт 16, 2012 3:48 am | |
| Дневниците на вампира - фантом. | |
|
| |
eLii96 Редовен
Warn : Брой мнения : 187 Reputation : 3 Join date : 28.05.2012 Age : 28 Местожителство : Перник
| |
| |
-Benson ♥ Нов
Warn : Брой мнения : 28 Reputation : 0 Join date : 12.09.2012
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Дек 22, 2012 8:59 pm | |
| "Игра на лъжи" - Сара Шепард. | |
|
| |
Martyt0 Напредващ
Warn : Брой мнения : 102 Reputation : 4 Join date : 23.06.2011
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Яну 06, 2013 7:41 pm | |
| "The Northanger Abbey" - Jane Austеn | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Сря Яну 09, 2013 3:14 am | |
| Чета един фенфикшън в wattpad - "Zayn's Best Friend" | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Яну 12, 2013 9:36 pm | |
| The Wheel Of Time - A Memory Of Light Така.10 години по-късно.Дойде Краят. Знам, знам няма начала, нито краища в света на Колелото на Времето, но все пак е някакъв Край. И аз трябва да го напиша. Вече не съм същият, не съм същият фен, не съм същият човек. Клише. Обаче това чувство се породи у мен едва за втори път след прочитането на дадена книга. Първият път? След Окото на Света. И сега отново се завъртя колелото. Как се чувствам след Края? Как го беше казал Том Мерлин – стария веселчун, който въпреки надвисналия апокалипсис търсеше подходящата дума за една последна песен? Прелестно? (или каквато дума избере другаря Русинов за превод).За мен думата е проста - доволен. Удовлетворен. Чакането си струваше. Всичко, което исках го получих. Дори все още не мога да повярвам. Надявах се, молех се, но винаги в главата ми имаше гласче (Луз Терин това ти ли си?), което ми казваше да очаквам лошото, да очаквам разочарование, че не може Краят да е толкова перфектен, колкото го искаш. Но ето че можело.
О, книгата си има своите кусури, своите проблеми, грешки и недоразумения, за които феновете ще продължат да обсъждат и мрънкат. Тези проблеми и аз ги виждам. Но не ми пука за тях. Какво исках аз от тази книга? Никога всъщност не съм отговарял конкретно на този въпрос, но въпреки това отговорите ми се изясниха веднага щом затворих книгата. Най-добре ще стане ясно като посоча четири момента. Четирите момента, в които захвърлих книгата настрани (буквално казано, принтирал съм си я) и изразих емоциите си на глас или поисках да дадените сцени да препрочета отново и да се уталожат в мен.
1.Надцакването между Мат и Ранд. Смях се от неверие, че това наистина се случва. И на всичкото отгоре Мат победи Прероденият Дракон. Е, поне веднъж Дракона може да бъде надвит. Та, идеята ми е за сцените с Мат. Всяка една сцена. Чисто злато. Мат винаги ми е бил любимец особено в последните книги заради хумора. Но никога не съм вярвал, че моят най-любим герой ще ми предложи най-любимото – ирония и сарказъм на всяка крачка. Всяка сцена с Мат имаше къде да се изхиля. Пълно блаженство. Някак на шега преди четенето бях написал, че най-чаканите сцени за мен в книгата са сцените между Тюон и Мат. О, Светлина, бях прав! Взаимоотношенията между тях не ме разочароваха. Ни най-малко, нито за миг. Първата мечта изпълнена.
2.Наказанието на Моридин от Тъмния. И докато за Мат тях надежди, то изтролването на Моридин изобщо не го очаквах. Само с едно изречение, тайнственият мъж разкри повече за себе си, отколкото всичките останали му появи. Ето това исках от Сянката. Да ме изненада и накара да се разсмея. Да ме накара да почувствам нещо повече от “вие сте зли, с тъпи мотиви и сте безинтересни, ще загубите, що да си хабя емоциите с вас”. А Моридин просто е искал избавление и всичко просто да свърши. Моридин си спечели моята емоционална обвързаност само заради тази случайно разменена реплика. Втората мечта изпълнена.
3.Егвийн. Нещо нещо много ме тревожеше. Дали Последната битка, ще бъде достатъчно разтърсваща. Дали Джордан си е позволил да “отпусне душата” и да убие някои от любимците ни. Нещо, за което бе доста критикуван в предните книги. Тревожеше ме, че ще има прекалено щастлив край и че никой няма да погледне сериозно повече. Тревогите ми се отвяха като вятъра. Толкова много смърт. Толкова много любимци се събудиха от Съня. Но една от тях ме удари дотам, че исках да спра. Да поема въздух. Да осъзная случващото се. Да осъзная, че това наистина е Последната Битка. За смъртта се смятах подготвен и че нищо няма да може да ме изненада. Освен Егвийн. Не че тя ми е била от любимите герои, за които щях да жаля, ако умрат. Но тя успя да ме накара да изстена едно тихо и искрено “Не!” Третата мечта изпълнена.
4. Хиндерстап. Ето каква ми бе мигновената реакция, изразена на глас, когато осъзнах какво четат очите ми след първоначалното ми недоумение за какво ни е тази нищо не случваща се сцена насред хаоса на Последната битка.”Хахаха! Идиоти!”. Да, идиоти, всичките онези, които мрънкаха за малкото закътано селце Хиндерстап. Всичките онези, които ревяха на умряло за какво ни била онази сцена с тях, за какво са ни били евтините зомбита. За най-неочаквания обрат в цялата книга! Ето защо! За пореден път, сякаш ни бе нужно ново потвърждение, че Робърт Джордан никога не пише сцена просто така. Но някои фенове явно се помислиха за по-големи от Създателя. Толкова да съм доволен, че нито за миг не си помислих да пригласям на тълпата. Хиндерстап - огромен среден пръст в лицето на всички мрънкалници. Четвърта мечта изпълнена. Може да се говори още. Книгата предложи толкова много неща за обсъждане, че може да не стигне за години напред. За сега от мен толкова. По-късно може да се върна за останалото.
| |
|
| |
~Rossita Неспасяем
| |
| |
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Фев 09, 2013 1:27 am | |
| Свърших "Теория за любовта от пръв поглед" на Дженифър Смит и сега започвам "Незабравима разходка" на Никълъс Спаркс. :)))))))) | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Вто Фев 19, 2013 5:05 am | |
| В четвъртък свърших "Незабравима разходка" и започнах "P.S. I Love You" на Cecelia Ahern. <3 | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
| |
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Мар 30, 2013 8:12 pm | |
| Парфюмът (Историята на един убиец)-Патрик Зюскинд
Аз я свърших, но да се похваля все пак. <3 | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Вто Апр 02, 2013 6:51 pm | |
| "Игрите на Глада" - Сюзън Колинс
*Планувам да я чета до лятото.. хахаха | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Апр 07, 2013 6:52 pm | |
| Книга 1ва от „Реликвите на смъртните”: Град от кости, Касандра Клеър
Уху. <3 | |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Нед Дек 15, 2013 11:36 pm | |
| The Fault in Our Stars- John Green *свърших я вчера* Град от кости- Касандра Клеър | |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Чет Дек 26, 2013 3:38 am | |
| Ангел с часовников механизъм-Касандра Клеър
Яка си. Уил Херондейл > Рос. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Вто Мар 11, 2014 3:28 am | |
| Words of Radiance - Brandon Sanderson
This is awesome! clap-clap-clap This is awesome! clap-clap-clap Аааах! Огромен е! Епика до епика мила мая майньолйо! Така се пише епично фентъзи! С великолепно развитие на героите, с епичен финален сблъсък, с нито една скучна гледна точка за мен. Всичко става толкова бързо и то в едва втората книга. Всеки знае всичко – няма тайни, няма шушу-мушу. Изобщо не съм свикнал на такива бесни темпове. Шалан въпреки всичките ми страхове бе великолепна. Каладин бе умопомрачителен отново. А появата на Вашер и Nightblood беше mindblown – изобщо не го очаквах, двама мои любимеца да се появят в друга „Вселена”. Брандън Сандеръсн изключително умело си играе с мозъците на горките читатели. И за хилядократен път затвърди бетонираното си място на любимия ми фентъзи автор редом до титаните Пратчет и Джордан.
| |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? Съб Апр 19, 2014 2:52 am | |
| "The perks of being a wallflower"-Stephen Chbosky
| |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Какво четете в момента? | |