Еми, на мен винаги ми е било трудно да се извинявам, но въпреки това го правя. Не мога да знам, че съм сгрешила или съм обидила някого и да не се извиня. Мисля, че на всеки се случва да сгреши понякога и няма нищо лошо в това, важното е да се поправи или да се поучи от грешките си. Определено няма нищо срамно в това да признаеш, че си сгрешил - безгрешни хора няма. Срамнтото е да знаеш, че не си прав и да продължаваш да настояваш, че всъщност си прав - това вече си е чиста лъжа. Колкото и банално да звучи истината винаги е най-доброто решение. Не мисля, че признаването на собствените грешки трябва да бъде толкова голям проблем, все пак никой не е умрял от това.
Колкото до това как аз приемам извиненията - както вече казах всеки греши, аз лично - доста често и според мен би било доста лицемерно от моя страна да не приема извинение, ако човекът наистина съжалява. Ако е извинение от рода на "ОФФ ми сори." или "Добре де, съжалявам, доволна ли си?" естествено, че няма да приема извинението, защото просто е безсмислено. Никой не е длъжен да се извинява и никого не бих накарала да се извини, ако не съжалява. Също така не бих се и сърдила ако аз мисля, че някой трябва да се извини, а той не иска да го направи. Това си е въпрос на личен избор, някои хора просто не умеят да се извиняват, дори и да искат (може да ви звучи смешно, но наистина познавам такива).