Bulgarian forum about Selena Gomez |
|
| Качество на филми за гледане? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Качество на филми за гледане? Съб Мар 30, 2013 11:32 pm | |
| Отдавна съм мислил въпроса тази тема, но не съм смятал за нужно да влизам в подобна дискусия. С последното събитие (записа ми на Купонджийки) обаче ми повдигна отново дразнението по темата - с какво качество чакате да гледате филмите от Замунда?
В смисъл такъв непременно важно ли е да бъде най-перфектното качество на звук и картина иначе не можете да оцените и харесате даден филм?
Моят опит сочи следното - не съм претенциозен. Мога да гледам и да се пукна от кеф на филм сниман с телефон. И не става въпрос за единичен случай. След като картината ти е картина и виждаш какво се случва, и звукът ти е звук - чуваш какво се говори, защо това да се характеризира като "ужасно" и "много зле"? Не споря за това колко добро е качеството, а точно обратното - колко поносимо лошо може да е. За мен такива определения се дават едва ако не виждаш какво става и не чуваш какво се казва в записа. Толкова ниско ли е паднало нивото на холивудските бози, че ако нямат качествена картина и звук, то за вас не струват и пукнат лев?
Дано да съм бил ясен. | |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Качество на филми за гледане? Нед Мар 31, 2013 1:03 am | |
| По принцип зависи от много неща - лаптоп/компютър, предпочитанията, зависи и от самия филм. Тъй като съм с доста добра видеокарта, почти всичко ми е full HD (1080p), трудно понасям нещо с по-кофти качество от 720p (примерно XviD, да не говорим за снимано с телефон/камера в кино). Обаче ако един филм е хубав, то си личи и на въпросното "снимано с телефон" (стига звука и картината да не са плачевни). Но има филми, наблъскани с много ефекти, които изглеждат супер кофти на записи, които са правени в кино с телефон. Тези филми само на HD изглеждат добре, честно казано, което говори колко са калпави всъщност. Останалото вече е претенция, както аз примерно обичам да гледам в HD формат. ;д | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Качество на филми за гледане? Сря Апр 03, 2013 12:24 am | |
| - Цитат :
- Но има филми, наблъскани с много ефекти, които изглеждат супер кофти на записи, които са правени в кино с телефон. Тези филми само на HD изглеждат добре, честно казано, което говори колко са калпави всъщност.
Много точно. Може би това е основната причина да не ми пречи "кофти" релийза. Защото филмите по които полудявам изобщо нямат ефекти и едната простичка обезцветена картина ми е напълно достатъчно да се впечатля.
- Цитат :
- Обаче ако един филм е хубав, то си личи и на въпросното "снимано с телефон" (стига звука и картината да не са плачевни).
Дам, това и аз наблегнах в горния пост, че идеята ми не е колко е добро качеството, а доколко компромисен вариант е за да се изкефиш на хубавия филм. | |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Качество на филми за гледане? Пет Май 17, 2013 5:09 am | |
| Определено не бих съдила по филма според качеството. Много от филмите, които гледам са от преди 5, 6 години и рядко имат дори 750 p. Ако не става дума за филм с големи детайли, тоест такива каквито ги правят в момента, където идеята и репликите и общо взето всичко без ефектите липсват, мога да го гледам без проблем и на 480 p., но тия съвременните филми, ако качеството го няма, то хич го няма и филма. По принцип пиратски записи с обикновени камери или телефони не мога просто да ги търпя, защото някак ме дразни непрекият контакт с филма и звука трябва да превъртам 10 пъти докато чуя правилно какво казват. Да не говорим, че съм попадала на филми, където говорят докато снимат, но това са крайни случай на лошо качество. |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Качество на филми за гледане? | |
| |
| | | | Качество на филми за гледане? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |
|