| Начини на учене? | |
|
+5*Радии <3 ~Rossita rozaLie LightOne YesSir.. 9 posters |
Автор | Съобщение |
---|
YesSir.. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1604 Reputation : 20 Join date : 06.01.2012
| Заглавие: Начини на учене? Съб Яну 21, 2012 6:37 am | |
| Е вие как учите? Аз обикновено си пускам силна музика и си сядам на бюрото (не, че и много уча)! При вас как е? | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Начини на учене? Съб Яну 21, 2012 3:29 pm | |
| | |
|
| |
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Начини на учене? Съб Яну 21, 2012 4:58 pm | |
| Голямо значение има какво баш ще уча. Ако ще уча по история, география, химия, биология, физика, то прочитам урока и си изкарвам най-важното на един лист. Подреждам си го по точки и почвам да чета първата около пет пъти. След това оставям листа на страна, опитвам се да кажа с мои думи наученото и така с всяка точка. Стихотворенията по същия начин, само че по строфи. Домашните са лесна работа. Сядам на дивана, пускам The Voice за да не е прекалено тихо и това е. :') | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Начини на учене? Съб Яну 21, 2012 5:47 pm | |
| Зависи от предмета. Ако е разказвателен (география, история, физики, химии, биологии и т.н.) - разполагам се на леглото, пускам си някаква музика да ми звучи и следва следното: прочитам си 1-2 пъти урока, след което разказвам всяка точка отделно. После си поватарям целия урок, прочитам го още веднъж за пълен ефект и готово. По БЕЛ и математика уча най-сериозно. Математика: сядам на бюрото и първо почвам с теорията, след което ако нещо не съм решила в часа го оправям. Понякога решавам и допълнителни задачи, за тренинг, ама то е рядко срещано явление. | |
|
| |
*Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Начини на учене? Нед Яну 22, 2012 2:44 am | |
| Aми ако е нещо за писане и е лесно сядам на леглото,пускам си музичка и го пиша. А пък ако е нещо по История или такива разказвателни предмети сядам и уча сериозно.Подчертавам си най-важното с маркер или молив,чета го няколко пъти и се опитвам да запомня важните неща. С Математиката и Гръцкия също уча сериозно,сядам на масата или бюрото и така.. | |
|
| |
-A. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 5179 Reputation : 291 Join date : 21.02.2010 Age : 25
| |
| |
Claudia. Напредващ
Warn : ( : мразя Ви, зарибяващи по 1D твари.. Брой мнения : 52 Reputation : 0 Join date : 10.11.2011 Age : 25
| Заглавие: Re: Начини на учене? Нед Яну 22, 2012 4:19 am | |
| Начин, въведен от мен след появата на китарата миСядам на килима по средата на стаята. Взимам китарата и учебника, по който ще уча. Слагам книгата пред себе си и отварям на урока. Прочитам го веднъж. Прочитам първата точка. След това изсвирвам няколко акорда, преговаряйки си на глас точката. И това се повтаря докато науча урока. | |
|
| |
`Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: Начини на учене? Нед Яну 22, 2012 4:56 pm | |
| Ами, как уча... Независимо какво уча, трябва да е пълна тишина, защото бързо се разсейвам. Когато ми е студено или трябва да уча някакъв дълъг урок се качвам на втория етаж на леглото, че да не ми досаждат. По принцип уроците по география и биология ги чета накрая, защото често заспивам докато се опитвам да си вкарам нещо в главата. По история сканирам набързо текста после запомням годините и имената. По математика се опитвам да мина покрай капките със възможно най-малко решени задачи, че да не се преуморявам. Докато пиша планове или решавам задачи се разсейвам и си рисувам по тетрадките, драскам. А физиката и химията са ми като чужди езици. По испански си уча от-до, защото е интересен, по английски и български също. По информационни технологии си правя само домашното без да чета урока. Бюрото ми е огромно, но винаги има разни неща по него и рядко го използвам. Уча и в междучасията особено стихотворенията, по-лесни ги запомням под напрежение.
Като се замисля, трябва да се обръщам по-сериозно към уроците. Чудя се как ги изкарвам тея шестици. | |
|
| |
Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Начини на учене? Чет Фев 02, 2012 12:27 am | |
| Като уча по География сядам на леглото, прочитам всяка точка и пиша най-важното на лист. А като уча по Математика си отварям тетрадката от часа си и гледам задачите отново. ;д | |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Начини на учене? | |
| |
|
| |
| Начини на учене? | |
|