| Игра на тронове | |
|
|
|
Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| |
| |
enormous-heart Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1183 Reputation : 174 Join date : 05.06.2011
| Заглавие: Re: Игра на тронове Чет Апр 26, 2012 1:18 am | |
| Аз. :D Оле, тая Melisandre (как и името на бълг?) какво е това, дето го роди? И колко време беше бременна? | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Игра на тронове Чет Апр 26, 2012 10:12 pm | |
| | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| |
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Чет Апр 26, 2012 10:58 pm | |
| Толкова е, Чинчило. И така е в оригинала на книгите - цици и карантии по пет на страница. Сега по-сериозно. Не се шегувах с горното. Но това не пречи да е изключително силна и страхотна като емоция и преживявания (изключая циците и карантиите), щото просто така е направено, че да си нямаш грам на идея какво ще се случи нататък. Тука е показан среден пръст на фентъзи-клишетата, че къв ти среден направо дебел прът отзаде. Сюжетът и великолепните герои (ТИРИОН! ТИРИОН! ТИРИОН!) обаче правят тази книга да е мааалко нещо повече от извращения на болен садист.
Айде и малко инфо - Цитат :
-
Увлекателната история се развива в свят, обитаван от амбициозни мъже и жени, където достойнството и предателството често сменят местата, а фантастичното твърде много наподобява нашият реален живот с цялата палитра от сложни взаимоотношения. Сагата е интересна не само за милионите фенове на фентъзи жанра, които отдавна очакват премиерата, защото сюжетът, в типичния за HBO стил, има много измерения и посланието не остава на нивото на черно-бялото противопоставяне между различните персонажи, а има многопластови внушения за жаждата за власт, залегнала дълбоко във всеки от нас и компромисите, които човешките същества са готови да направят в нейно име.
В приказната страна, където летата се точат с десетилетия, а зимите могат да продължат цял живот, неприятностите са неизбежни.
Две властни семейства са въвлечени в смъртоносна игра на котка и мишка за контрол над Седемте кралства на Вестерос.
От една страна е благородното семейство Старк, чийто патриарх Едард е избран за Ръка на Краля, след като неговият предшественик умира при подозрителни обстоятелства. От друга страна е заговорническото семейство Ланистър, забулено в множество тайни, чийто планове за възкачване на трона ще унищожат крехкия мир в страната. А от трета страна е Денерис - майката на Драконите, наследница на предишната династия, която чака отвъд Тясното море с нейния отмъстителен брат Визерис, който мечтае отново да завземе Кралствата, управлявани някога от семейството им.
Още в самото начало сюжетът оплита зрителя в конспирации и загадъчни обрати, карайки го да пътува през времето. В първите серии Крал Робърт Баратеон пътува на север от столицата Кралски чертог, за да помоли стария си приятел Лорд Едард „Нед“ Старк , да му помогне в управлението на кралството след смъртта на неговия първи съветник, наричан още Ръката на Краля. В същото време дебне заплаха от изток: живеещата в изгнание млада Принцеса Денерис и нейния брат Визерис , наследници на семейство Таргриен, което е заемало трона в продължение на дълги години, преди да бъдат свалени от него с кървав преврат, чакат своя миг да се намесят във властта. Злокобни поличби в крайните части на Кралствата, на север от Вала, хвърлят своята сянка върху Джон Сняг , незаконния син на Нед, който отива, за да се присъедини към братството на Нощния страж, положило клетва да защитава Кралствата на всяка цена...
Крале и кралици, рицари и ренегати, лъжци и честни хора ... всички ще играят „Game of Thrones“, в една борба за власт, защото в играта за трона или печелиш, или умираш.
| |
|
| |
enormous-heart Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Пет Апр 27, 2012 12:27 am | |
| - LightOne написа:
- направо дебел прът отзаде
Хаха... абе, Рос, колко брутални филми си гледала? Не смисъл, не брутални, абе, не знам... аз за брутален тоя сериал не го намирам. Не знам - кефи ме! И с нетърпение чакам следващите епизоди. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| |
| |
enormous-heart Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Пет Апр 27, 2012 12:59 am | |
| Е, че е цицорест, цицорест е. :D Харесва ми самата история, например пробвах да гледам Спартак... еми не ми е интересно, не знам какво му има, ама не ме хваща тоя сериал, докато Играта на тронове си е уникален. Иначе аз кой знае колко от работи като разсечен кон не се впечатлявам... голям прас. :D Нещо брутално е например Предизвестена смърт .. тоя филм е... не знам, ама ме побиват тръпки само като си помисля за него. :D | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| |
| |
enormous-heart Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Нед Апр 29, 2012 3:31 am | |
| Това, което го прави уникален е самия сюжет. Измислен е изкл. добре, интригуващо е. Аз лично все се чудя какво ще стане в следващия епизод. За актьорската игра да не говорим... страхотна е. и да не забравяме richard madden <3 | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Нед Апр 29, 2012 3:38 am | |
| Не ти ли е претрупано? Неразбираемо кой какъв е и за какво се бори? Обикновено оплакванията са твърде много нишки за следене. И епичността малко куца. Битките яко ги скипват. | |
|
| |
enormous-heart Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Пон Апр 30, 2012 5:09 pm | |
| Еми явно е въпрос на мнение, вкус донякъде. Колкото до нишките за следени, не ми е чак толкова много, свикнала съм да следя по 5-6 сериала. А, и то който си му е интересно и си e навътре в сериала, не му идва много. :D | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Пон Апр 30, 2012 5:44 pm | |
| За днешкания епизод да кажеш нещо? | |
|
| |
~Starlight. Луд фен
Warn : ( : ..you never know how strong you are until being strong is the only choise you have Брой мнения : 384 Reputation : 7 Join date : 09.08.2011 Age : 28 Местожителство : Hogwarts <3
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 2:59 am | |
| Записвам се във фен-листа! Фен съм и то голям! Сериала е направен невероятно, книгите са повече от феноменални. Лично за мен са едни от най-добрите книги, които някога съм чела. Грабна ме сюжета като цяло, реалистичността, с която са извадени на показ и най-дребните детайли. Много реално представени междучовешки взаимоотношения, които контрастират на иначе фантасмагоричния мотив. Грабна ме погледът на на автора върху малките детайли, колко изпипан и подреден е и най-малкия детайл.Давам пример-гербовете на родовете, девизът и личностите стоящи зад тази фамилия. Има такива мънички неща, които на мен ми правят голямо впечатление. Сега за сериала: много високо ниво, но НВО не мога да очаквам друго :D Пак да си запея старата песен, на нов глас:детайлите. Един от моментите, които бях запомнила във втората книга беше моментът, когато Теон слезе на железните острови. По-точно описанието на рибарите и баща му. Във филма все едно са ги извадили от главата ми и са ги сложили пред камерата. Даже и "солените пръски" по наметалата ги имаше. Малко ми е гадно, че изпускат някои моменти от книгите, но ако трябва да я заснимат цялата... до сега да са 22 сезона :D | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| |
| |
enormous-heart Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:16 am | |
| Митко, защо мислиш, че имаме проблеми с циците? :D | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| |
| |
~Starlight. Луд фен
Warn : ( : ..you never know how strong you are until being strong is the only choise you have Брой мнения : 384 Reputation : 7 Join date : 09.08.2011 Age : 28 Местожителство : Hogwarts <3
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:05 pm | |
| - LightOne написа:
- Виж ти. Нямаш проблем с цици и карантии тъй ли? Какви са тия калени поколения...
Нямам проблеми с циците стига да няма някое родителско тяло около мен. Иначе става awkward.... Колкото до карантиите-пак никакъв проблем. колкото до новия епизод-не съм го гледала още, ще го гледам другата неделя. Два наведнъж. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:21 pm | |
| Що бре ще го гледаш чак тогава? Няма никакви циц тоя път. | |
|
| |
~Starlight. Луд фен
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:25 pm | |
| Ех тея циц, бре xD Аз винаги правя така. Обикновено даже чакам да излезе целия сезон, да ми е спокойно, че винаги мога да си изтегля следващия епизод. Пре голямата почивка до април догодина-чета следващата книга xD | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:28 pm | |
| Е като чакаш сезона , що не теглиш целия пакет, а епизод по епизод? Беше ли казвала кои са ти любимците? | |
|
| |
~Starlight. Луд фен
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:35 pm | |
| Не ми се чака xD за това сега ги тегля и гледам епизода другата неделя, когато излиза следващия, тегля следващия и го гледам по-другата неделя. Като ми е готов епизода за гледане се успокоявам xD
Любимци са ми Джон Сняг(както упорито продължават да го превеждат), Тирион Ланистър и Бран(на него по-скоро ми харесва цялата история със сънищата, от колкото като персонаж) | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:37 pm | |
| Ти до коя книга си стигнала? Интересен избор за любимци. А от женските? | |
|
| |
~Starlight. Луд фен
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:42 pm | |
| Миналото лято прочетох втората(по която е този сезон). Това лято навивам един колега на майка ми да ми даде третата :D
От женските нямам. Всички ме нервират безобразно, начело с Катлийн. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
| Заглавие: Re: Игра на тронове Вто Май 01, 2012 3:46 pm | |
| Е, що, дори Аря и Денерис? Добре че ми каза че си дотам че да не спойлвам. При Мартин спойлерите са убийствени. А какво ти е мнението за Джофри? Аз съм очарован от пича - даже го прави по-гаден от книгите. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Игра на тронове | |
| |
|
| |
| Игра на тронове | |
|