|
| Срамно ли е да си фен? | |
|
+6Savannah. *Радии <3 JustLoseIT Cap`pac. rozaLie LightOne 10 posters | Автор | Съобщение |
---|
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Срамно ли е да си фен? Вто Юли 06, 2010 11:36 pm | |
| Темата е продиктувана от поредната доза " разбирачи" с които се сблъсках. Винаги се намират някои, които като чуят кеч и веднага почват да извъртат очи и да съжаляват феновете на кеча. Винаги се стига до изтъкване на очевадните факти "Как я гледате тая простотия - всичко е нагласено. Кечът не си струва щото е фалшив " и още и още.
Защо да бъдеш кеч фен е синоним на детинщина или дебилност? Защо все ни се навира в лицето колко нагласен бил кеча? Еми да ви светна драги ми разбирачи - ЗНАЕМ, че е нагласен. Е,и? Какво от това? С какво фактът, че тая чудесия не е 100 процента реална ни прави нас феновете му тъпаци? Трябва ли само защото децата, смятат че всичко е истинско, то и хората, отдавна надраснали тази възраст, да се сравняват с това? Ние не гледаме кеча само и единствено заради боя, а заради зрелището, заради забавлението. Дори в самото заглавие си го пише "Wrestling Entertainment " - кеч забавление. С какво нагласеността на кеча е по-различна от нагласеността в театъра и филмите? И двете имат за основна цел преди всичко забавлението, а чак след това бой, кървища и тем подобни. Но неее това няма значение - важното е, че е нагласено и толкоз.
И това отношение не е само в България, виждал съм и в американски форуми да се оплакват от абсолютно същото отношение и как и там първият въпрос е "Знаеш, че е измислица, нали?" Аз лично извън интернет пространството не съм се сблъсквал на живо с такова отношение.
Та въпросът ми е вие как приемате тези нападки? И смятате ли, че трябва да се срамувате от кеч фенщината си? Кое преобладава феновете на кеча или тези, които му се надсмиват? | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Сря Юли 07, 2010 1:20 am | |
| Уоу. Не, мен не ме е срам да кажа, че съм фен. Даже се гордея с това, че съм фен на нещо, което е доста популярно, а и най-доброто в областа си. Ако се срамувах да покажа коя съм аз и кои са любимите ми предавания и идолите ми - има ли смисъл да се показвам пред хората? Всички забавни неща са по сценарий. Нищо не е толкова истинско, колкото ни го представят. Не може ли просто да се наслаждаваме на нещата?
На мен и извън интернет пространството са ми казвали, че е фалшив и т.н., но не ме интересува. Аз се забавлявам да го гледам толкова, колкото едно дете се забавлява гледайки Том и Джери.
Във България преобладават феновете, които му се присмиват. Защото тук, в България се ценят много повече глупостите, като нашата проса Чалга. Вярно, аз също слушам, но не го ценя до толкова. Тук, България е домът на простотията. Ето и защо сме толкова западнали, но това е друга тема. По света, толкова много фенове се кефят на кеча, дори един хейтър на Сина, да кажем като види негово маркче и се кефи, бас държа, колкото и да не го показва. Естествено, ако кечът беше тъп, ако всички престанат да го гледат, защото е измислен, защо като погледнеш един турнир има тоооооолкова много хора? Не ги разбирам. | |
| | | LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Сря Юли 07, 2010 6:19 pm | |
| Не мисля, че чалгата е виновна за съмненията и подигравките. Музикалният вкус няма общо по въпроса според мен.
Иначе разбирам защо е цялата чудесия. Всички се настървяват да гледат кеча заради боя и когато разберат, че всъщност не е това, което са очаквали, забравяйки, че това не е борба, а е "кеч забавление", интересът им спада и съответно оценката им се замъглява от разочарованието им. За щастие аз не търся 100 % реализъм в боя и това не ми пречи. Те са гледали с идеята че е истинско, а не театър. И го гледат от към елемента на реалност, отколкото на елемента както гледат с кеф екшън филм или сериал. | |
| | | rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Сря Юли 07, 2010 6:37 pm | |
| Просто давам пример какво се цени. (: | |
| | | Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| | | | JustLoseIT Напредващ
Warn : Брой мнения : 136 Reputation : 5 Join date : 16.07.2011 Age : 27
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Съб Юли 16, 2011 3:02 am | |
| Аз не виждам с какво може да е срамно да си фен.Аз съм фен, защото търся забавното, наелектризиращото и самото зрелище.А тези който хейтват се опитат да изпъкнат като по-големи, но не им се получава, даже бих казал обратното! | |
| | | *Радии <3 Неспасяем
Warn : Брой мнения : 6029 Reputation : 15 Join date : 25.07.2010 Age : 25 Местожителство : Сливен
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Съб Юли 16, 2011 3:04 am | |
| Не,защо да е срамно? Разбира се,че не. Няма нищо лошо в това да гледаш кеч. Аз го гледам,защото ми е интересно и от една страна развлечение.
| |
| | | Гост Гост
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Съб Юли 16, 2011 3:19 am | |
| Според мен не е срамно. Все едно да гледаш бокс, ама е малко по-жестоко.. ;д (и в двата смисъла) Все пак всеки има право да харесва различни неща. Затова не мисля, че е срамно. |
| | | Savannah. Маниак
Warn : Брой мнения : 580 Reputation : 34 Join date : 23.12.2010 Age : 26
| | | | xMissDreamer Маниак
Warn : ( : Just a smile. ♥ Брой мнения : 507 Reputation : 3 Join date : 05.10.2010 Age : 27 Местожителство : Перник ♥
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Съб Юли 16, 2011 11:20 pm | |
| И според мен няма нищо срамно в това да си фен, но аз лично не гледам кеч. Случайно го засякох един път по комедито и съм се загледала за 5 минутки, после го преместих. Просто не мога да го гледам т'ва чудо и туйто. Иначе нито съм хейтър, нямам нищо против хора, които гледат. Даже обратното - кефя им се, че могат, 'щото на мен не ми е приятно. ;д | |
| | | -A. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 5179 Reputation : 291 Join date : 21.02.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Нед Юли 17, 2011 2:54 am | |
| - strawberry' написа:
- И според мен няма нищо срамно в това да си фен, но аз лично не гледам кеч. Случайно го засякох един път по комедито и съм се загледала за 5 минутки, после го преместих. Просто не мога да го гледам т'ва чудо и туйто. Иначе нито съм хейтър, нямам нищо против хора, които гледат. Даже обратното - кефя им се, че могат, 'щото на мен не ми е приятно. ;д
Същото. | |
| | | Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Чет Юли 21, 2011 6:25 pm | |
| - strawberry' написа:
- И според мен няма нищо срамно в това да си фен, но аз лично не гледам кеч. Случайно го засякох един път по комедито и съм се загледала за 5 минутки, после го преместих. Просто не мога да го гледам т'ва чудо и туйто. Иначе нито съм хейтър, нямам нищо против хора, които гледат. Даже обратното - кефя им се, че могат, 'щото на мен не ми е приятно. ;д
На същото мнение съм . | |
| | | ~Hope ♥~ Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1344 Reputation : 17 Join date : 19.05.2011 Age : 27 Местожителство : Враца
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Чет Сеп 08, 2011 10:14 pm | |
| Мен също не ме е срам да кажа, че го следя. Просто няма от какво да ме е срам - гледам кеч и толкова! Освен това.. малко се съмнявам, че всичко е нагласено - ами 619? Не ми изглежда нагласено. Това, че някои неща са нагласени, нека не слагаме всичко под общ знаменател! Обобщение: Не, не се срамувам! | |
| | | BadKitty Редовен
Warn : ( : If speed kills - consider me dead! Брой мнения : 286 Reputation : 3 Join date : 07.10.2011 Age : 32 Местожителство : Велико Търново
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? Вто Фев 28, 2012 10:54 am | |
| Помните ли бТВ ерата? Когато даваха кеча по бТВ ?! .. Аз лично бях на 8 години тогава и ужасно много изтрещявах, ако пропуснех Първична сила или Разбиване. За турнири не говоря, щото нямам спомени ЧАК ТОЛКОВА бТВ да са се загрижили за кеч феновете, че и турнири да пускат. Карала съм се с фризьорка тогава (най-яркия ми спомен) заради едно излъчване на RAW. Станах от стола и си влязох в стаята, за да гледам (тогава ме подстригваха вкъщи, щото се страхувах да излизам от нас, освен за училище).
Една-две години... хайде, три да са били... колкото там е продължило излъчването по бТВ... гледала съм редовно, без прекъсвания. Махнаха го от ефира на националната телевизия и интересът ми просто спадна, защото нямах компютър... Нямаше от къде да се осведомявам за едно или друго, нямаше от къде да гледам. Английски пък в класовете от 1 до 4 ГРАМ не разбирах....
Джи Ти Ви върнаха кеча... 2005... 2006? Не помня много точно. И пак се зарибих. Само че нямах кабелна телевизия и ходех у приятели... Ей така, измъквах се посред нощ от нас и ходен в разни приятели, за да гледаме. Е, вече ме беше треснал пубертетът и не се страхувах да излизам от вкъщи. ;Д... С приятели дори сме си организирали лична улична федерация и сме си правели мачове. И мен трябва да ме е срам от ТОВА ли? Хейтърите МНОГО ЗДРАВЕ да имат, а цялата им рода, до девето коляно, да е жива и здрава...
Вярно, че интересът ми отново поспадна, но все още нямах компютър, въпреки че кабеларката беше налице. Късно се модернизирах аз, по една или друга причина. Две години, мисля, да съм следяла кеча по Джи Ти Ви, когато беше... и спрях.
Отскоро пак се зарибих... от около месец редовно следя, дори и си тегля пропуснати/любими евенти от 2006 насам... с ясната умисъл да си припомня всичко от тогава до сега - турнири, RAWs, SMACKDOWNs, etc.
Вярно, че през бТВ ерата вярвах на сто процента, че всичко е реално, няма измишльотини и така нататък, но нямаше и комплексираните хейтъри, които да ми развалят удоволствието, пищейки, че всичко е нагласено. Е, само майка ми го твърдеше, но е разбираемо - за онази ми възраст просто по добрия начин се е опитвала да ме откаже от кеча, но определено не е успяла. Вече като почнаха ДжиТиВи-то да го дават... проумях нещата. И това не ме подразни. Нагласено... какво толкова... По сценарий... Ми те и филмите така се правят, ама си ги гледаме, нали? Адски много се кефех на историите, които се въртяха около Д-Екс и Макмеън. Имало е и такива сценарии, които, честно казани, адски много са ме вбесявали, но това просто е целта на компанията... да задържи интереса на публиката. И се е получавало адски добре.
И с това не искам да се оплача от нещо или похваля с нещо, просто го казва, ЩОТ НЕ МЕ Е СРАМ ДА СЕ НАРЕКА КЕЧ ФЕН!!! | |
| | | Sponsored content
| Заглавие: Re: Срамно ли е да си фен? | |
| |
| | | | Срамно ли е да си фен? | |
|
| Права за този форум: | Не Можете да отговаряте на темите
| |
| |
| |