|
| Въпрос за графьори/дизайнери | |
| | Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Въпрос за графьори/дизайнери Нед Апр 15, 2012 6:44 pm | |
| Айде тука като сте събрани толкова графьорки дали няма някой да ми отговори на следното питане - какво е това огромно желание да се правят дизайни, където фон и текст да се припокриват цветово? Що се прави така? Слепи ли са тия дизайнери, що ли? Не става въпрос за графики или подписи - а за дизайни на сайтове, блогове, дори клипове у вбокса. Любимите ми дизайни са жълт текст на жълт фон или бял текст на най-бледото възможно синьо или черен фон с черен текст на който му е направен някакъв ефект, ама файда няма. Тия хора слепи ли са? Тези неща ще ги четат други хора! Това не е графика да се гъзариш - това е текст за четене. Аз лично нямам намерение да се напъвам зъркелите заради нечие неразбиране или да маркирам текста, за да го чета (получавал съм и такива обяснения) Това е ТЕКСТ - той трябва да се чете леко и без най-малките проблеми. Заради едната гъзария си опропостяват целия труд. Или поне така аз смятам. Ако някой мисли другояче, добре е дошъл да ми обясни що е по-важна гъзарията, отколкот текста.
Айде поне тука сте събрани хиляда графьора - все някой ще пише...нали? | |
| | | ~Hope ♥~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1344 Reputation : 17 Join date : 19.05.2011 Age : 27 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Нед Апр 15, 2012 7:36 pm | |
| Ако има ефекти, примерно сянка, Stroke или светлини върху текста, не ми е проблем. Според мен е важно нещо да откроява текста от фона, ако има такова нещо, проблем няма дори и да са с един и същи цвят текста и фона. Защото, примерно, е малко трудно да съчетаеш син фон с червен текст (не казвам, че е невъзможно, а че е трудно!). Така че за мен няма проблем ако върху текста има ефекти. Но ще се радвам да прочета и други мнения. | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Нед Апр 15, 2012 7:41 pm | |
| Проблемът не е че текста има ефекти, а че се покрива с цвета фона и е нечетивен. | |
| | | ~Hope ♥~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1344 Reputation : 17 Join date : 19.05.2011 Age : 27 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Нед Апр 15, 2012 7:58 pm | |
| Да де, ефектите на текста примерно ако има сянка и други ефекти, текста се откроява и така се чете, ако няма се слива... | |
| | | xapricotkiss,, Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1021 Reputation : 6 Join date : 09.04.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Нед Апр 15, 2012 8:11 pm | |
| Това винаги ме е дразнело. Не знам защо го правят. ОЧЕВИДНО е, че хората са слепи, ама за четивен текст трябва да се ползва най-вече или бяло, или черно, съобразено с цветовата гама на самия сайт. Много се дразня и някои като наблъскат на графика *примерно, не само дизайн* по 995938678654 различни текста с различни цвята, които се сливат с картината и не се чете и единственото, което става, е дразнене за очите. Иначе дори да ги има всички ефекти, включени в текста, цветът, както казва Митко, е най-важен. Явно наистина са слепи, аз друго обяснение не намирам. | |
| | | -A. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 5179 Reputation : 291 Join date : 21.02.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Пон Апр 16, 2012 8:42 pm | |
| Айде и аз да пиша. Вече отдавна не правя дизайни, но все пак ще си изкажа мнението. Съгласна съм със xapricotkiss,, , че попринцип за текст се използва бяло или черно, или поне ако не се вижда само в един обикновен цвят, може да се сложи Stroke , поне аз винаги слагам. - Цитат :
- Да де, ефектите на текста примерно ако има сянка и други ефекти, текста се откроява и така се чете, ако няма се слива...
Точно. | |
| | | enormous-heart Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1183 Reputation : 174 Join date : 05.06.2011
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери Вто Апр 17, 2012 8:49 pm | |
| Има ги и такива, които харесват такива текстове. Всичко е до вкус, май май. Когато посещавам сайтове и блогове, аз също доста често се чудя как самият админ си разчита текста, но явно е по-важно какъв е дизайнът, отколкото удобството на читателите. Колкото до сливането на цветовете, ами не е само това. Много е гадно например да ти сложат бял фон и текстът да е в някакво светло сиво, пада голямо маркиране, ама тръгни се оплаквай на някого. | |
| | | LightOne Неспасяем
| | | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Въпрос за графьори/дизайнери | |
| |
| | | | Въпрос за графьори/дизайнери | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |