|
| Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" | |
| | Автор | Съобщение |
---|
Alice~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6295 Reputation : 56 Join date : 10.11.2009 Age : 26 Местожителство : Варна
| Заглавие: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Пон Апр 11, 2011 1:05 am | |
| Загадъчен снич, множество съмнителни истини и едно тежко обещание - това е всичко, което професор Дъмбълдор завещава на Хари Потър.
Приел за свой дълг да изпълни волята на своя учител, сега той ще трябва да намери и унищожи хоркруксите. Издирването им обаче се оказва изключително трудно - Лорд Волдемор вече има власт в Министерството на магията и в Хогуортс, а всичките му верни смъртожадни и диментори са по следите на Хари. Заедно с Рон и Хърмаяни, момчето се впуска в най-голямото си приключение досега. Защото магическия свят вече не е същият... Никой не е в безопасност... Нищо не е сигурно...
Битката, която всъщност започва преди 6 години, е вече във финалната си фаза. Ти-знаеш-кой е решен на всяка цена да елиминира най-могъщия си враг и да отстрани Хари завинаги. Воден от желанието си да го изпревари, Хари тръгва по следите на мистериозните Дарове на Смъртта и открива, че миналото му е по-близко до него, отколкото някога си е представял. И неговите тайни ще бъдат разкрити - по-ужасяващи и от най-страшните представи за тях. И ще породят нови въпроси, чиито отговор Хари ще трябва да разкрие сам.
Как всъщност са загинали родителите му, дали Дъмбълдор е този, за когото са го мислили, има ли нещо вярно в легендата за Даровете на Смъртта...
По време на дългото и изтощително пътуване в търсене на истината, Хари ще трябва да порасне и да се приготви за финалната битка с Лорд Волдемор за спасяването на магьосническия свят и всичко, което има смисъл за него. Ще преоткрие приятелството, ще загуби много от хората, които истински обича и ще разбере, че няма връщане назад, когато си поел по правилния път.
И накрая ще научи, че безценни са не даровете, които носят безсмъртие, а тези, които осмислят живота - като страданието, приятелството и любовта. ВНИМАНИЕ СПОЙЛЕР!!!- Spoiler:
Лорд Волдемор и смъртожадните планират да устроят засада на Хари, когато той напуска дома на семейство Дърсли, придружен от Ордена на феникса. За да объркат Лорда, шестима от Ордена пият многоликова отвара и стават седем Потъровци (с истинския). По някое време в гонитбата Волдемор разбира кой е истинският Потър, изпраща заклинание, но се случва нещо странно. В битката са убити Аластор Муди по прякор "Лудоокия" и совата на Хари - Хедуиг, а Джордж Уизли губи ухото си. Останалите пристигат в "Хралупата" (дома на семейство Уизли). Там Хари остава за сватбата на Бил Уизли и Фльор Делакор. Вечерта, в която Хари има рожден ден, се появява министърът на магията, за да връчи на Рон, Хърмаяни и Хари това, което е завещал Дъмбълдор на всеки един от тях, съответно Загасителя на Рон, книгата "Приказки на барда Бийдъл" (от която разбират за трите дара на смъртта, а и впоследствие го потвърждава и бащата на Луна Лавгууд) на Хърмаяни, а на Хари златния снич, който той уловя в първия си куидичен мач (по-късно става ясно,че във снича се намират пръстена на Гонт, който е хоркрукс, и камък, който е един от трите "Дара на Смъртта").
На сватбата на Бил и Фльор, Хари приема образа на малко мъгълче от селото и се представя за Барни Уизли (братовчед на Рон). За голямо учудване на почти всички, на сватбата пристига Виктор Крум, който казва, че на гърдите на бащата на Луна Лъвгуд, Ксенофилиус, е знака на черния магьосник Гриндълоулд, който убил дядо му. На сватбата е също и Елфиъс Дож, който малко преди това е написал статия за трагичната съдба на Дъмбълдор в ранните му години, която по-късно е оплюта и опровергана от Рита Скийтър в книгата й "Животът и лъжите на Албус Дъмбълдор". Точно покрай това се заформя спор между Дож и лелята на Рон, Мюриъл, по време на който Хари разбира, че Батилда Багшот, авторка на "История на магията" и приятелка на Дъмбълдор, е живяла в Годрикс Холоу (родното село на Хари, където са загинали и родителите му), но че също така и Дъмбълдор е живял там. По средата на сватбеното тържество се появява покровителят на Кингзли Шакълболт, който съобщава, че министерството е паднало, Руфъс Скримджър е мъртъв, а смъртожадните идват. Малко след това пристигат и смъртожадните, но Хари, Хърмаяни и Рон успяват да се магипортират, където биват проследени от смътрожадни. Така те започват последното си пътуване, с цел да изпълнят заръката на Дъмбълдор да унищожат останалите хоркрукси на Волдемор.
Фалшивият медальон, който Хари и Дъмбълдор откриха в шестата книга "Хари Потър и Нечистокръвният принц", е от Регулус Артикулс Блек - брат на Сириус Блек, накратко Р.А.Б. Хари, Рон и Хърмаяни се магипортират към Хогуортс, но защитните заклинания направени от смъртожадните им попречват и те се отклоняват към Хогсмийд. Там братът на Албус - Абърфорт Дъмбълдор ги подслонява в неговото барче и им помага да стигнат до Хогуортс през таен проход. Така Хари успява да намери и унищожи последния хоркрукс и накрая да убие Лорда.
Последната промяна е направена от Alice~ на Пон Апр 11, 2011 1:27 am; мнението е било променяно общо 1 път | |
| | | *Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Пон Апр 11, 2011 1:07 am | |
| Така като четох,ми се стори много интересна. | |
| | | Dessie.♥ Редовен
Warn : Брой мнения : 260 Reputation : 5 Join date : 07.04.2011 Age : 30 Местожителство : Warna
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Пон Апр 11, 2011 1:53 am | |
| | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Вто Апр 12, 2011 3:25 pm | |
| Винаги съм харесвал Потър от книга първа и редовно си ги купувах, но все пак не бях ОМГ големия фен. Докато не прочетох последната. Роулинг ме размаза. Беше много добре представен хаосът, мрачността, безнадеждността на сетинга. Успя умело да ни залута между радост и тъгата - през цялото време бях на тръни от екшъна, а изненадите ме оставяха с увиснало чене. Това с хоркруските беше чудесно използвано и оригиналния финал адски ме изкефи. СНЕЙП! СНЕЙП! СНЕЙП! Успя да ни изиграе до последно. Единствената глава, която успя истински да ме докосне за 7 книги. Много добре беше извъртяна смъртта на Волдемор. Винаги съм смятал, че Роулинг ще направи клиширан финал, но не би. Успя да ме изненада и то много приятно. Волдемор не загуби, защото бе по-слабият, а защото бе по-тъпият, така да се каже. Всичките му грешки през годините му се върнаха тъпкано. По точно такъв начин бих искал да загива един злодей, а не щото ОМГ колко велик и всемогъщ главен герой имаме. Това ми е най-препочитаната книга.
| |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Пет Авг 26, 2011 1:17 am | |
| Една от любимите ми книги за Потър и компания.
Перфектен финал на историята, Роулинг за пореден път ме впечатли. Очаквах епичен финал, очаквах да е толкова, даже по-епичен от другите книги. И Роулинг успя да оправдае очакванията. Докато четях книгата бях на тръни, бях щастлива, страдах и се радвах заедно с героите. Което ясно говори, че Роулинг е майстор. Една от най-големите изненади в книгата може би беше Снейп. Леееееееееееееле. Докато четях тази част от книгата просто не можех да се спра, най-вероятно съм чела с увиснало чене, без да се усетя. Хареса ми как е пресъздадена безнадежността, мрачността, докато търсеха хоркруксите. Също така това, че когато Хари казваше на Рон и Хърмаяни че мантията е в него, че в снича му е животворния камък те не му вярваха, а всъщност се оказа прав за всичко. И така, книгата като цяло беше страхотна, поддържаше ми интереса през цялото време (лично на мен). | |
| | | Lilly. ^^ Нов
Warn : Брой мнения : 7 Reputation : -1 Join date : 25.09.2011
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" Нед Сеп 25, 2011 2:23 am | |
| Любимата ми книга от поредицата. <33 Не съм чела друга книга, която толкова да ме грабне. Роулинг пише много увлекателно ии героите страшно много ми допаднаха.. Изобщо книгата я прочетох на един дъх! Имаше моменти, на които буквално плаках, и такива на които се смях. Моли много ме изкефи "Остави дъщеря ми, кучко!" ;дд. И не биваше Фред да умира. ;( | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" | |
| |
| | | | Книга 7-ма "Хари Потър и Даровете на Смъртта" | |
|
Similar topics | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |