rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Найден Найденов: Мисля, че най-добре ще е да продължим така – да си играем спокойно Чет Авг 02, 2012 11:10 pm | |
| Селекционерът на националния отбор по волейбол на България Найден Найденов сподели след победата над Австралия с 3:0 и класирането за 1/4-финалите на Олимпиадата в Лондон, че най-добре ще е да продължат така и за напред - да играят спокойно. - Найдене, лесно ли се бият австралийците? - Ами не много лесно. Стана малко като с новозагорските борци – като почнат да ни натискат за туш и ние тогава се сещаме. Ама важното е, че успяхме двата гейма последните да ги вземем, и то като изоставахме с по 5-6 точки.
- Когато във втория гейм губехте с 9 точки какво си мислехте? - Ами нищо не съм си мислел. Бях абсолютно спокоен и уверен, че наистина ще успеем да се мобилизираме и да спечелим. Казвам ви го честно.
- Вече и на теория сме на 1/4-финал. - Да, но ние не гледаме такива неща. Обаче тази победа означава много за нас – и за българския волейбол, и за българския спорт. И не само тази победа, а всичките три, със само един загубен гейм. Горди сме, че досега успяваме да радваме всички българи с нашата игра, надявам се да продължим по същия начин.
- Прогнозата ви за мача с Аржентина? - Прогнози не давам. Надявам се да играем добър волейбол, това е важното. Иначе аржентинците отдавна сме ги проучили, знаем ги вече как играят.
- Сега вече по-спокойно ли ще е на отбора в оставащите мачове до края? - Значи, ние не сме играли нито един мач под напрежение, казвам ви го най-отговорно. Излизаме съвсем спокойно, играем концентрирано, без да мислим дали ще изгубим или ще спечелим. Продължаваме по същия начин. Стигнахме дотук, мисля, че най-добре ще е да продължим така – да си играем спокойно. Играем си мач за мач – ако можем да победим, това ще е невероятно. Така че, мога да кажа, че няма разлика и за оставащите двубои. След като победихме сме длъжни да продължаваме така – също организирано, за да можем да си свършим работата...
РАЯ ИВАНОВА, специален пратеник на Sportal.bg на Олимпиадата в Лондон
| |
|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Найден Найденов: Мисля, че най-добре ще е да продължим така – да си играем спокойно Пет Авг 03, 2012 6:25 am | |
| - Цитат :
- Излизаме съвсем спокойно
И в същото време Тошко Скримов казва "Аз изобщо не съм спокоен" аххахахха | |
|