| Анцуг - забравете за тази дреха! | |
|
+8monini - NataLiya ~ *Радии <3 ~Hope ♥~ Barbie. ~Rossita LightOne YesSir.. 12 posters |
Автор | Съобщение |
---|
YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: Анцуг - забравете за тази дреха! Пет Мар 02, 2012 5:34 pm | |
|
Анцугът е дреха, която почти всеки човек има. Това е спортна дреха. За някой хора обаче това е и начин на живот. Те имат няколко анцуга и ги сменят в зависимост от това дали ходят на кафе, до магазина, или на по-официално място. В България това е най-често срещаната дреха, като в някой градове през деня по кафетата почти не могат да се срещат хора, които да не са облечени в анцузи.
Все по-често можете да забележите скъпи коли, от които слизат мъже и жени с маркови анцузи, анцузи с 2,3 черти - златни, бели, черни; с голямо лого; с малко лого; впити; широки... просто чудесно.
Ако вие искате хората да ви забележат, да ви харесават, да мислят, че сте стилни, да ги впечатлите с външния си вид, то тогава забравете за тази отвратителна дреха, наречена анцуг. Ако имате такъв и много си го обичате - не го носете на друго място освен в спортната зала иили друго място, където спортувате и вкъщи. Излизането на кафе, до магазина, до мола или на произволно друго публично място с анцуг е напълно недопустимо. Хората, които нарушават това правилно създават изключително лошо впечатление за себе си сред околните. Носенето на анцуг на всяко различно място, различно от мястото за истинското му предназначение е проява на лош вкус, на невъзпитание и на неуважение към мястото където се намирате.
И не на послесно място анцугът е проява на неуважение към човека до вас. Не е рядка гледката млада двойка да върви из мола или из центъра на града като единият се е издокарал с новите си дрешки, а другият е навлякал "официалния" анцуг. Уникална гледка...
Някой хора веднага ще кажат, че анцуга е евтин и затова се може от болшинството, но проверката ни показа, че в моловете могат да бъдат купени дънки на стойност от 40-50 лв., ризи на стойност от 30-40 лв, рокли на стойност от 35-60 лв. Минималните цени на анцузите обаче се оказват значително по-скъпи от нормалните дрехи и започват от над 100 лв. като достигат до умопомрачителните 300-500лв. за спортна дреха.
Обикновено анцузите вървят с маратонки, чиято начална цена започват от около 90лв., защото нали са "официални" маратонки, маркови като анцуга. Така срещу значително голяма сума можете да се облечете изключително безвкусно и да излгеждате зле. И повярвайте никой няма да обърне внимание на прическата, лицето, мускулите, маникюра или там всичко друго, което правите, за да изглеждате добре, ако сте навлекли анцуг.
Какво ви предлагаме? За същата сума, която ще похарчите за маркови спортни дрехи, които можете да си купите нормални дрехи: дънки, панталони, рокли, поли, ризи, блузи, якета и т.н. И все пак ако у вас няма грам стил и представа за правилно комбиниране на дрехи, цветове... остава варианта да си носите анцуга и да се слеете с масите, които все още смятат тази дреха за нещо уникално и прекрасно. Вие избирате!Източник: Teenproblem. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| |
| |
YesSir.. Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Пет Мар 02, 2012 7:40 pm | |
| Напълно те подкрепям! Хем ми е по-удобно да нося анцуг, хем ми харесва и ми отива. Пък да и аз съм си селянче, затова явно нямам проблеми. ;д | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Пет Мар 02, 2012 8:05 pm | |
| Хареса ми израза " 'официален' анцуг", защото такова животно като официален анцуг няма. Тази статия като есе ли е написана, или какво? Защото не мога да разбера каква е целта да се натрапва мнението на писателя. ;д Не съм съгласна с това, че е проява на неуважение човек да носи анцуг извън спортната зала/място за трениране. Окей, може да е проява на кофти вкус, но това не го прави неуважително. Човек по никакъв начин не обижда другите ако носи анцуг (е, с изключение на официалните случаи, но и там не е точно неуважение, а по-скоро смешна работа). | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Съб Мар 03, 2012 1:49 am | |
| Ужас, мразя анцунзи! А особено и хора, които постоянно са с анцунзи, тип "вижте ме какъв марков анцунг на Адидас си купих", а той просто е от близкия пазар.. Изобщо не е привилегия да имаш анцунг. Той се носи по предназначение. ЗА СПОРТ! А не някакви пикльовци и пикли да ми се разхождат по центъра с адидаса. За вкъщи дори.. не да ми ходиш по кафенца или на лекции в университета. Пълен отврат. Не знам къде ми бъркат като видя такива хора. Както официалните рокли и костюми не са за всеки ден, така и анцузите! | |
|
| |
~Hope ♥~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1344 Reputation : 17 Join date : 19.05.2011 Age : 27 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Съб Мар 03, 2012 2:04 am | |
| Аз нося анцузи само когато карам колело или на училище, когато имаме физическо. Имам си един анцунг , който много харесвам, но по принцип не си падам по анцузите. | |
|
| |
YesSir.. Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Съб Мар 03, 2012 2:28 am | |
| Стела и аз не харесвам мацки, чиито задни части след 20 секунди ще скъсат дънките й, защото не знае кой размер да си вземе и не осъзнава, че задникът й е 4 пъти по-голям от главата .. По-грозно е да ходиш така. Не ви разбирам, ама може би както каза Митко - ние сме си селянчета. | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Съб Мар 03, 2012 6:08 am | |
| Какво общо има задните части на някоя мацка с анцунзите? Какво, ако е по-пълничка анцунзи ли да носи? Точно обратното.. Друг е въпроса, че някои и се размотават по кликнче впито в задника. Никъде в поста си не съм споменала някой да е селянче и т.н Казах, че трябва да се използват по предназначение, а не да се шляеш в университетчето по анцунзче на адидас. А ако си открил себе си в това, което казах, си е за теб, аз теб под този знаменател не съм те сложила. | |
|
| |
*Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Нед Мар 04, 2012 3:06 am | |
| Харесвам анцузите,нося всеки ден. Свободно ми е и това ми харесва. Аз определено не нося някакви маркови анцузи,а просто нормални,обикновени.. каквото имам. Мразя само като видя някой с анцуг,но изсулен и сякаш.. хайде да не казвам ;д Но като цяло анцузите ми харесват.. | |
|
| |
- NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Пон Мар 05, 2012 12:06 am | |
| Не нося, но ми харесват. Има хубави модели и със спортни маратонки стой супер яко и не е задължително да се използва само за спорт. На някой хора супер много им отиват. И не мисля, че е селско. | |
|
| |
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Съб Мар 10, 2012 5:24 pm | |
| Е вярно, че не е подходящо навякъде да носиш анциг, но чак пък толкова.. ;д Аз съм била на кафе с анцуг примерно след училище, ако сме имали визическо.. И не само аз - други момичета също. А пък момчетата почти всеки ден са си спортно облечени. Не знам. Не мисля, че толкова трябва да се отрича тази дреха. | |
|
| |
`Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| |
| |
Alice~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6295 Reputation : 56 Join date : 10.11.2009 Age : 26 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Нед Юни 24, 2012 12:59 am | |
| Нямам нищо против дрехата, но е ужасно грозно /поне за мен/ за мен когато видя следната двойка - момичето - гримирало се е, направило си е труд за косата, избрало си е дрехите - облякло се е подобаващо, а до нея един мъжки индивид, който просто си е наложил анцунга и е излязъл. Това до една степен е неуважение до самото момиче. А лошото е, че все повече виждам хора облечени по този начин. Нямам нищо напротив дрехата, но когато все пак ще се излиза някъде - нека съответния човек се облече като хората. Не че мразя анцузи - имам най-различни и наистина са удобни, но главно за у нас и ако изляза някъде да се "мотая". | |
|
| |
YesSir.. Неспасяем
| |
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| |
| |
rS.19 ♥ Неспасяем
Warn : ( : don't expect me to be nice with you. Брой мнения : 6044 Reputation : 126 Join date : 06.03.2011 Age : 26 Местожителство : umm.. at home?
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Сря Юни 27, 2012 2:21 pm | |
| Като анцуга на Барни Стинсън? | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Сря Юни 27, 2012 10:09 pm | |
| От кога да пазаруваш в Теранова те прави кифла? | |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Сря Юни 27, 2012 10:16 pm | |
| ^Не те прави кифла. В София има слава на такъв, защото доста от въпросните момичета са оборудвани от-до оттам. И няма какво да се лъжем, някои модели са си точно в този стил. | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Сря Юни 27, 2012 10:36 pm | |
| - Goddess написа:
- От кога да пазаруваш в Теранова те прави кифла?
Подкрепям. 'Кифлата' е не толкова начин на обличане, а начин на държание. | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Чет Юни 28, 2012 1:23 am | |
| Може ли да сложиш някоя друга снимка, да добия представа за т.нар "кифленски стил от теранова" ?
| |
|
| |
`Melody Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Чет Юни 28, 2012 2:01 am | |
| 1. Не съм го измислила аз, че Теранова е кифленски магазин. Както казах, такава му е славата в София, не е просто някаква моя приумица. 2. И аз имам дрехи от там и нямам нищо против марката, даже много я харесвам. Снимки на точните модели, които ми направиха това впечатление, нямам, но единят беше с гол гръб с мрежичка, доста изрязано деколте и много пайети.
Харесвам повечето модели, особено по-семплите тениски (без много работи по тях). Използвах израза за анцуга едва ли не метафорично.
Предлагам без повече спам. | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Чет Юни 28, 2012 2:04 am | |
| Не виж, не го казах с цел да се заяждам, просто ми е интересно да видя комбинациите. А и нали все пак това е дискусия, в нея се пише.
| |
|
| |
eLii96 Редовен
Warn : Брой мнения : 187 Reputation : 3 Join date : 28.05.2012 Age : 28 Местожителство : Перник
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! Пон Юли 02, 2012 2:28 am | |
| Анцуга е най-удобното нещо!! За мен, той играе ролята на заместник на дънките. Друго е като си облека анцуга, чувствам се по - добре и по - свободна с него. Селско? За Бога, не. Просто обикновено. | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Анцуг - забравете за тази дреха! | |
| |
|
| |
| Анцуг - забравете за тази дреха! | |
|