|
| Рапортува ли се още? И за дежурствата? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Рапортува ли се още? И за дежурствата? Сря Окт 03, 2012 3:43 pm | |
| Сетих се навремето за един обичай, който имахме до 8 клас за дежурните ученици, които освен да бършат дъска, да стоят пред вратата и уж да въдворяват реда по време на междучасие, имаха и още едно задължение - рапортуването. Тоест влиза даскала, ти, дежурния, изправен пред дъската и рапортуваш "Госпожо даскал, еди кой си клас е готов за часа по еди кво си. Отсъстващи и болни са еди кои си номера." Нещо такова. Беше ми единственото приятно задължение от дежурстването. Но това беше преди цели десет години, та нищо чудно да е умряла работа вече. При вас как има ли го още?
Плюс да споделите за дежурстването - задължение ли е още, как го изкарвате, харесва ли ви и такива. | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата? Сря Окт 03, 2012 4:00 pm | |
| В старото ми училище, до 7ми клас, го правехме. Че и бяхме дежурни и на коридора. Казвахме точно това, което си написал и явно беше политика на училището да го прави. Не знам за другите училища. Сега в гимназията няма такива работи, дори не ставаме, когато учител влезе. Толкова сме некултурни, но и никой не ни прави забележки. Единични са случаите, в които го правим - когато някой от директорите влезе. Иначе има дежурни, де, поне така се води, но никой не прави нищо от "задължителното".
Аз лично мразех да съм дежурна, 'щото трябваше да бърша дъската.... xd | |
| | | monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата? Сря Окт 03, 2012 4:24 pm | |
| И ние правехме всичко, което казваш до 7. клас. Бършехме дъски (които в старото ми училище бяха черни, следователно не беше особено приятно заминамие.. хД), рапортувахме.. Сега в гимназията не е точно така. Има дежурни ученици, но те по принцип нито рапортуват, нито трият дъската.. Някои учители (двама-трима) държат дежурните да я трият де, а иначе тази по английски дори иска да рапотуваме. Това беше доста отегчително в 8. клас, тъй като имахме по 4 часа и искаше да й рапортуваме всеки час.. (не, че ви пука д, но аз да си кажа ;дд). На мен винаги ми е било безразлично дали съм дежурна или не.. Не знам, не ми е правило впечатление. Може би като по-малка ми е било по-неприятно де, ама не помня много честно казано. | |
| | | Savannah. Маниак
Warn : Брой мнения : 580 Reputation : 34 Join date : 23.12.2010 Age : 26
| | | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| | | | `Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| | | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Рапортува ли се още? И за дежурствата? | |
| |
| | | | Рапортува ли се още? И за дежурствата? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |