|
| Вярвате ли в Бог? | |
|
+11Vik Kat3t0 ♥ prettyreckless. Mishityyy <3 ~Rossita Cap`pac. monini LightOne *Радии <3 Little Girl ~ rozaLie 15 posters | Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Вярвате ли в Бог? Нед Мар 13, 2011 10:54 pm | |
| Вярвате ли в Бог? Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие?
Ще ви помоля да не давате кратки отговори "Да и Не", а да кажете защо и т.н. | |
| | | Little Girl ~ Неспасяем
Warn : ( : But you’re hurting me from inside of my head, I can’t take it, I can’t take it .. Брой мнения : 5829 Reputation : 48 Join date : 09.03.2010 Age : 28
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Мар 14, 2011 12:13 am | |
| Вярвате ли в Бог? - Да. Така съм възпитана, да вярвам и аз го правя. А и все някой ни е създал. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Абсолютно не. За мен това е напълно безмислено, всеки решава каква религия да изповядва това не го прави по - малко човек от другите. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Да. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - | | | | Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Мне както казах и по - горе всеки решава в какво и дали да вярва. Не преценявам хората по това.
| |
| | | *Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Мар 14, 2011 1:48 am | |
| Вярвате ли в Бог? - Да! Делите ли хората според това в какво вярват? Не,всеки си има право да изповядва каквато и да е религия. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? Да. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате?........ Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? Не.. | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Мар 14, 2011 11:03 pm | |
| Вярвате ли в Бог? - Не точно в класическата представа за Бога, а като някаква природна сила направляваща всичко и всеки. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Деля ги. Фанатиците от всички религии, които могат с лека ръка да убиват в "името на Бога" не са достойни да бъдат уважавани. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Да, Бог е един за всички. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - Вярвам в Случайността. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Имам против хората, които се опитват да ми се месят най-нагло в убежденията ми. | |
| | | monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Сря Мар 16, 2011 2:37 am | |
| Вярвате ли в Бог? - Дам.. Както каза Михи, расла съм в семейство, в което така съм възпитавана, като мисля, че майка ми и баба ми са най-религиозни.. И все пак това е въпрос на лично виждане ии да, аз вярвам. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Не бих казала чак "деля", въпреки че не мога да имам много реална преценка, защото не съм общувала много много с хора, изповядващи други религии.. ;дд Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Да, може би.. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - .. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Мм не.. | |
| | | Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Сря Мар 16, 2011 2:55 am | |
| - Little Girl ~ написа:
- Вярвате ли в Бог? - Да. Така съм възпитана, да вярвам и аз го правя. А и все някой ни е създал.
Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Абсолютно не. За мен това е напълно безмислено, всеки решава каква религия да изповядва това не го прави по - малко човек от другите. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Да. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - | | | | Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Мне както казах и по - горе всеки решава в какво и дали да вярва. Не преценявам хората по това.
Семейството ми е направо едно цяло на което прилича на ,Михи. Не бихме се отказали от религията дори и тя да бъде насилствена. | |
| | | ~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Сря Мар 16, 2011 3:35 am | |
| Вярвате ли в Бог? Може да се каже, че вярвам. Но не съм някаква хипер религиозна и etc. ;d Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) Не, това за мен няма никакво значение. Не съм от хората, които съдят по това какъв си и каква религия изповядваш. (: Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? Да, донякъде е вярно и това твърдение. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? Не, разбира се, всеки има право да вярва в това, в което иска. | |
| | | Mishityyy <3 Неспасяем
Warn : ( : Мишленце ;дд Брой мнения : 2073 Reputation : 12 Join date : 11.08.2009 Age : 26
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Сря Мар 16, 2011 4:11 am | |
| [b]Вярвате ли в Бог?-Разбира се.Все пак бог ни е създал. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство)-Не,все пак всеки си решава какво религия да вярва и в кой да вярва. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии?-Да мисля,че това твърдение е вярно. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате?-... Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие?-Не нямам нищо против. | |
| | | prettyreckless. Напредващ
Warn : Брой мнения : 82 Reputation : 0 Join date : 27.03.2011
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Нед Мар 27, 2011 10:27 pm | |
| Вярвам в Бог. Не деля хората по това, което изповядват в никакъв случай. Нямам нищо против тези, които изповядват друга религия. Това не ги прави нещо по-различно от мен, теб или някой друг. Те са такива каквито са. Религията няма значение. | |
| | | Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Нед Мар 27, 2011 11:05 pm | |
| Вярвате ли в Бог? Да, но и аз не съм супер религиозна, да ходя редовно на черква и такива. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Не, все пак не това е от най-голямо значение. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Не съм се замисляла .. може би. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - .. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Не, както казах не определям хората по религията, която изповядват. Не мисля и че трябва да бъде така. Всеки има право само да преценява в какво да вярва.
| |
| | | Vik Напредващ
Warn : ( : I'd rather be hated for who I am than loved for who I'm not. Брой мнения : 102 Reputation : 3 Join date : 28.03.2010 Age : 31 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Мар 28, 2011 1:47 am | |
| Вярвате ли в Бог? -Не. Не вярвам в Бог. Има много причини, които мога да дам защо мисля така. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) -Чисто теоритично общностите са различни и сами се делят, не ги деля аз, те сами са си отделни. Естествено се водя православен християнин но не вярвам в Бог. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? -Не мисля, че е един и същ. Всяка религия разбира по различен начин т.нар. Бог. В една религия кравата е свещенно животно, а в друга дори и не се споменава. Няма как един и същ да бъде описан по различни начини с различни интереси. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? -В реалността, в историята, в науката. Вярвам в себе си, вярвам в околните около мен, вярвам в родителите си, вярвам в приятелите си. Това за мен е в пъти повече отколкото да вярвам на въображаем идеал. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? -Нямам против. Всеки има правото да е различен, да има свои принципи, свои виждания и всичко що се отнася до индивидуализъм. - Spoiler:
Ще ви помоля да не давате кратки отговори "Да и Не", а да кажете защо и т.н. -Разбрано, Чичи. :) Отдавна, наистина отдавна не бях писал във форума, но този път смятам да бъда по-редовен.
| |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Мар 28, 2011 4:06 am | |
| Вярвате ли в Бог? - Да, но не съм от най-религиозните все пак. ;д Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Не, хората са си хора. Това дали са християни или не не е важно. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - В отделните религии го наричат с различни имена. Все пак не съм напълно сигурна. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - .. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Всеки си има право на мнение. Ако искат да вярват, ако не не. Все ми е едно.
Последната промяна е направена от mellu на Съб Авг 13, 2011 1:14 am; мнението е било променяно общо 1 път |
| | | The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пет Апр 01, 2011 12:05 am | |
| Вярвате ли в Бог? Вярата е относително нещо,вярвам,че има сила,но бог...може и да има Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) Не,всеки има право да вярва в каквото иска,не мога да деля хората за това че вярват в този или онзи бог! Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? Във всички незнам,но в християнството и исляма определено бога е един но с различни наименования. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? Вярвам в себе си Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? Не,както казах всеки има право да вярва в каквото поиска | |
| | | - NataLiya ~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6146 Reputation : 76 Join date : 26.04.2009 Age : 29
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пон Апр 04, 2011 12:52 am | |
| Вярвате ли в Бог? Вярвам в Богородица.. Тя ме пази.. И вярвам най-силно в нея! (: Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) - Не, всеки има право на избор. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? - Да може и така да е.. Не съм се замисляла. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? - В мен самата... Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? - Не... Както казах и по-горе всеки има право на лично мнение! | |
| | | catherine♥ Маниак
Warn : ( : Bang,bang,bang,I`m breakin` in, stealin` all my love back,givin` it to him <3 Брой мнения : 426 Reputation : 5 Join date : 08.04.2011 Age : 28 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пет Апр 08, 2011 11:29 pm | |
| Вярвате ли в Бог?Да,абсолютно.Защо?Ами нямам представа.Просто така го чувствам,че има някъде Бог,който се грижи за нас,хората и раздава справедливост...а и освен това така съм възпитана... Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство)Категорично не.Всеки човек има правото да вярва в каквото си иска.За мен по-важното е човекът да е добър,човечен и да има добродетели,а не това да изповядва същата религия.Би било глупаво,ако го правя Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии?Замисляла съм се доста пъти върху това,но мисля,че действително Бог е един,просто различните религии го наричат с различни имена и по различен начин го почитат. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате?-Ако не вярвах в Бог,бих казала,че вярвам в ангелите пазители,които и да са те-ангели или просто мъртви роднини,които те пазят. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие?-Не,нямам нищо против. | |
| | | Dessie.♥ Редовен
Warn : Брой мнения : 260 Reputation : 5 Join date : 07.04.2011 Age : 30 Местожителство : Warna
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? Пет Апр 08, 2011 11:55 pm | |
| Вярвате ли в Бог? - Да,но не съм някаква много религиозна да ходя на църква през 1-2 дена ;дд. Делите ли хората според това в какво вярват? (будизъм, индуизъм, юдаизъм, ислям, християнство) Твърдо не.Всеки може да изповядва каквато си иска религия. Мислите ли, че всъщност Бог е един, а просто с различни имена в различните религии? Да. Ако не вярвате в Бог, в какво вярвате? Ще пропусна този въпрос. Имате ли нещо против хората, които не вярват в това, в което и вие? Не.Все пак всеки има избор,един вярва в християнството - друг в исляма.Това е въпрос на избор. | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Вярвате ли в Бог? | |
| |
| | | | Вярвате ли в Бог? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |