Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bulgarian forum about Selena Gomez

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Висше образование

Go down 
+3
Savannah.
~Hope ♥~
monini
7 posters
АвторСъобщение
monini
Неспасяем
Неспасяем
monini

Warn :
Висше образование Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Висше образование Right_bar_bleue

( : A day without you is a year without rain <333
Брой мнения : 3435
Местожителство : Сандански

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 3:08 am

Тука на повечето още ви е рано да мислите за това, ама мен в момента СТРАШНО много ме вълнува тая тема..
Та, който има някаква насока да пише.. Сфера, специалност.. Дали ще учи тук или ще си търси късмета по чужбина.. Абе, всичко..
То едно време имаше една тема за Дания, дето говорехме малко за това, ама от тогава колко време мина и колко се промениха (поне) моите виждания и планове..
'Айде, споделяйте на воля, моля ви. ;д
Върнете се в началото Go down
~Hope ♥~
Неспасяем
Неспасяем
~Hope ♥~

Warn :
Висше образование Left_bar_bleue3 / 1003 / 100Висше образование Right_bar_bleue

Брой мнения : 1344
Местожителство : Враца

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 3:43 am

Аз искам да следвам психология - обожавам я, супер интересна ми е и определено планирам да се развивам в тази сфера. Предстои ми да взема първи сертификат за владеене на английски, така че мисля да кандидатствам в Кеймбридж - мечта ми е, но все пак е доста скъпо, ще видим... Ти по принцип към какво си се насочила?
Savannah.
Маниак
Маниак
Savannah.

Warn :

Брой мнения : 580

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 6:02 pm

Тъй като аз съм осми клас, около мен е обкръжено от деца, които единственото нещо, което искат е да учат извън България /или колкото се може в по-хубав колеж или университет/. Аз лично може би съм една от малкото, която е решила да тръгне по друг път, и то в България. Все пак, да учиш в Кеймбридж, Оксфорд или каквото и да е училище изисква средства, който за БЪЛГАРИТЕ са високи цени. Но аз съм тръгнала в друга сфера. За момента, планът, който ми е в главата е следния - тъй като след почти 2 години ставам на 16, мисля да започна да работя в бара до нас /тъй като са ни големи приятели и така мога да взема някой лев за бригада извън БГ/. Когато стана на 18, ще взема да си мина матурите както трябва и ще запиша университет в Пловдив, Варна (имаше един свободен университет)или Бургас, където ще си плащам квартирата като работя отново в заведение или офис от подобието на М-тел и т.н /нямам желание за обучение в София/
Абе на кратко съм решила, че ще е подобно. Сервитьорството и тея работи ми се отдават, така че нямам ядове. /Говоря напълно сериозно/
А какво ще запиша някога .. ще видим.
Ти вече си на прага да избираш унивеситет, нали? laugh
`Melody
Неспасяем
Неспасяем
`Melody

Warn :
Висше образование Left_bar_bleue1 / 1001 / 100Висше образование Right_bar_bleue

Брой мнения : 3220

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 10:49 pm

Професия: Програмист (предполагам, че със език C (++) най-вече, който се използва за игри etc.)
Университет: Технически Университет София.

От ТУЕС още от 9-10 клас имаме шанс за някакъв вид стаж има и шансове за стипендия (ако успехът ми е над 5;50). Има и шанс за реализация извън България. Още от сега ни пращат да опознаваме ТУ и е много хубаво. Дори днес бяхме на физическо и си говорихме с големите момичета. :)) Не се притеснявам особено за почти нищо. Всичко вече е почти сигурно. Не мога да си представя да се занимавам с нещо друго освен програмиране.
http://borianana.tumblr.com/
rS.19 ♥
Неспасяем
Неспасяем
rS.19 ♥

Warn :
Висше образование Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Висше образование Right_bar_bleue

( : don't expect me to be nice with you.
Брой мнения : 6044
Местожителство : umm.. at home?

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 11:17 pm

Аз съм се ориентирала към медицината. В момента уча биология, най-добрата съм по английски от нашия клас и другата година ще ходя на изпит за първи сертификат. След 1-2 години съм решена да ходя на изложения за университетите в България, но ще се пробвам и в Чужбина. Биологията ми е интересна, отдава ми е се и съм решена да си уча много здраво. Медицина, фармация, надявам се някой ден да стана хирург. Мони, ти към какво си се ориентирала?
~Rossita
Неспасяем
Неспасяем
~Rossita

Warn :

( : 8-9-10112012
Брой мнения : 14468

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeЧет Ное 15, 2012 11:37 pm

Аз знам какво искам, само дето не се знае дали ще стане. :D Планирам да уча в езикова гимназия, да си изкарам немска езикова диплома и след това в университет в Германия/Австрия. Не съм наясно каква специалност искам, но има доста време докато ми се наложи да мисля.
По принцип аз мисля, че за хората, които не искат да напускат България все още, най-добрият вариант е бакалавър в България и после магистратура в чужбина. Има хора, които след гимназията директно отиват навън. Това си върви в комплект с рисковете, де. Не всеки е способен да издържи психически в чужбина. От финансова гледна точка също е сложно. Но се пак, това не трябва да обезкуражава никого. Има ли желание - има и начин!
http://acciosharman.tumblr.com/
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :
Висше образование Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Висше образование Right_bar_bleue

( : happiness is the key to success.
Брой мнения : 15926
Местожителство : Пловдив

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeПет Ное 16, 2012 1:02 am

Как така сте решили какво искате да учите не мога да ви разбера. :DDDD Не че е лошо, ами просто аз на този момент не знам с какво искам да се занимавам. Иначе съм твърдо решена висшето ми да е в Дания. Към момента не ме влече никоя професия, а вариантът да стана адвокат е изключен за сега, въпреки че ще съм готова. Медицината също не ме влече, всякаш ми пука.. психологията е интересна, но и това не ми е достатъчно. Накрая ще стане едно голямо нищо от мен. laugh Ама по въпроса - висше в Дания, пък те първа ще мисля какво точно.
https://twitter.com/#!/rozaLiex
monini
Неспасяем
Неспасяем
monini

Warn :

( : A day without you is a year without rain <333
Брой мнения : 3435
Местожителство : Сандански

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitimeСъб Ное 17, 2012 2:04 am

Уоу.. Не очаквах такъв интерес.. Мерси на всички, които са писали! 459

Ще споделя и аз моите неволи..
На който не му се четат моите глупости: Решила съм да уча архитектура в Германия. ;д

Много неочаквано го взех това решение, преди около година.
Най-напред тръгнах с нагласата да уча тук.. После се отказах, защото изпитите по рисуване в УАСГ ми се видяха дооста трудни и непосилни за мен (пък да не говорим и каква корупция е).
Та след това минах на опцията "чужбина", и по-конкретно Дания. Твърдо бях решена, направо вече си представях всичко.. Да, ама не! ;д Оказа се, че в Дания (и във всички страни, в които английският не е официален език, в т.ч. Германия. Холандия, Финландия, Швеция и т.н.) НЕ може да се учи архитектура, право и медицина на английски. И се оказа, че трябва да знаеш офциалният им език.
И по тази причина минах на вълна Германия. По простата причина, че реших, че ще ми е от по-голяма полза да уча на немски в Германия, отколкото на датски в Дания. От една страна, държавата е по-развита (не, че Дания е изостанала де - напротив!), от друга - езика е по-приложим (и по-реален, по мои лични наблюдения датския е пълна измишльотина и подобие на език). И така, притеснява ме малко немския, ама вярвам, че ще се справя.

А за тези от вас, които имат някакви идеи за бъдещето - браво! Надявам се всичко да стане така, както го планирате, макар, че съм почти сигурна, че в следващите 2-3 години доста ще си промените вижданията.
Sponsored content

Висше образование Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Висше образование   Висше образование Icon_minitime

Висше образование
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Selena Gomez BG Forum :: Свободно време / Free time :: Училище-
Идете на:  

Tyxo.bg counter
Free forum | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии