Така, най-накрая и аз запълних цялата филмова кариера на Селена като изгледах нейсе филма или по-скоро ДВД-то плюс бонус материала, който беше интересен.
Като филм предназначен за детска аудитория беше добър - имаше си забавните сцени, имаше си интересната история, екзотична локация и за къде без моралната поука. Който е фен на сериала най-вероятно ще хареса и филма.
Отстани това обаче имаше и някои проблеми поне за мен.
Като фен на сериала изобщо не ми хареса новопридобивката да могат да правят магии без пръчка. Да, за самия филм това решение проработи и беше интересно, но погледнaто като цяло това си остана само във филма и ми стои адски измислено, след като за четири години така и не го споменаха нито веднъж (даже напротив в единия от епизодите се наблегна косвено именно на това, че не могат). Друго, което не ми хареса е сцената в която превърнаха родителите си в деца, след което чудодейно се върнаха в нормална възраст. Как? Също и за супер могъщата пръчка, която се вясва само във филма. Пак повтарям това са елементи, които ме дразнят като фен на сериала - иначе във филма всичко си стоеше добре.
Най-голямото недоумение за мен обаче бе представянето на историята пред хора, които не са запознати със сериала - тоест то нямаше никакво такова. Ако не си гледал сериала, в първите минути изобщо няма да сгрееш какво и що. (но бидейки най-известния сериал за деца, сценаристите едва ли са се замисляли за такъв проблем) Иначе добра идея още в първата сцена да покажат най-важното - отношенията брат-сестра, именно като Алекс претърси чантата на брат си.
А и да, Селена бе по-красива в този филм от обикновено. Може би от различното осветление или камера?