Warn : ( : :) Кoрean Дiвa (: Брой мнения : 519 Reputation : 5 Join date : 01.03.2010 Age : 25
Заглавие: Расизма Съб Окт 09, 2010 9:20 pm
Вие какво мислите за расизма? Какво лошо са направили ''черните'', ''жълтите'' или ''червените'' хора? Те са просто човеци като всички нас и не смятам, че те заслужават такова отношение.
Alice~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6295 Reputation : 56 Join date : 10.11.2009 Age : 26 Местожителство : Варна
Заглавие: Re: Расизма Съб Окт 09, 2010 9:29 pm
Лично аз не съм расист, но се държа далече от ромите. Нямам нищо против никой - това си е моето мнение. Според мен е глупаво да имаш расистко държание, защото всички сме равни на този свят - било то тъмнокожи или бели, като нас. Всички заедно правим едно общество и трябва да се подкрепяме. А хората, които са расисти - те така си харесват, нека са! Не само белите са расисти, понеже повечето мислите така - има и доста негри, които не харесват белите и т.н. Щом някой си е решил да е расист - нека е, но според мен е по-правилно да не съдиш по корицата, преди да си прочел книгата! Няма смисъл от кампании против расизма - все ще има хора против.
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
Заглавие: Re: Расизма Съб Окт 09, 2010 9:56 pm
Виж сега, Теди - има негри, които не харесват белите, защото са ни "служили" с една дума, т.е. сме ги използвали за слуги и т.н. Аз лично не съм расист, защото всички хора са равни, независимо дали са бели, черни, жълти, ако ще сини да са..А който си е расист - хубаво, нека бъде, не го спирам, но не е зле малко да се замисли.
Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
Заглавие: Re: Расизма Съб Окт 09, 2010 11:27 pm
И аз не съм и мисля, че е ужасно тъпо да се съдят хората по цвета на кожата им, както казаха преди мене всички сме хора, всички сме равни. Няма разлика бели ли сме, черни ли сме и т.н. Ние във стария клас имахме едно т.нар. черно момче (Богдан) ;д. Иии мога да кажа, че беше НАЙ-СВЕСТЕН от всички момчета, ама от абсолютно всички! За мен изобщо не е правилно, не може да съдиш един напълно непознат без да го познаваш, без да знаеш какъв е, що е само от цвета на кожата му. Има "черни" и "жълти" хора, хиляди пъти по-добри от "белите" .. естествено, същестува и обратния вариант, всичко си е до човек ..
Относно расистите - "Щом са решили да са такива, нека са такива" .. не е така! Въпреки, че познавам такива (отблизо и то xD), по никакъв начин не ги оправдавам! Не може ти да тръгнеш да обиждаш някой, ей така .. ами ако ти някога отидеш.. хм, някъде сред чернокожи примерно и започнат да те обиждат и още по-лошо да те бият? Хубаво ли ще е?
~Saranghe ♡ Маниак
Warn : ( : :) Кoрean Дiвa (: Брой мнения : 519 Reputation : 5 Join date : 01.03.2010 Age : 25
Заглавие: Re: Расизма Сря Окт 20, 2010 3:15 am
Расизма-едно ужасно гадно и съдистично нещо. Не е удачно да съдиш някой по цвета на кожата, формата на очите и т.н. В детската градина имахме едно ''жълто'' момиче-Патриция. Беше много земна, добричка, миличка и каквото още се сетя. Някой се държаха по-далече от нея, защото я мислеха за извънземно (луди хора...). Така де, бели ли сме, черни ли сме, жълти ли сме, сини ли сме, лилави ли сме, розови ли сме, оранжеви ли сме, ако ще и с цветовете на дъгата да сме това не ни прави по-различни от другите. Защото светът е градина, а всички тези раси и цветове я правят по-цветна. Няма смисъл да съдиш хората по външния вид, а още по-малко-по расата. Тези, които са с различни цветове-те просто имат различна култура и представа за държанието на хората. Ако кажеш на някой...японец, да речем нещо той може да го приеме по различен начин. Когато казвах на някой в детската на шега, че ще го убия Патито постоянно изпадаше в истерия. За това...Няма смисъл. Различни сме по един чудесен начин.