| Таря Турнер <33 | |
|
+8NoW i'm BITCH <3 foxxie. U make me so hot ladygaga Alice~ - NataLiya ~ LightOne candyx. . 12 posters |
Автор | Съобщение |
---|
candyx. . Неспасяем
Warn : ( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. &lt;3 Брой мнения : 2309 Reputation : 22 Join date : 18.06.2009 Age : 28
| Заглавие: Таря Турнер <33 Сря Ное 25, 2009 9:07 pm | |
| Мисля,че някой от вас може да са чували за нея,но ето инфо все пак за тези който незнаят Таря Турунен (с цяло име: Таря Сойле Сузана Турунен-Кабули - на фински: Tarja Soile Susanna Turunen-Cabuli) е финландска певица (сопран). Родена е на 17 август 1977 г. в Китее, Финландия. Като малка започва с уроци по пиано, след това изучава флейта. Учила е класическо пеене и музикален театър в музикалната академия в Савонлина. На 18 години се мести в град Куопио и започва да изучава църковно пеене в Академия Сибелиус в Хелзинки. Специализирала е и класическо пеене в консерваторията в Карлсруе, Германия. Нейният глас е драматичен сопран с диапазон 4 октави. Споделя, че за нея музиката е както работа, така и хоби. Гласовете, будещи най-големо възхищение у нея са тези на Селин Дион и Ане Софи фон Отер. Любимият ѝ композитор е Йоханес Брамс. Вокалистка е на Nightwish от самото създаване на групата - 1996 г., когато Туомас Холопайнен я кани за участие в неговия акустичен проект. С тях има издадени пет албума и е участвала в две световни турнета - „From Wishes to Eternity“ и „Once Upon a Tour“. Работата с групата се отразява отлично на вокалната техника на Турунен - разликата в изпълненията от първия и последния албум е осезателна. Пее с Nightwish до 22 октомври 2005, когато чрез отворено писмо останалите от групата обявяват, че прекъсват работата си с нея. Причините за изгонването ѝ, посочени в писмото, са промяна в отношението ѝ и поставяне на материалните ѝ интереси на преден план. Отговорът от нейна страна, пак чрез отворено писмо, изразява ясно позицията на Турунен - тя е озадачена и разочарована от това, че останаличе членове на групата са взели това решение без да обсъдят проблема с нея самата. Участва и в няколко песни на аржентинската метъл група Beto Vazquez Infinity. Записала и вокална партия и участва в клипа на песента „Leaving You for Me“ на немския победител от конкурса „Star Search“ Мартин Кесиджи. Турунен има един самостоятелно издаден сингъл от 2004 г. - „Yhden Enkelin Unelma“ („Мечтата на един ангел“), който съдържа две финландски коледни песни. През август 2006 регистрираните продажби на тавата надхвърлят 10 000 копия, заради което ѝ е присъден платинен сертификат. През декември 2003 г. е поканена в Президентския дворец в Хелзинки от президента на Финландия Таря Халонен и нейния съпруг по случай честването на финландския Ден на Независимостта - едно от най-големите медийни събития в страната. Националната телевизия YLE, отразяваща събитието, обявява Турунен за най-елегантно облечената дама. През последните няколко години се изявява изключително активно и като изпълнител на класическа музика. Имала е участия в няколко държави като солист в Noche Escandinava - изпълнения на песни от скандинавски композитори. Пее и в „Евангелистът“ („Evankeliumi“) - съвременна балетна постановка на Финландската национална опера, поставпоставяна от 1999. През Декември 2005 г. Таря Турунен, заедно с камерен оркестър и пиано, изнася самостоятелни коледни концерти във Финландия, Германия, Испания и Румъния. Турнето включва изпълнения на арии и песни от Бах („Quia respexit“ от „Магнификат“), Моцарт („Agnus dei“ от „Коронационна меса“), Сибелиус, Шуберт („Ave Maria“) и др., а така също и на традиционни и популярни коледни песни като „Happy New Year“ на ABBA и „Walking in the Air“. През април 2006 пее в швдския мюзикъл „Spin“, а през юли същата година, заедно с Раимо Сиркия (тенор) и в съпровод на Симфоничния оркестър на град Куопио, изпълнява арии от известни опери, части от мюзикли и песни на Оперния фестивал в Савонлина. През септември е планиран и друг концерт, отново с участието на тенора Сиркия. През юни 2006 Турунен влиза в студио за записите на нов коледен албум - „Henkäys Ikuisuudesta“ (на български: „Въздишка от рая“). На 25 октомври излиза сингълът „You Would Have Loved This“, а самият албум е издаден на 8 ноември същата година в родината на Таря-Финландия, както и в Аржентина. През 2007 се очаква и нейният втори соло-албум с елементи на хард-рок, за който са вече са записани няколко демо-песни.
Е вие какво ще кажете,аз мисля че е страхотна певица и е обожавам,без нея и без песните й немога да живея ? | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Сря Ное 25, 2009 9:49 pm | |
| Ако може едно-две клипчета с нейни песни, за пълен завържек на статията. | |
|
| |
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Сря Ное 25, 2009 10:15 pm | |
| Има хубав глас .. харесвам 1 или 2 нейни песни,но не съм кой знае колко запалена :) | |
|
| |
Alice~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6295 Reputation : 56 Join date : 10.11.2009 Age : 26 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Чет Ное 26, 2009 5:12 am | |
| - Stupid^Lowe* написа:
- Има хубав глас .. харесвам 1 или 2 нейни песни,но не съм кой знае колко запалена :)
И аз съм така - хубав глас има | |
|
| |
candyx. . Неспасяем
Warn : ( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. &lt;3 Брой мнения : 2309 Reputation : 22 Join date : 18.06.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Пет Ное 27, 2009 4:36 am | |
| http://www.mywinterstorm.com/flash/index.php?lang=en Ето целия й албум 'My winter Storm' "Моята зимна буря" <33 | |
|
| |
ladygaga Редовен
Warn : Брой мнения : 180 Reputation : -1 Join date : 27.09.2009 Age : 28 Местожителство : варна *
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Пон Ное 30, 2009 1:00 am | |
| Има як глас, но не съм нейна почитателка | |
|
| |
U make me so hot Неспасяем
Warn : Брой мнения : 2198 Reputation : 0 Join date : 24.08.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Пон Ное 30, 2009 1:16 am | |
| Има хубав глас ,но не съм и голяма почитателка можеби ,защото още не е набрала толкова голяма популярност. | |
|
| |
foxxie. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1281 Reputation : 3 Join date : 12.11.2009 Age : 26 Местожителство : Испания ;; До Гибралтар при мамуните ;д
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Пон Ное 30, 2009 5:38 pm | |
| Пууу, тая кърти отвсякъде! Тя нали беше в групата Nightwish, а з съм и голяма фенка Едва ли пишем 'Ас права..' еди какво си! Ина* | |
|
| |
foxxie. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1281 Reputation : 3 Join date : 12.11.2009 Age : 26 Местожителство : Испания ;; До Гибралтар при мамуните ;д
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Вто Дек 01, 2009 3:07 pm | |
| Сори за двойното мнение, но не трябва ли да напишеш, не Таря Турнер, а Таря Турунен? | |
|
| |
NoW i'm BITCH <3 Неспасяем
Warn : ( : ш0к0лаDчетY ..<3 | chocolate <33 Брой мнения : 951 Reputation : 0 Join date : 04.01.2010
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Пон Яну 25, 2010 3:48 am | |
| | |
|
| |
Cookie ♥ Маниак
Warn : Брой мнения : 401 Reputation : 1 Join date : 07.04.2010 Age : 27
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Чет Апр 08, 2010 4:54 pm | |
| - Forever yours! < 3 написа:
- Има хубав глас .. харесвам 1 или 2 нейни песни,но не съм кой знае колко запалена :)
И аз съм по същия начин. Не съм супер запалена по такива песни, но харесвам някои песин на Найтуиш. | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Чет Юли 22, 2010 3:33 am | |
| Уникална е! < 333333 Има супер песни. Имах шанс да я видя на живо, но уви, не става. :) | |
|
| |
Jolie Маниак
Warn : Брой мнения : 485 Reputation : 3 Join date : 21.06.2010 Age : 31
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Чет Юли 22, 2010 4:35 am | |
| Не трябваше да напуска Nightwish.Бяха една от най-известните банди и имаха супер много фенове.Тя беше целият чар на групата,а сега с Анет са пълна скръб.. | |
|
| |
Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 Нед Авг 07, 2011 12:56 am | |
| | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Таря Турнер <33 | |
| |
|
| |
| Таря Турнер <33 | |
|