Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bulgarian forum about Selena Gomez

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Начини на учене?

Go down 
+5
*Радии <3
~Rossita
rozaLie
LightOne
YesSir..
9 posters
АвторСъобщение
YesSir..
Неспасяем
Неспасяем
YesSir..

Warn :
Начини на учене? Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Начини на учене? Right_bar_bleue

Брой мнения : 1604

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeСъб Яну 21, 2012 6:37 am

Е вие как учите? Аз обикновено си пускам силна музика и си сядам на бюрото (не, че и много уча)! При вас как е?
Върнете се в началото Go down
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :
Начини на учене? Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Начини на учене? Right_bar_bleue

( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©®
Брой мнения : 8611

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeСъб Яну 21, 2012 3:29 pm

Като бях малък имах адски странния начин на зубрене... ah
Значи слагах учебника на леглото и отварях на урока. Нищо интересно дотук.
След което лягах по гръб по късата страна на леглото, вдигах краката нагоре и ги подпирах на стената. След което взимах нещо малко и го хвърлях по стената. Като си назубря изречението - вдигам глава, прочитам следващато и айде пак си подхвърлям по стената. И тъй като от другата страна на стаята беше спалнята, то се налагаше за да не вдигам шум да подхвърлям най-често едно малко сладко плюшено папагалче от МакДоналдс.... ah Така докато не пораснах и леглото не можеше да ме побере. xa
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :
Начини на учене? Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Начини на учене? Right_bar_bleue

( : happiness is the key to success.
Брой мнения : 15926
Местожителство : Пловдив

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeСъб Яну 21, 2012 4:58 pm

Голямо значение има какво баш ще уча. Ако ще уча по история, география, химия, биология, физика, то прочитам урока и си изкарвам най-важното на един лист. Подреждам си го по точки и почвам да чета първата около пет пъти. След това оставям листа на страна, опитвам се да кажа с мои думи наученото и така с всяка точка. Стихотворенията по същия начин, само че по строфи.
Домашните са лесна работа. Сядам на дивана, пускам The Voice за да не е прекалено тихо и това е. :')
https://twitter.com/#!/rozaLiex
~Rossita
Неспасяем
Неспасяем
~Rossita

Warn :

( : 8-9-10112012
Брой мнения : 14468

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeСъб Яну 21, 2012 5:47 pm

Зависи от предмета.
Ако е разказвателен (география, история, физики, химии, биологии и т.н.) - разполагам се на леглото, пускам си някаква музика да ми звучи и следва следното: прочитам си 1-2 пъти урока, след което разказвам всяка точка отделно. После си поватарям целия урок, прочитам го още веднъж за пълен ефект и готово.
По БЕЛ и математика уча най-сериозно. Математика: сядам на бюрото и първо почвам с теорията, след което ако нещо не съм решила в часа го оправям. Понякога решавам и допълнителни задачи, за тренинг, ама то е рядко срещано явление.
http://acciosharman.tumblr.com/
*Радии <3
Неспасяем
Неспасяем
*Радии <3

Warn :

Брой мнения : 6029
Местожителство : Сливен

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeНед Яну 22, 2012 2:44 am

Aми ако е нещо за писане и е лесно сядам на леглото,пускам си музичка и го пиша. А пък ако е нещо по История или такива разказвателни предмети сядам и уча сериозно.Подчертавам си най-важното с маркер или молив,чета го няколко пъти и се опитвам да запомня важните неща. С Математиката и Гръцкия също уча сериозно,сядам на масата или бюрото и така..
https://selena-gomez.bulgarianforum.net
-A.
Неспасяем
Неспасяем
-A.

Warn :

Брой мнения : 5179

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeНед Яну 22, 2012 3:09 am

Ами нищо особено. Когато си пиша домашните съм на бюрото, а когато уча уроците настанявам се удобно в леглото, чета го 1/2 пъти и готово. laugh
Claudia.
Напредващ
Напредващ
Claudia.

Warn :

( : мразя Ви, зарибяващи по 1D твари..
Брой мнения : 52

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeНед Яну 22, 2012 4:19 am

Начин, въведен от мен след появата на китарата ми

Сядам на килима по средата на стаята. Взимам китарата и учебника, по който ще уча. Слагам книгата пред себе си и отварям на урока. Прочитам го веднъж. Прочитам първата точка. След това изсвирвам няколко акорда, преговаряйки си на глас точката. И това се повтаря докато науча урока. laugh
`Melody
Неспасяем
Неспасяем
`Melody

Warn :
Начини на учене? Left_bar_bleue1 / 1001 / 100Начини на учене? Right_bar_bleue

Брой мнения : 3220

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeНед Яну 22, 2012 4:56 pm

Ами, как уча...
Независимо какво уча, трябва да е пълна тишина, защото бързо се разсейвам.
Когато ми е студено или трябва да уча някакъв дълъг урок се качвам на втория етаж на леглото, че да не ми досаждат. По принцип уроците по география и биология ги чета накрая, защото често заспивам докато се опитвам да си вкарам нещо в главата. По история сканирам набързо текста после запомням годините и имената. По математика се опитвам да мина покрай капките със възможно най-малко решени задачи, че да не се преуморявам. Начини на учене? 688279 Докато пиша планове или решавам задачи се разсейвам и си рисувам по тетрадките, драскам. А физиката и химията са ми като чужди езици. По испански си уча от-до, защото е интересен, по английски и български също. По информационни технологии си правя само домашното без да чета урока. Бюрото ми е огромно, но винаги има разни неща по него и рядко го използвам. Уча и в междучасията особено стихотворенията, по-лесни ги запомням под напрежение.

Като се замисля, трябва да се обръщам по-сериозно към уроците. Чудя се как ги изкарвам тея шестици.
http://borianana.tumblr.com/
Barbie.
Неспасяем
Неспасяем
Barbie.

Warn :
Начини на учене? Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Начини на учене? Right_bar_bleue

( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-)
Брой мнения : 1965
Местожителство : Варна

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitimeЧет Фев 02, 2012 12:27 am

Като уча по География сядам на леглото, прочитам всяка точка и пиша най-важното на лист. А като уча по Математика си отварям тетрадката от часа си и гледам задачите отново. ;д
Sponsored content

Начини на учене? Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Начини на учене?   Начини на учене? Icon_minitime

Начини на учене?
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Selena Gomez BG Forum :: Свободно време / Free time :: Училище-
Идете на:  

Tyxo.bg counter
Free forum | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии