rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Жиба сложи край на кариера си в националния отбор Пон Авг 13, 2012 10:15 pm | |
|
Капитанът и жива легенда на световния волейболен шампион Бразилия Жилберто Годой Фильо - Жиба, обяви край на 20-годишната си кариера в националния отбор на "Селесао", след като кариоките загубиха драматично от Русия с 2:3 гейма във финала на Олимпиадата в Лондон снощи.
"Отказвам се от националния отбор, но съм много горд, че 20 години бях с този тим, с тези хора и треньора Бернардо Резенде", заяви Жиба. "Всички казват, че с Бразилия е свършено, въпреки че пропуснахме да спечелим два големи финала в този олимпийски цикъл. Бразилските журналисти трябва да ме извинят, но не мога да кажа, че Бразилия е свършена. Мисля, че бяхме в състояние да спечелим всичко, но не успяхме. Ето защо, напускам отбора много тъжен, но и много щастлив, че бях част от този голям състав от истински мъже", каза още бразилският капитан.
Жиба, който се възстанови от операция на левия глезен през февруари, само за да играе в Лондон, има златен медал от Атина'2004 и сребърен от Пекин'2008, като е играл и в Сидни'2000, когато Бразилия завършва 6-та. Също така е трикратен световен шампион (2002, 2006 и 2010), осем пъти е печелил Световната лига и два пъти Световната купа с отбора на Бразилия.
"Мисля, че ще продължа да се занимавам със спорт и по-специално с волейбол. Винаги съм се шегувал с Бернардо (б.р. селекционерът Бернардо Резенде), че ще го заместя като треньор. Въпреки, че мисля, че мога да бъда добър в това, не мисля, че е за мен. Вярвам, че опитът ми на игрището, може да ми помогне и извън него", завърши Жиба. | |
|