YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: 50 стотинки лафи с Pavell (Интервю с Pavell). Чет Фев 09, 2012 4:34 am | |
| Казваме „к’во ста’а?“ на Pavell? Как са нещата в Бургас, къде те намираме в тоя студ?Намирате ме на още по-студено място. От 3 месеца вече живея в София. Но като изключим климата съм доволен от столицата.Разкажи малко за това как и кога се забърка в „рап играта“, кои бяха МС-тата, които не просто слушаше, а наистина чу и усети за първи път.Хахаха, не знам дали изобщо съм се забъркал в „рап играта“. Просто правя музиката си както я усещам. Помага ми да оставам оптимистично настроен въпреки всичко. А за МС-тата какво да ти кажа!? Израснал съм не с рап, а с рок музиката (Queen, Scorpions, Щурците и мн. др.), но в деня в който чух 2Pac, а по-късно и Eminem, знаех че съм открил стил, с който ще мога да изразявам мислите и чувствата си без да натоварвам околните с фалшивото си пеене. Да живее хип хоп-а! От коя година датират най-старите неща, които и днес си пускаш с кеф и до колко се кефиш на новите неща. Кои са артистите с главно „А“ за теб?Уау! Нека помисля. Най-старото е един оригинален троен диск на Били Холидей (брутален джаз), който е от 30-те години на миналия век. А иначе за рап наистина не се сещам да съм си пускал нещо по-старо от N.W.A. в последно време. Темата за артистите обаче ми е болна и бих искал да я пропусна, защото иначе интервюто ще пoеме по негативен път. Просто има прекалено много „изпълнители“ и прекалено малко „артисти“.Ако трябва да направиш твой топ 5 за 2012 до тук, как би изглеждал той? А за БГ?Определено бих обърнал по-специално внимание на UK изпълнителите – Devlin, Tinie Tempah, други все още не чак толкова известни, но много талантливи. Но топ 5 не мога да направя, прекалено малко позиции са. А за БГ да не говорим.Да поговорим малко за последния ти сингъл „ден за ден“, който всъщност излезе с видео. Разкажи малко за това, къде е сниман клипа, кой и защо реши да е черно-бял, кои са замесените в проекта и т.н. Видеото е заснето на връх Копитото в планина Витоша и на бул. Витошка! Идеята за клипа беше да е максимално семпъл, за да пасне на настроението на песента. Затова е и черно бял. Тук емоцията нямаше нужда от цвят. Клипа го засне мой добър приятел – Слав Йорданов, като това е първият му проект и като за такъв, мисля че се справи повече от добре. Но определено най-голям принос за цялостната визия има Десислава Полизоева. Благодаря ти, Деси!Къде и с кого работиш? Над какво работиш? С кого се бачкаш най-лесно и с кой би искал да бачкаш?Работя в дома си, което е доста относително понятие, защото често се местя. Имам безброй много нови проекти, които са в различен стадии на развитие, но това което мога да кажа, е че най-доброто предстои. Не обичам да работя с други хора и трудно се доверявам (особено за музика). Затова бачкам само с хора, които познавам добре, на практика само с приятели. Sane и No Comment например.Как промотираш музиката си? Цел ли ти е да я продаваш? Каква е твоята формула да се печели от музика днес?Искам да мога цял живот да правя това, което обичам. Това е лукс, който малко хора успяват да си позволят и неизменно е свързан с пари. Ако започна да изкарвам една средна работна заплата на месец, но САМО от музика, ще съм щастлив. Не ме разбирайте погрешно, амбициите ми са за от Ламборгини нагоре. А как се печели от музика ще трябва да попитате някои, който печели.Какъв е най-добрия начин за продаване на музика в съвременните пазарни условия според теб? Какво мислиш за АСТА, тази тема няма как да я пропуснем?Сигурен съм, че някой ден хората ще измислят как изпълнителите да получават заслуженото за труда си, но едва ли ще е скоро. Аз съм против АСТА, но всеки е свободен да си има различно от моето мнение.Имаш ли крайна цел по отношение на музиката или в изкуството залагаш на „идея за идея“, „ден за ден“. Какво всъщност е музиката за теб?„Това е начин на живот, правене на музика – начин на любов!“ Сещам се за един цитат от биографична книжка за Лучано Павароти, която прочетох наскоро. Беше нещо от сорта на: „Да преживяваш музиката си е белег за талант, но да успееш да предадеш преживяното на останалите е привилегия единствено на гениите!“ Това е целта ми! Да предавам преживяното на останалите.Българския рап на родната музикална сцена къде е? Там където му е мястото или незаслужено на ниско стъпало?Не е където му е мястото, това е очевидно за всички. Но има прогрес и се надявам никой да не се откаже точно сега, защото не се знае колко сме близо до революцията! Кои са имената, които ти правят впечатление у нас?Вяра, Надежда, Любов (и нямам предвид тризначките). Не искам да подценявам никой, но май нямам впечатление. Затворил съм се в своя си свят и не се интересувам от другите, защото прекалено дълго съм оставал разочарован. То е като българският футбол малко. Когато всичко е на толкова слабо ниво и е такава пародия просто спираш да гледаш.Как видя БГ 2011-та в хип хоп отношение? Кои са продуктите, които за теб бяха от топ ниво?Хммм. Явката DLG! Това момче е виртуоз с римите, наистина! Хората чуват главно лафовете му, но покрай тях той вкарва и много дълбоки мисли. Бате Сашо определено имаше много силна година. Албума му е на топ ниво. За него мога само добри неща да кажа. Друго не ми е направило впечатление, но пак повтарям – аз не съм показател.Има ли нещо, което искаш да кажеш, а не те попитах?Ами бих искал да си позволя да дам един съвет на колегите. А той е да спрат да дават толкова пари за клипове и да започнат да дават пари за идеи. Феновете ще са по-доволни! Най-доброто предстои! Очаквайте ме! | |
|
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| |