Ще има хора, които ще твърдят, че това е поредната Дисни звезда, която няма да успее в музиката, но аз възпримам това като предизвикателство.
Относно новата посока, която смята да поеме, Селена споделя, че е още много млада и ще я посрещне по собствен начин, когато времето дойде.
"Обичам двете страни на моята кариера - пеене и актьорство, но когато годините изминат и прахът улегне, смятам, че ще се фокусирам върху изпълнението". (бел. прев.- не разбирам за музика или филми става въпрос)
Попитана за критицизма от новата, по-възрастна и секси Майли, Селена отговаря, че тя не я засяга/занимава. Смята, че всеки има собствен път и заслужава уважение.
Засега нейните разпознаваеми музикални препратки се движат между гъвкавостта на Шакира, на дързостта на Кейти Пери и стила на Черил Коул.
Селена Гомез, от своя страна, приема като "комплимент" вниманието, което тя предизвиква сред подрастващи и децата по целия свят и признава чувство за отговорност за това. "Аз не съм съвършена, просто правя това, което искам." предупреждава тя.
Животът на Селена Гомез е с главозамайваща скорост. Само за две години тя записва своя телевизионен сериал, два диска, два филма очакват премиера.
"Сега имам ежедневие като възрастен, което означава, че мога да работя два пъти по-трудно, отколкото преди, така че аз не мога да разбера как това е възможно", смее се тя.
Защото, ако тя не е достатъчно заета, актрисата работи с хуманитарните организации, а също и има собствена линия облекло - " удобни, достъпни и с добро качество, както съм аз."
Нейният внимателен образ и закачливата музика, като за успешното "Naturally", от първия си албум "Kiss & Tell", включени в луксозно издание, което се разпространява в Испания за втория си албум, са привлекли внимание извън младежкия спектър и да започнало да се появява сред аудиторията на хомосексуални вкусове.
"Чичо ми е гей, така че съм израснала с това и аз обичам подобен свят. Това ме прави много щастлива и се надявам, че тази подкрепа да продължи и занапред ."
Ако поддържа темпото, Селена обещава световно турне за следващото лято, когато тя се надява да включи резервирани дати за Испания.