|
| Има ли бъдеще БГ рапът ? | |
| | Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? Пон Юли 25, 2011 2:23 pm | |
| Eпа.. аз не съм особено компетентна за рапа в България, то и като цяло. Но бих казала, че точно бъдеще - няма. 20% от хората тук, наааааай-много, да го слушат този стил музика. Другите - 10% от тях се правят/са нек'ви зверски метъли и всякакви други там фенове на различните стилове музика и останалите 70% се кълчат по пилоните на чалгата и то какво остава за рапа..
Чувала съм много добри БГ рап песни, но диапазона ми от знания в тази област е меко казано малка. Най-много съм слушала Респект и Ъпсурт, така че нямам особено какво да кажа. Все пак те създават качествена музика, мисля?, и често си ги пускам в плейлиста си.
От тук и там като видя текст на някоя рап песен, която да ме интригува си я намирам и слушам, какво в случая се получи с Конса - Стига, Стига и Мишо Шамара и Ванко 1 - Майна.
Народът тук, поне по-голямата част от него, се кефи на чалгата и върти кючеци (в което май няма нищо лошо?) и за рапа не остава много поле за изява, все пак то се вижда, че колкото и да опитват да пробият като стил в България, не е толкова успешно, колкото се надяват. Но все пак да се радват и на малката(може би по-голяма?) аудитория, защото кой знае - след време може да измести чалгата благодарение именно на тях. | |
| | | `Melody Неспасяем
Warn : Брой мнения : 3220 Reputation : 49 Join date : 21.11.2010 Age : 26
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? Пон Юли 25, 2011 3:34 pm | |
| Че има шанс да възтържествува-има. Но докато има чалга, трудно. Аз лично мисля че това е единствената свястна музика в България. Не съм луд фен, но просто съм ценител. Надявам се че някой ден, ще измести чалгата и ще има по-добра реализация за този прекрасен (поне за мен) стил музика! | |
| | | JustLoseIT Напредващ
Warn : Брой мнения : 136 Reputation : 5 Join date : 16.07.2011 Age : 27
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? Пон Юли 25, 2011 3:44 pm | |
| Според мен рап музиката в България има бъдеще.Иллмейт, Респект, ДиС, Атила, Джентаро, M.W.P, Sane др. са бъдещето на тази музика.Единствените от българския рап, които ненавиждам от дълбините на душата си са Килата и Шамара.Нямат една свястна песен и пеят за едно и също - кучки, коли, пиене, бой и т.н., докато Илмейт имат много смислени песни, почти всички са им смислени.Така че аз предпочитам истинския рап, а не комерсиалния.Групи като Иллмейт и ДиС и рапъри като Атила и Джентаро заслужават да са на върха на БГ Рапа, а не разни Шамари, Кила и т.н. | |
| | | Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? Пет Юли 29, 2011 8:25 pm | |
| - I♥Music♫ написа:
- Че има шанс да възтържествува-има. Но докато има чалга, трудно. Аз лично мисля че това е единствената свястна музика в България. Не съм луд фен, но просто съм ценител.
Надявам се че някой ден, ще измести чалгата и ще има по-добра реализация за този прекрасен (поне за мен) стил музика! | |
| | | A d i ♥ Неспасяем
Warn : ( : ~be happy...wow! Брой мнения : 1072 Reputation : 7 Join date : 17.06.2009 Age : 26
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? Съб Юли 30, 2011 5:53 am | |
| Наистина малко са хората, които слушат рап в сегашни дни, но има шанс отново да си върне славата.През последните години не съм чувала много рап песни, но тези които съм чула не са ми харесали заради вулгарните изрази използвани в тях.Разбирам да има малко по-мръсни изрази, но в някои песни просто се прекалява.Ще ми се старият "качествен" рап да се завърне.Иллмейт,Ъпсурт - не съм им била фен, но просто са оставили следа в съзнанието ми. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Има ли бъдеще БГ рапът ? | |
| |
| | | | Има ли бъдеще БГ рапът ? | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |