LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Април 2011 Нед Апр 24, 2011 10:50 pm | |
| Голяма порция текст ви очаква. Втората статия бе адски интересна за мен, надявам се и за вас - разкрива доста за обкръжението на Селена, нейното семейство и нейния начин на живот.
Знам че последната статия я има в друга тема, но преводът е доста зле скалъпен, та направих втори.
BOP Селена Гомес разкри пред BOP, че тя все още е приятелка с бившите си гаджета Тейлър Лаутнър и Ник Джонас: Опитвам се да бъда добър човек и добър приятел за хората. Това е много важно за мен. Ник е много добър приятел. Той е прекрасен човек, ние сме добри приятели и аз се радвам на неговата компания.
Моят перфектен уикенд: Селена Гомес През петъците аз имам живо записване на „Магьосниците от Уейвърли Плейс” – аз играя Алекс Русо, което не приключва докато не стане 9 часа вечерта. Аз съм изтощена ставайки цялата седмица в 7 сутринта за прослушвания и снимки, но тогава когато отивам на фризура и грим да заснемам шоуто пред 200 деца и внезапно се озовавам на седмото небе от щастие. Чуваш как се смеят и как държат плакати, и как носят тениски на Магьосниците, и моят адреналин се покачва. След това, аз съм като „ние трябва да направим нещо”, което обикновено означава вечеря с другите членове на екипа някъде в Лос Анджелис. Ако аз избирам, отиваме в PF Chang’s. Това е китайски ресторант, който прави вкусни яйчени кифли и хрупкави банички. В един идеален свят, аз бих прекарала уикенда в Тексас, което означава вземане на обедния самолет за Тексас. Родена съм в Grand Prairie, градче в предградията на Далас и многообичам да се връщам, за да се видя с баба и дядо. Аз ще прекарам целия следобед в гоненица с Нана (баба) и тогава, ще изненадам единадесетгодишния си братовчед Брук, като я прибера от училище. Оправя ми деня, когато виждам изражението на лицето й, забелязвайки ме да й махам от училищната порта. Имаме сладко кафене Starbucks точно до къщата на Нана(баба), което използваме като сборен пункт, когато се връщам в Тексас. Брук и аз ще караме наоколо, събирайки моите приятели и тогава ще се возим всички в една кола с горещи шоколади. Моите приятели и аз не сме се виждали от векове, така че ще има много да си говорим. По пътя обратно към дома на Нана (баба), ще отидем до Blockbuster (видеотека) и ще наемем два филма на ужасите, защото те са моята специалност. Обожавам да се плаша, гледайки наистина долнокачествени/евтини филми като „Хелоуин” и „Знам какво направи миналото лято”. Ще се занесат матраците в хола и ще имаме парти с пижами, с много пуканки, и ще заспим, гледайки филми. Ние не спим много, защото не спираме да си говорим. Събота ставаме рано и отиваме до Cracker Barrel за закуска. Това е великолепен южняшки ресторант, които готви най-вкусните палачинки, бисквити с масло и домашно изпържени картофи (като филия) със сирене и лук. Обикновено сядаме на масата най-близо до камината, защото е толкова уютно и прелестно. Тогава ще отидем до Galleria в Далас, моят най-любим за всички времена търговски център. Когато се прибера вкъщи, обичам да пазарувам с приятели и да им помагам да избират неща. В Galleria има Banana Republic, American Girl, Macy’s, Abercrombie & Fitch and Saks Fifth Avenue. Има и също ледена пързалка, но обикновено сме твърде заети да пробваме дрешки. Моята Нана(баба) ще е сготвила, когато се приберем и аз ще й помагам да наредим масата. Цялото мое семейство ще бъде там: Нана(баба), Папa (дядо), мама, доведения ми баща, двете братовчедки и трима от най-добрите ми приятели. Посещавам всичките си приятели, когато съм в Тексас, но това са ядрото от хора, с които пътувам навсякъде в комплект. Ще ядем печено пиле с каша от масло и пипер и още майчините картофи със сирене, които са нарязани на парчета картофи и сирене, печени на фурна с препечен лук на върха, тогава иде ред на кейк или сладолед за десерт. Папа(дядо) и аз обичаме Rocky Road(нещо като бисквити или кейк), пълно с бадеми, шоколад и бонбон от градинска ружа. Ще имаме момичешка вечер с моята братовчедка Присила – тя е шест месеца по-голяма от мен и ми е като сестра, защото нямам никакви братя и сестри. Моите родители са се развели, когато съм била на пет години. Присила и аз прекарваме много време заедно преобличайки се и тогава отиваме на парти барбекю с неините приятели, които предполагам са и мои приятели също. Ще се прибера вкъщи около полунощ и ще стоя да си приказвам с Нана(баба) и майка, която ще иска да чуе за моята вечер. Неделя вероятно ще спя до късно, защото не съм го правила през цялата седмица и тогава моята компания ще отиде на обяд в the West Village в Далас. Това е наистина сладък търговски център, построен в стила на Ню Йорк със стотици магазини. Моите приятели и аз ще отидем след това на боулинг. Аз не съм добра, но се забавлявам. Обичам да се пиша с различни имена на таблото с резултати, като Принцеса Пъстрипанталони(Fancypants) или Черил Коул. Наближава времето, когато трябва да летя обратно до Калифорния, така че прекарвам останалото време от следобеда вкъщи със семейството. Винаги се натъжавам, когато трябва да си тръгна. Ние седим и говорим за това, което ме очаква и неизбежно Нана(баба) ще изкара моите бебешки снимки и на майка първата снимка, когато е била актриса и моя снимка, когато бях на седем и започнах като актриса. Калифорния е с два часа назад от Тексас, така че когато съм в ЛА, съм спечелила време. Ще звънна на Дженифър, която е моята най-добра приятелка в Магьосниците и ще й кажа „Нужно ми е да те видя” Определено не искам да съм сама в Неделя, така че отиваме за вечеря в Maggiano’s, италиноамерикански ресотрант, или ще отидем да гледаме късен филм. Когато накрая си легна в леглото, ще прочета най-новия сценарий на Магьосниците. Тогава ще гледам „Приятели”, защото е най-любимото ми телевизионно шоу и винаги заспивам на него. То е като моята неделна нощна програма.
Вярваш ли в духовния свят? Вярвам в добрата енергия. Моят баща казва, че когато те побиват тръпки, някой е стъпвал на твоя гроб и това наистина ме побърква. Вдъхновение? Черил Коул. Обичам я. Любимия ти ресторант? Maggiano’s в Лос Анджелис. Каква друга работа предпочиташ? Да бъда главен готвач. Плаж или сняг? Каране на ски. Всъщност ние имаме сняг в Тексас. Как си почиваш? Обичам вана с балончета. Какво те дразни най-много? Когато хората са неучтиви. В друг живот бих била птица. Моята вечеря би била пикантни спагети. Моите любими неща са: спортни клинове, имам много от тях; Тейлър Суифт, говоря си с нея всеки ден; пеенето и танцуването; моето семейство, пазаруването на дрехи, да ходя на кино и моите кучета.
Селена Гомес: Красиви хора 2011
Като поп певица влизаща в класациите на Билборд и звезда на канала Дисни, Селена Гомес признава, че програмата й може понякога да й бъде малко в повечко. „Понякога се събуждам с около хиляда неща за правене и просто откачам. Но тогава аз просто си напомням колко съм късметлийка да имам възможността да правя, това което правя.
Каквото Гомес върши, скоро ще стане малко по-малко заради Дисни. „Когато шоуто приключи, аз ще трябва да започвам по нов начин. Да събирам доверие от различна публика – ще бъде трудно.” Миналата година Гомес участваше в детсконасочения филм „Рамон и Бийзъс”, но това лято ще „поостарее” малко с „Монте Карло”. Все още тя има време преди проблемните дни да започнат. „Обичам своите фенове повече от всичко, така че никога не бих направила нещо, което да ги накара да се чувстват некомфортно. Чувствам, че всичко е до това да избирам ролите си постепенно и полека.
За нейната музика Гомес казва, че идващият трети албум е съобразен с електро-поп стила на първите два албума. „Аз обичам да правя хората щастливи. Не искам никога да взимам музиката твърде насериозно – това не е каквото търся.”
Списание Форбс Селена Гомес поддържа бурна кариера на актриса и певица, като звезда на днешните стандарти. Отвъд снимането на последния сезон на сериал и нов филм, подготвяйки турне за нейния трети албум, правейки модна линия, гадже на Джъстин Бийбър и просто бидейки млада, Селена е открила благотворителен съюз с УНИЦЕФ, които изглежда е от полза и за двете. „Когато обяснявам на хората относно моето пътуване, аз винаги завършвам с думите, че напуснах Африка получавайки повече, отколкото дадох на тези деца, защото се почувствах невероятно смирена.” казва Селена, когато дискутираме Celebrity Tap Project, програма която фокусира върху животоспасяващата важност на чистите води по света. Оказва се, че Селена има повече баланс, отколкото бихте очаквали от тийнейджър-звезда. Тя е комфортна със знанието, че не знае всичко, но може да признае, че притежава много. Притежава скромност, която върви с широко отворени очи с надежда за по-грижовна младост и така става ясно защо УНИЦЕФ са я избрали да бъде най-младият им посланик. Какво точно означава да бъдеш посланик на УНИЦЕФ? Те основно използват моя глас и моя платформа да обучават деца. Аз съм способна да отида на пътувания с тях. Готова съм да бъда обучена на това, което вършат. Следващата стъпка е за достигане числото нула от 22 000 деца, които умират на ден от предотвратими причини. Ето защо аз бях една от първите да участвам в Tap Project тази година. Твоята човечност кара ли те да се образоваш повече за това, което става по света? И да, и не, най-доброто нещо да бъда част от тези неща е, че не трябва да пораствам. Аз правя видеа по Ютуб и говоря с моите фенове за това – както когато имах акустично шоу за УНИЦЕФ, феновете идваха и ме питаха въпроси за УНИЦЕФ и аз им казвах: „вижте, аз не знам много от нещата, които искам да науча и това е, което се опитвам да окуражавам другите да го правят.” Ще бъда честна, когато отидох до Гана, нямах идея какво да очаквам да видя, нямах идея за нищичко. Имах фенове които ме питаха на Туйтър „какво е Гана” или „къде е Гана” и аз им казвах, че могат да потърсят в Гугъл. Приятно е, защото не съм тридесет и пет годишна и не знам много от нещата, които стават по света. Аз имам възможност да израствам с моите фенове и да израствам с УНИЦЕФ, които ми имат доверие и знаят, че искам да се уча и искам да знам какво става. Това ли са нещата, които имаш на ум, когато правиш професионални и предприемачески решения? Чувствам сякаш моят живот понякога е изключително лекомислен. И това кара тази лекомисленост да изчезне от ума ми. Защото аз обичам това, което правя. Мисля, че понякога може да бъда егоистична и горда. Имам предвид, че имам два часа за фризура и грим, и ходене по червни килими и такива неща. Така че се чувствам наистина щастлива, когато се свързвам с УНИЦЕФ. С моята модна линия също помагам на УНИЦЕФ. Правим тениска на УНИЦЕФ, продаваме две и всичко отива за УНИЦЕФ. С какво искаш феновете ти да си тръгват като резултат от тези усилия? Бих се надявала, че те се чувстват добре да правят нещо добро. И да искат да бъде по-добре за всички. Не просто за хората в чужди страни, които не познаваме и са по-малко богати от нас, но за всеки, твоят съсед или някого по улицата, или за някого в училище. Твоите приятели също се учат на благотворителност. Тейлър Суифт е също част от тази програма и изглежда че двете сте добри приятелки. Да, аз съм много щастлива, че тя е в програмата, обичам я. Мисля, че това е, което е важното – да се споделя с всички. Срещнах момиче, което беше на 12 години и тя и нейнте приятели дариха 3 000 долара за УНИЦЕФ, защото прочела в списание, че аз работя с тях. Това ме изуми. Тя работи като чистачка на коли и учи. Това ме кара да се чувствам невероятно и се надявам да продължава.
Съобщение от Селена Гомес за майките.
Чудехме се как простичко да обясним важността на водата на нашите собствени деца и затова попитахме посланикът на УНИЦЕФ Селена Гомес, за да чуем нейните идеи. Кое е най-важното нещо за водата, на което да се научат децата? Водата е изключително деликатно нещо. Въпреки че имаме много от нея, има много деца по света, които не получават чиста вода. Това е нещо, което не бива да приемаме за даденост. Израствайки, как твоята майка обясни за проблемите в света? Моята майка е много нагледен човек. Тя ми показва снимки и видеа на хора, които са по-бедни от мен. Тя винаги се е убеждавала, че аз осъзнавам проблемите по света, но като ми ги показва по начини, които да разбера. Как би обяснила водната криза в други страни на пет годишно дете? Ние сме големи късметлии, че имаме чиста вода, която идва от тръбите чиста, така че можем да я пием и да се къпем с нея. По някои места, нямат този късмет, тяхната вода е пълна с мръсотия и лоши неща, или няма достатъчно за децата да пият. Това би било като да се изкъпеш с кална вода, няма да станеш много чист, нали? Обясни на децата програмата ”Когато вземаш вода, даваш вода” „Когато вземаш вода, даваш вода” e великолепна програма за набиране на средства за чиста вода по света. По ресторантите, които участват в програмата, когато поръчаш чаша вода, те ще те попитат дали искаш да дариш долар или повече. Това означава, че всичките пари отиват за друго дете на твоята възраст, за да има чиста вода. Какво правиш в ежедневието си, за да подкрепиш каузата? Всичко започва с теб! Всичко от пиенето на вода до запушването на чешмата или дори взимането на по-кратък душ. Това са малките неща, които ти и твоите приятели могат да вършат, за да има разлика.
Оригиналите в спойлер таг.
- Spoiler:
Selena Gomez revealed to BOP that she is still friends with ex-boyfriends Taylor Lautner and Nick Jonas: 'I try to be a good person and a good friend to people. That's something that's very important to me.. Nick is a very good friend. He's a lovely guy, we're good friends and I enjoy his company!'
My perfect weekend: Selena Gomez On Fridays I do a live audience taping of Wizards of Waverly Place, – I play Alex Russo – which doesn’t finish until about 9pm. I’ll be exhausted after getting up at 7am all week for rehearsals and filming, but then I go into hair and make-up and shoot the show in front of 200 kids, and suddenly I’m on cloud nine. You hear them laughing and they’re holding posters and wearing Wizards shirts and my adrenalin shoots right up. Afterwards, I’m always like, “we should go do something”, which usually means dinner with the other members of the cast somewhere in Los Angeles. If I get my own way we go to PF Chang’s. Do you have it in Britain? It’s a Chinese restaurant chain that does delicious egg rolls and crispy wantons. In an ideal world though I’d be spending the weekend in Texas, which means taking a lunchtime flight out of LA. I was born in Grand Prairie, a city in Dallas County, and I absolutely love going back to stay with my grandparents. I’ll spend the afternoon catching up with my Nana and then I’ll surprise my 11-year-old cousin Brooke by picking her up from school. It makes my day seeing the look on her face when she spies me waving at her from the school gate. We have this cute Starbucks just next to my Nana’s house which I use as a rendezvous when I get back to Texas. Brooke and I will drive around picking up my friends and then we’ll all ride in one car for hot chocolates. My friends and I won’t have seen each other for ages so we’ll have lots to fill each other in on. On the way back to my nana’s house we’ll go to Blockbuster and rent a couple of horror movies because they’re my speciality. I love getting scared watching really cheesy films like Halloween and I Know What You Did Last Summer. We’ll lay a bunch of mattresses out in the living room and have a slumber party, with lots of popcorn and takeout junk food, and we’ll fall asleep watching movies. We don’t get much sleep though because we can’t stop talking. We wake up early on Saturday and go to Cracker Barrel for breakfast. It’s an incredible Southern-style restaurant that does the most delicious pancakes and buttermilk biscuits and homemade hashbrowns with cheese and onions. I usually ask for the table next to the fireplace because it’s so cosy and adorable. We’ll then go to Galleria in Dallas, my all-time favourite mall. When I’m home I love shopping with my friends and helping them pick out stuff. At Galleria there’s Banana Republic, American Girl, Macy’s, Abercrombie & Fitch and Saks Fifth Avenue. There’s also an ice-skating rink, but we’re usually too busy trying on clothes for that. My Nana will be cooking a meal when we get home and I’ll help her make the table. Hopefully my entire family will be there: Nana, Poppa, Mom, my stepdad, two of my cousins and three of my best friends. I visit all my friends and relations when I’m in Texas, but these are the core people that travel everywhere with me in a pack. We’ll eat roast chicken with buttered squash with pepper and my Mom’s cheesy potatoes, which are chopped up potatoes and cheese baked in the oven with dried onions on top, then cake or ice cream for dessert. Poppa and I like Rocky Road best, with lots of almonds, chocolate and marshmallow. I’ll have a girls’ night out that evening with my cousin Priscilla – she’s six months older than me and is like my sister because I don’t have any siblings. My parents divorced when I was five. Priscilla and I spend ages getting all dressed up and then go to a barbecue party and hang out with her friends, who I guess are kind of like my friends now, too. I’ll get home about midnight and stay up talking to Nana and my Mom, who will want to hear about my evening. On Sunday I’ll probably sleep in because I never get to do that during the week and then my “pack” will go for lunch at the West Village in Dallas. It’s a really cute outdoor shopping centre built in a New York-style with hundreds of shops. My friends and I will go to the bowling alley after that. I’m not good at it but I find it really fun. I like to call myself a different name on the score screen, like Princess Fancypants or Cheryl Cole. By now it’ll be getting close to the time when I have to fly back to California, so I spend the rest of the afternoon at home with my family. I always get really sad when I have to leave. We sit and talk about what’s coming up for me, and inevitably my Nana will pull out my baby pictures and my Mom’s first headshot from when she was an actress, and then my first headshot from when I was seven and started as an actress. California is two hours behind Texas so when I land in LA I gain time. I’ll phone Jennifer, who plays my best friend on Wizards of Waverly Place, and say: “I need to see you.” I definitely don’t want to be left alone with the Sunday blues so we go for dinner at Maggiano’s, an Italian-American restaurant in the Farmers Market, or we’ll catch a late movie. When I finally get into bed I’ll read through the latest script for Wizards. Then I’ll watch Friends because that’s my favourite show and I always have to fall asleep to it. It’s like my Sunday night routine. Do you believe in the spirit world? I do believe in having good energy. My dad says that when you get the chills, someone’s walked over your grave and that really freaks me out. Inspiration? Cheryl Cole. I love her. If you could do any other job, what would it be? I’d be a chef. Last film you watched? The Break-Up. I have it on my laptop and can’t stop watching it. Your favourite restaurant? Maggiano’s in Los Angeles. Beach or snow? Skiing. We actually get snow in Texas. How do you relax? I love a bubble bath. What irritates you most? When people are impolite. In another life I would be … A bird. My last supper would be … Spicy spaghetti. My favourite things My sweatpants – I own so many Taylor Swift. I talk to her every day Singing and dancing My family Clothes shopping Going to the movies My rescue dogs Selena Gomez: Beautiful People 2011 As a Billboard-charting pop singer and the star of the Disney Channel's Wizards of Waverly Place, Selena Gomez admits that her reality can occasionally be a little much. "Sometimes I'll wake up with, like, a thousand things to do and just freak out," says the 18-year-old Texas native, who also happens to be the girlfriend of one Justin Bieber. "But then I just have to remind myself of how fortunate I am to be able to do what I do."
What Gomez does might soon become a little less Mouse House-y. "Once my show is over, I'll have to start over in a way," she admits of life after Disney. "Gaining credit from a different crowd -- it's gonna be hard." Last year Gomez starred in the decidedly kid-friendly Ramona and Beezus, but this summer she'll age up a bit with Monte Carlo, which also features Leighton Meester and Cory Monteith. Still, this fresh-faced Barney & Friends alum figures she's got some time before her controversy-courting days begin. "I love my fans more than anything, so I'd never wanna do something that would make them uncomfortable," she insists. "I feel like it's all about choosing roles gradually."
As for her music, Gomez says the upcoming third album by her band, the Scene, hews closely to the uptempo electro-pop vibe of their first two. "I love making people happy," she says. "I never wanna take my music too seriously -- that's not what it's about for me." So we shouldn't expect to see Gomez sitting on a stool, strumming her pain with her fingers? "Probably not. If we put out an acoustic album, it's still gonna be fun."
FORBES Disney stardom has created some epic successes- and fails. From Lindsay (jail, again) to Vanessa (naked pictures) to Britney (shaved head), preteen celebs all-grown up have become something to fear. There’s an important sense of reality that seems just out of reach when the going gets really good. Regardless, there will always be famous kids. There’s a new generation of them shining through now. With luck, they will outclass the stereotypes that precede them, starting with Selena Gomez. Selena Gomez has lived her life in front of cameras since acting in Barney & Friends at seven years old. Now nearly nineteen, she’s most famously known as the cool, sleuthy, high-schooling Alex Russo from The Wizards of Waverly Place. This year will be the show’s final season, which means a new stage for this celeb. She keeps up the fierce duality of acting and music like a star of today’s standards. Beyond shooting her series finale and a new movie, preparing to tour for her third album, releasing a clothing line, reportedly dating Justin Beiber, and just being young, Selena has found a philanthropic alliance with UNICEF that seems to benefit them both. ”Whenever I explain to people about going on my trip, I always end up saying that I left Africa gaining more than I did for those kids because I felt incredibly humble,” she says as we discuss the Celebrity Tap Project, a program that focuses on the lifesaving importance of clean water worldwide. It turns out Selena has more balance than you’d expect from a fame-bearing teenager. She’s comfortable with acknowledging that she doesn’t know everything, but can admit that she has a lot. There’s humility that comes with her wide-eyed hope for a more caring youth that makes it clear why UNICEF chose her to be their youngest brand ambassador to date. What exactly does it mean to be a UNICEF brand ambassador?
They are basically using my voice and my platform to educate kids. I’m able to take trips with them. I’m able to be educated on what they’re doing. the next step of making the number zero from having 22,000 children die a day from preventable causes. That’s why I was one of the first people to become part of the Tap Project this year. Does your philanthropy drive you to educate yourself more about what’s going on in the world?
Yes and no, the best thing about being a part of these things is that I don’t have to grow up. I’ve made videos on YouTube and I’ve talked to my fans about it- like I had an acoustic show for UNICEF a while back where I had fans come in and ask me questions about UNICEF and I was able to say, “look I don’t know a lot of the things that I want to learn and that’s what I’m trying to encourage everyone else to do”. I will be honest, when I went to Ghana, I had no idea what I was going to go see or what it was, I had no idea of any of it. I had my fans on Twitter ask me what Ghana is like, “what’s Ghana”, or, “where’s Ghana”, and I was able to say, you guys can Google it, look it up, or do something. So its nice because I’m not 35 years old and I don’t know lot about all of the things that go on in the world. I’m able to grow up with my fans and able to grow up with UNICEF, having them trust me and know that I genuinely want to learn and that I genuinely want to know what’s going on. Are these things you keep in mind when you make professional and entrepreneurial decisions?
I feel like my life is sometimes extremely superficial. And it makes that superficialness go away in my mind. Because I do love what I do. I do think that sometimes it can be very selfish and vain. I mean I’m in two hours of hair and makeup and walking red carpets and things like that. So I feel really really happy when I connect with UNICEF. With my clothing line, we did something for Trick or Treat. We did a UNICEF tshirt- we sold two tshirts and all the funds went to UNICEF. Its fun to kind of incorporate that in what I do. What do you want your fans to walk away with as a result of those efforts?
I would hope that they just feel good about doing something good. And just want to be better to everybody. Not just to people in foreign countries that we dont know and are less fortunate than us but somebody, your neighbor, or someone down the street, or someone at school, something. Things your friends are doing are leaning towards philanthropy, too. Taylor Swift is also part of this program, and it seems like you are pretty good friends.
Yea, I’m so stoked that she is on, I love her. I think that’s what it’s about, obviously sharing it with everybody. I met a girl who was twelve years old and she and her friends raised $3,000 for UNICEF because she read in a magazine that I was working with them. That blew my mind. She did car washes, she did things at her school. That does feel incredible and I hope that continues. I read something about Justin Beiber asking his fans to donate to a clean water program for his birthday.
See that’s what I love. That’s definitely something that is really cool to have a part of anybody not just him, but everyone.
Selena Gomez' message for moms BY Denise Albert Do you think twice about the contents of your water when you are brushing your teeth or when you fill up your child’s water bottle? If you’re anything like us – busy moms on the go – checking off our to-do lists as we run from pick up to soccer to everything in between, the answer up until this point is probably “no.” But once we read about UNICEF’s tap project spotlighting the fact that 900 million children and adults across the globe don’t have clean, safe water to drink, we changed our outlook on the basics like water, which we easily take for granted. Selena Gomez, along with Rihanna, Taylor Swift, Robin Williams and others has teamed up with UNICEF to draw attention to this serious issue and to encourage the public to take action. These celebs are bottling their OWN tap water from their homes for a sweepstakes benefiting the project. Every day more than 4,000 kids die from water-related diseases and we can help make a difference. We wondered how we could simply explain the importance of water to our young children and we reached out to UNICEF Ambassador Selena Gomez to hear her ideas. MATC: What’s the most important thing to teach kid’s about water?
SELENA: Water is extremely fragile. Although we may have a lot of it, there are a lot of kids all over the world who don’t get to have clean water. That is something that we shouldn’t take for granted.
MATC: Growing up, how did your mom explain the issues around the world to you?
SELENA: My mom was a very visual person. She would show me pictures and/or videos of people less fortunate than myself. She always made sure I was aware of issues going on in the world. She always made sure I was aware of these things going on around the world, but showed me in ways that I would understand.
MATC: How would you explain the water crisis in the other countries to a 5 year old?
SELENA: We are very lucky, we have clean water that comes out of our pipes clean, so we can drink it and take baths with it. In some places, they aren’t as lucky, their water is filled with dirt and bad things, or there just isn’t enough of it for kids to drink. It would be like taking a bath in muddy water, you wouldn’t get very clean would you?
MATC: Explain in kid terms “When You Take Water, Give Water”
SELENA: “When You Take Water, Give Water” is an awesome program to raise money for clean water around the world. At the restaurants that are participating, when you order tap water they will ask you if you want to donate a dollar or more. What that means is all the money goes to another kid your age for clean water.
MATC: What do you on a daily basis to support the cause?
SELENA: It all starts with you! Everything from drinking tap water to turning your faucet off… or even taking a shorter shower. These are all little things that you and your friends can do to make a difference.
| |
|