Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bulgarian forum about Selena Gomez

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Рапортува ли се още? И за дежурствата?

Go down 
+2
rozaLie
LightOne
6 posters
АвторСъобщение
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :
Рапортува ли се още? И за дежурствата? Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Рапортува ли се още? И за дежурствата? Right_bar_bleue

( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©®
Брой мнения : 8611

Рапортува ли се още? И за дежурствата? Empty
ПисанеЗаглавие: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 3:43 pm

Сетих се навремето за един обичай, който имахме до 8 клас за дежурните ученици, които освен да бършат дъска, да стоят пред вратата и уж да въдворяват реда по време на междучасие, имаха и още едно задължение - рапортуването. Тоест влиза даскала, ти, дежурния, изправен пред дъската и рапортуваш "Госпожо даскал, еди кой си клас е готов за часа по еди кво си. Отсъстващи и болни са еди кои си номера." Нещо такова.
Беше ми единственото приятно задължение от дежурстването.
Но това беше преди цели десет години, та нищо чудно да е умряла работа вече.
При вас как има ли го още?

Плюс да споделите за дежурстването - задължение ли е още, как го изкарвате, харесва ли ви и такива.
Върнете се в началото Go down
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :
Рапортува ли се още? И за дежурствата? Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Рапортува ли се още? И за дежурствата? Right_bar_bleue

( : happiness is the key to success.
Брой мнения : 15926
Местожителство : Пловдив

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 4:00 pm

В старото ми училище, до 7ми клас, го правехме. Че и бяхме дежурни и на коридора. Казвахме точно това, което си написал и явно беше политика на училището да го прави. Не знам за другите училища. Сега в гимназията няма такива работи, дори не ставаме, когато учител влезе. Толкова сме некултурни, но и никой не ни прави забележки. Единични са случаите, в които го правим - когато някой от директорите влезе. Иначе има дежурни, де, поне така се води, но никой не прави нищо от "задължителното".

Аз лично мразех да съм дежурна, 'щото трябваше да бърша дъската.... xd
https://twitter.com/#!/rozaLiex
monini
Неспасяем
Неспасяем
monini

Warn :
Рапортува ли се още? И за дежурствата? Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Рапортува ли се още? И за дежурствата? Right_bar_bleue

( : A day without you is a year without rain <333
Брой мнения : 3435
Местожителство : Сандански

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 4:24 pm

И ние правехме всичко, което казваш до 7. клас. Бършехме дъски (които в старото ми училище бяха черни, следователно не беше особено приятно заминамие.. хД), рапортувахме..
Сега в гимназията не е точно така. Има дежурни ученици, но те по принцип нито рапортуват, нито трият дъската.. Някои учители (двама-трима) държат дежурните да я трият де, а иначе тази по английски дори иска да рапотуваме. laugh Това беше доста отегчително в 8. клас, тъй като имахме по 4 часа и искаше да й рапортуваме всеки час.. (не, че ви пука д, но аз да си кажа ;дд).
На мен винаги ми е било безразлично дали съм дежурна или не.. Не знам, не ми е правило впечатление. Може би като по-малка ми е било по-неприятно де, ама не помня много честно казано.
Savannah.
Маниак
Маниак
Savannah.

Warn :
Рапортува ли се още? И за дежурствата? Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Рапортува ли се още? И за дежурствата? Right_bar_bleue

Брой мнения : 580

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 5:03 pm

В старото ми училище спазвахме някакъв етикет горе-долу. Чистенето, от време на време "Клас стани, клас мирно" и винаги имаше дежурен.
Аз лично намразих дежуртсвото след като бях наказана да изчистя всички чинове, стени и прочие (до чистота), за нещо, за което не бях виновна (но тъй като съм дежурна, аз поех вината). Точно преди класното ми по БЕЛ. wink
~Rossita
Неспасяем
Неспасяем
~Rossita

Warn :

( : 8-9-10112012
Брой мнения : 14468

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 7:21 pm

При нас си има дежурство.. ама то е супер отпускарска работа. laugh Нито следим за реда, нито нищо. Само като влиза учител се казва "Клас стани, клас мирно", бърше се дъската и толкова. Дежурните казват кои са отсъстващите само когато учител попита, а не правят подробни доклади за това кой отсъства кой бил болен и т'ва и онова. :D Мен ми е все тая дали съм дежурна, защото както казах се отнасяме много несериозно към тази работа. ;д
http://acciosharman.tumblr.com/
`Melody
Неспасяем
Неспасяем
`Melody

Warn :
Рапортува ли се още? И за дежурствата? Left_bar_bleue1 / 1001 / 100Рапортува ли се още? И за дежурствата? Right_bar_bleue

Брой мнения : 3220

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitimeСря Окт 03, 2012 11:01 pm

Ми не. Само по математика дежурните проверяват дали всички имат домашно и трият дъската по английски ако имаме последен час. laugh Няма клас стани, клас мирно-нищо. А за дисциплината директор-доктор-доцент-бог-специалист-старша-бла-ла-ла-Стела Някаква си която си е забравила метлата и зъбите някъде се грижи за дисциплината и ако не я спазваме ходим да боядисваме laugh Само не бива да прикриваме кой няма домашно, че тогава става лошо.
http://borianana.tumblr.com/
Sponsored content

ПисанеЗаглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата?   Рапортува ли се още? И за дежурствата? Icon_minitime

Рапортува ли се още? И за дежурствата?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Selena Gomez BG Forum :: Свободно време / Free time :: Училище-
Идете на:  

Tyxo.bg counter
Free forum | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии