Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Добре дошли в българският фен форум за Селена! За да имате достъп до целия форум, трябва да се регистрирате!
Selena Gomez BG Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bulgarian forum about Selena Gomez

ИндексИндекс  PortalPortal  Последни снимкиПоследни снимки  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

Отдушникът

Go down 
5 posters
АвторСъобщение
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :
Отдушникът Left_bar_bleue5 / 1005 / 100Отдушникът Right_bar_bleue

( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©®
Брой мнения : 8611

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeПет Апр 09, 2010 11:24 pm

Това е новата тема, която смятам да водя от свое име.

Старата тема я затворих поради изчерпване на първоначалната й цел - а именно : яли, пили и се веселили, превърщайки се в плюскали, плюли и сеир правели.

Е, след като се оказа, че духът й е безвръзвратно изгубен, то и темата нямаше смисъл да стои.
Затова направих нова тема, достатъчно обширна и голяма, за да побере комплексарщината ми, грандоманщината ми, още манията ми за величие.
Тук ще бъдат извършвам следните дейности - а именно: ще флуудя, ще спамя и най-вече ще троля на макс. Колкото ми душа иска. А душата ми нали е грандоманска - много побира.
Важното е сеир да става.

Вярно, първоначално идеята бе само аз да си я ползвам, но бързо премислих и реших да не съм чак такъв егоист. Та темата е достъпна за всекиго. На който му се плюе - да идва тука, на всеки който иска да си изцеди отровата някъде - тука е мястото. Който търси някоя завеяна кифла, на която да й натрие носа - аз съм насреща, ако някому имате зъб - аз съм насреща.(няма значение дори ако жертвата съм аз, даже в такъв случай е направо наложително) Тука изкарвате всичко, което ви задушава, всичко което е на езика, а няма къде и на кого да го кажете. Неслучайно съм назовал темата "Отдушникът".

Това което ще пиша, си го пиша за собствено чесане на егото. Никого не задължавам да чете, никого не задължавам да отговаря. На който не му изнася написаното от моята трижди свещена ръка, моля, никой не го е бутал насила да влиза да чете.

Предвидил съм и възможността да си пиша само аз тука, та могат да се съберат я двойни, я тройни, дори четворни постове. Така че нека да напомня, че темата е, аз да си плямпам на поразия - дали ще има чужд пост след моя или не(пей си Пенке ле, кой ли та слуша), е иревалентно в случая.

И тъй накрая на този обширен пролог, в който поясних какво ще представлява за една част(надявам се да е много малка) потребители, то сега да преминем към сериозната форма.
Обявявам каква всъщност е целта на темата и ползата за другата част - публикуваните текстове, ще бъдат с образователна цел. Тоест който желае, може да хвърля по един поглед и да си води бележки как трябва или как не трябва да действа и пише в дадена ситуация или дискусия.

Всеки сам за себе си преценя кое е правилно и кое не е в представните текстове и анализи.
Върнете се в началото Go down
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :
Отдушникът Left_bar_bleue10 / 10010 / 100Отдушникът Right_bar_bleue

( : happiness is the key to success.
Брой мнения : 15926
Местожителство : Пловдив

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeПет Апр 09, 2010 11:30 pm

Много обичаш да извърташ.. Мисля, че няма кой знае каква полза от темата, но ще видим колко ще бъде полезна.
https://twitter.com/#!/rozaLiex
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 6:41 pm

И така започва урок номер 1, посветен на контрааргументацията при воденето на дискусия.
Най-напред искам изрично да отбележа, че текстовете нямат за цел да бъдат отговор някому. Те имат един-единствен предмет – опитност. Чрез долните примери и вземането на бележки от тях да се придобие опит, който да бъде използван при воденето на други подобни дискусии.

Пример Първи

Цитат :
Автор:
Аз не съм 10 годишна фръцла, която не знае как да си формулира тезите
Контрааргумент:
О, ние неможешм да формулираме нищо, забравих.

Първо – забележете следния интересен факт. Авторът говори в първо лице, единствено число, визирайки своята личност. Контрааргументът също е използван в първо лице, но множествено число. Чрез какви граматически правила първо лице, единствено число се разбира като първо лице, множествено число? Как от „аз” се превръща в „ние”? Авторът точно и ясно посочва себе си като предмет на изречението. Контрааргументът обаче визира съвсем друг предмет, непосочен от автора. Не е известно в часовете по български език или може би в днешните учебници да се преподава, че „аз” е напълно равнозначно на „ние”. Ако е така - бележка. Иначе в противен случай не става ясно как предметът на изречението – „аз, индивидът”, същият този предмет, се преобразува чрез контрааргумента в „ние, общността”?

Поради грешка в предмета, опитът за сарказъм не е особено сполучлив.

Цитат :
Контрааргумент:
Евала!Ама 5 страници ли рябваше да изпишете,това ти да го напишеш?!
Та бих ти казала "евала",ако бях спала на отворен прозорец,на отворени врати,на климатика пуснат на -40 градуса по целзии..Но това е невъзможно,затова си връщам"евала"-то!

В контрааргумента с лекота се използва думата „невъзможно”, прилагайки следните битови примери – „отворен прозорец” и „отворени врати”. В какво състояние може да бъде един прозорец или една врата? Отворено или затворено. Тоест напълно е допустимо и съществува реална възможност врата и прозорец да бъдат отворени. Шансът е налице – което не обяснява как нещо, което съществува на практика и на теория, може да бъде обявено за невъзможно. Невъзможно е да дишаш в космоса без помощно средство, невъзможно е да се превърнеш в заек, невъзможно е да бъдеш на две места едновременно(все още не са изобретили машината на времето). Невъзможно ли е обаче една врата да бъде отворена? Невъзможно ли е един прозорец да бъде отворен?

Друго интересно нещо за отбелязаване е смяната на глаголните времена – „бях спала” в следващия момент става на „е невъзможно”. От минало време се прескача на сегашно. Не става ясно за кой период от време се говори.

Примери, които поясняват ситуацията:
Ако спя на... това е невъзможно.
Ако бях спала...това бе невъзможно.

В случая опитът за противоречие не изпълнява своята роля пълноценно, с което става трудно изобщо да се говори за такова.

Цитат :
Контрааргумент:
Всичко се връща!Нали знаеш?!Е,това е твоито отношене..И сега ние ти показваме как се отнасяш ти към нас.Все пак ти си "по-компетентния".

Тук е интересна за отбелязване атаката без аргументи и неяснотата какъв е предметът й. Кое е това „всичко”, което се връща? Това „всичко” включва ли както отрицателното, така и положителното? Не може само едната страна да определя това „всичко”. Ако е само отрицателното, то тогава не е „всичко”. Не е обяснено още кое е „твоито отношене”? Как „ние” показват? Как се отнасят към „нас”? В какво визираният адресат е „по-компетентен”? Неяснота. Как да се анализира дадено изречение, когато не е ясно в какво се състои предмета му?

Цитат :
Автор:
Имахте златен шанс да покажете на компетентния **** син, че не арогантността и високомерието са важни в една дискусия. Какво направихте с този шанс? Пропиляхте го. Отвърнахте със същите оръжия, които така дълбоко презирате. Вие не сте по-различни. Вие сте като мен. Същите.
Контрааргумент:
Напротив!Лъжеш като дърт мазен мангал на сергия!Ние не сме като теб,все пак ти си "по-компетентния".Ние сме като огън и вода.Антоними.Както искаш ги наричай!Ние не сме кат теб!Ние ти показваме какъв всъщност си ти,А сега ни изкарваш,че ние сме арогантни и високомерни!Моля те.И аз имам огромно съмочувствие,но твойто не може да се сравнява,с на всички форумци общо цялото самочувствие!Защо ли?Защотоо драги,твоето съмочувствие е на върха ие пез покритие!Нищо лично.

Първо, да се разграничим от факта как на нормалния и спокоен тон, несъдържащ каквито и да е било обидни квалификации, се отвръща с непредизвиканото „дърт мазен мангал”. Това „цветисто” отношение към правилното водене на диалога е за отбелязване. В дадена дискусия, за да бъде нормално водена, то тя трябва да има някакви граници. Никога в една дискусия участникът, който си позволява да престъпи границата на учтивия тон, да е в правото си да превъзхожда опонента си чрез използването на именно тези „помощни” средства. Напротив. Дори обратното. Участникът губи позициите си, които е спечелил до момента.

В текста е любопитно за отбелязване, че едно се казва, а всъщност друго се показва.

„Ние не сме като теб”. Тоест контрааргументът се поставя на различно ниво от това на автора. Има два варианта – или по-долу от него, или по-горе. И в двата случая чрез цитата се дава категоричен отказ двете страни да бъдат на едно ниво в дискусията. Тук идва следващата бележка – който показва, че иска да бъде на различно ниво от опонента си, не е в правото си само чрез тази позиция да превъзхожда. Опитът за смяна на нивата между противниците е в ущърб на онзи, който се опитва да го направи.

Нещата, разбира се, не стоят по този начин, ако и двамата участника се стремят да бъдат на различни нива. За конкретния случай обаче това изключение не важи.

Цитат :
Контрааргумент:
И аз имам огромно съмочувствие,но твойто не може да се сравнява,с на всички форумци общо цялото самочувствие!, ”.

Отново отличен пример за едностранен опит за изместване на нивото на комуникация.
„И аз имам огромно самочувствие”. Това е изказ на скромна личност. Или изказ подобаващ на онзи, който има високомерно мнение за себе си? И в двата случая тази констатация стои не на място редом до обвинението в арогантност и високомерие към опонента. Ирония? Гаф?

Цитат :
Контрааргумент:
но твойто не може да се сравнява,с на всички форумци общо цялото самочувствие!Защо ли?Защотоо драги,твоето съмочувствие е на върха ие пез покритие!

Как е измерено това самочувствие? По какъв начин е сравнено с това на всички форумци? И как така на „всички”? Авторът на практика също влиза в това число. И той се води „форумец”. Как като събереш 1000(самочувстието на автора) + 999(самочувствието на останалите форумци) накрая ще се получи, че 1000 е по- голямо от събраното 1999? Най-вероятно се предполага, че тук думата е трябвало да бъде „останалите” – внася много повече яснота. Отново технически фал. Друго – как става ясно, че точно това самочувствие е на върха и откъде е ясно, че е „пез” покритие? Как е станало това измерване? Къде са доказателствата в подкрепа на твърдяното? Не е обяснено. За пореден път.

Нека се върнем малко по-нагоре и сравним следното.

Цитат :
Контрааргумент 1 :
„И сега ние ти показваме”
Контрааргумент 2:
А сега ни изкарваш,че ние сме арогантни и високомерни!

Отново интересена взаимовръзка между контрааргументите. В прав текст се заявява, че се използват същите оръжия на опонента, но се отрича, че се влиза в неговата категория. Ако не беше така, как тогава е позволено да ги използва? Ако удариш някого, защото той те е ударил, нима това те прави по-добър от него? Прави ли те морален победител, когато използваш същите неща, които опонентът е прилагал над теб и за които изрично твърдиш, че не са ти присъщи и са грешни? По тази логика на лошото с лошо ли да се отговаря, за да бъдеш по-добър? Нима няма други начини, по които да спечелиш, други начини, по които да покажеш, че опонентът ти не е прав?

Във връзка с горното е, че изразът „Всичко се връща” не се използва за щяло и нещяло, когато на някого му скимне, че е много готин лаф, за да се затапи противника. Всичко се връща – да. Но от кого? От съдбата.

Отделният човек не може да претендира, че това, което го върши, е в името на съдбата. И да не очаква, че лошото отношение, с което отвръща, няма да му се върне и на него някой ден. Съдбата си знае работата. Това, че някой се опитва да върне на някого с лошо, не го прави по-добър от опонента.

Цитат :
Автор:
Е, моето така прословуто самочувствие не е градено върху детски лиготии.
Контрааргумент:
Ти тука..Нещо..На малоумна ли се опитваш да ме направиш?Не се получва.Искаш да кажеш,че майка ти те е родила да си на 21 и не си бил дете.Поздравления за новороденият дядка!Нямам думи.Гениално изказване от твоя страна!

Цитатът е погрешно изваден от контекста си, а именно:

Цитат :
Автор:
Аз не съм 10 годишна фръцла, която не знае как да си формулира тезите. Лесно е да се разправяш с хора, които не знаят какво правят и пишат. Лесно е да градиш самочувствие на гърба на такива лапетии. Е, моето така прословуто самочувствие не е градено върху детски лиготии.

С което контрааргументът губи всякаква почва. Авторът говори за „градене на самочувствие” – никъде не е казал, че се е родил с определено неизменно ниво на самочувствие. Самочувствието се гради постоянно, то не е нещо, което стои на едно място. Авторът говори за това, че сегашното му ниво отдавна не лежи само на спорове от детството, а се е развивало и на други форми. Къде са споменатите раждания, майки и твърдението, че авторът не е бил дете?

Вече броят на „гениалните” фалове започва да се губи.

Цитат :
Автор:
Губил съм. Често. Дори може би повече загуби, отколкото победи. Това не ме прави перфектен, нито идеален. Прави ме обаче трудна плячка за вашите остри зъбки.
Контрааргумент:
Няма нищо.Още ще губиш!Апф..Не ме разсмивай...Моля те..Ще си умра от смях!Сигурен ли си,че не си трудна плячка?Ти си просто мега елемнтарна плячка.Все още не съм си отворила остата и не съм си показала коварния език и хапещите зъби,но по скоро може и да стане!

И стигаме до последният пример за днес. Как на смиреността се отвръща с присмех. Отвръща се с поредната доза високомерие. Авторът в прав текст е написал, че не се смята за нещо повече. „Не” и „нито” тук са в значението си на отрицание и реален поглед върху събитията. На какво обаче кореспондира показаната смиреност?(нещо, което е в явно противоречие с характеристиките, които се приписват на автора). Неслучайно авторът завършва по този начин, показвайки, че в края постът, а и дискусията, трябва да останат на ниво спокойно и уравновесено общуване. Точно обратното се забелязва в контрааргументите. Смиреността бива посрещана с присмех от страната, която нито за миг не е показала такова качество, а претендира за него. Тук частицата „не” се използва в съвсем друго значение – това как опонентът е по-долу. Отново имаме опит за омаловажаване на противника – пореден признак за тъй отричаното високомерие. Отново имаме използване на „ефектни” квалификации, с нищо непредизвикани, отговор на липсващи такива, от страна на автора.

Дори нещо повече, в абсолютно противоречие с по-горни изказвания, се твърди, че това не е всичко - може и още, може и по-лошо. Срещу смиреността се изправя заплахата и отказът за съгласие - трябва още „наказание” и то пак „от същото”. Думи на човек, който смята, че отровата, която досега е използвал, не е достатъчна, може да бъде и още по-смъртоносна. Използваните контрааргументи нямат за цел постигане на съгласие, нямат за цел постигане на разбирателство – имат една-едничка цел да наказват, колкото се може по-грубо и жестоко.

Няма нормална дискусия в която целта да бъде единият от противниците да бъде сринат до земята. Дискусиите се водят, за да бъде изложена дадена теза и в крайна сметка тя да бъде хармонизирана с тази на опонента. Нито за миг не излизайте на „бойното поле” с мисълта, че трябва да мачкате до кръв съперника. Това никога не е било признак на цивилизовано държание, към което би трябвало да се стреми всеки.

Вие, сами, си направете изводите дали по тези изброени по-горе начини трябва да се формулират аргументи в дадена дискусия. И дали с подобно „държание” може да се претендира за морална победа.

Накрая отново да повторя за неразбралите, този път бавно и изразително. Товааа не сааа ооотговориии нааа никогооо конкррретнооо. Да не сеее възпррриемааат катооо такивааа.
Целта на поста е изрично и ясно формулирана.
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 7:01 pm

Не си правих труда да чета всичко. Просто ми писна да се правиш на умният. И едно ми направи впечатление. Само мои и на Вени цитати. Естествено. Вени, придължаваме да сме тъпите, цепиш?
Така.. Естествено, няма какво да се лъжем. Пред теб ние сме нищо. Но не се и съмнявам. Пред теб и Барак Обама да изправим, ти пак ще си знаеш твоето. И за какво направи тая шибана тема? О, да. Да се правиш на всезнаещият, който за Бога, не е 10 годишна фръцла.

Цитат :
Знаеш ли какво ще ти кажа? Ела да ми преподаваш по български език. rofl
Тогава ще те слушам какви ми ги говориш. Сега си един там, който си губи времето. И друго - тази тема е тооооооооооолкова безполезна. Незнам кой ще си губи времето да прочете урокът на нашият скъп всезнайко.

Ама, естествено!
Цитат :
Товааа не сааа ооотговориии нааа никогооо конкррретнооо. Да не сеее възпррриемааат катооо такивааа.

Товааа са тооочно оооооотговори на мееен и Венито, с които искаааааааааш дааа ни нааааатриииеееш ноооосааа.

Иде ми да те напсувам яко, `щото си имам това право, но за момента ще се въздържа. Само в този пост. laugh
И да не се чудиш, защо след няколко дена може темата да е във една секция, наречена "КОШЧЕ"!

smile smile smile smile smile smile smile
candyx. .
Неспасяем
Неспасяем
candyx. .

Warn :
Отдушникът Left_bar_bleue0 / 1000 / 100Отдушникът Right_bar_bleue

( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. <3
Брой мнения : 2309

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 7:10 pm

На умен ли се правиш?Съжелявам,ако ти бях учителка по български език и математика още в 1 клас щях да те оставя на поправителен изпит..Опитваш се да ме затапиш чрез училище?Пфах..Съжелявам се не получава..Най-много аз да те затапя,ама ти мен..Бих поспорила..Виж сега какво ще ти кажа..Това,че ти неможеш да ме разбереш..Въпреки,че говоря толкова ясно..Доказва,колко можеш да четеш!И к'во като използваш моите мнения?Засягаш ли ме?Пука ли ми?На всичките въпроси отговорът ми е категорично "НЕ"!Сега аз ще си изля яда!

МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!НЕНАВИЖДАМ ГО!ПРОТИВЕН МИ Е!ДРАЗНИ МЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ!МРАЗЯ ТЕ ОТ ДЪНОТО НА СЪРЦЕТО СИ!

Опитваш се да ме зтапиш?!Аз ли съм малумна или просто не се получава!Може да съм руса..Може да съм К*чка,може да съм сяква..Не ми пука хората какво говорят..Но като съм руса,не означава,че съм тъпа!Моля те,не ми излизай с тия номера!Това,че ти не можеш да четеш сие твой проблем..Ще те пратя на училище!Незнам как си станал студен,като въобще не знаеш къде трябва,и къде не трябва да се сменят глаголните времена..!Първо така през мозъка ти минава ли една малка линия,която казва "При отворен прозорец и отворена врата става течение"?Е рпи това течение,еднотос е отваря..Аз ти казвам,че когато спа на отворени врати,отворени прозорци и когато климатикът работи на "-40" градуса,ще ти кажа "евала"!Това като се случи ще ти кажа..И ти казвам,че е невъзможно,защото имам достатъчно мозък,за да не го направя!
candyx. .
Неспасяем
Неспасяем
candyx. .

Warn :

( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. <3
Брой мнения : 2309

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 7:21 pm

Сега няма да те оставя да правиш пост след пост!Аз ще ги направя вместо теб!Ще те направя на кайма!Каква предпочиташ: свинска/телешка?

Цитат :
Който търси някоя завеяна кифла, на която да й натрие носа - аз съм насреща, ако някому имате зъб - аз съм насреща.

Против мен и Чичка ли настроиваш потребителите? xa Пфахх..Моля те..Кифли?Ние кифли?МЕРСИ!То е ясно,че обръщението ти е към нас двете!То цитатите са само на мен и на Чичито,за което ти благодаря,че ни вдигаш реитинга!

Цитат :
ще флуудя, ще спамя и най-вече ще троля на макс

И аз!Но аз няма да флудя!Ще те изчакам още малко да ми вдигнеш нервите,и ще те напсувам хипер жестоко!

Аз?Аз?Аз?Аз?Аз немога да комуникирам?Аз?Моля те,вземи една точилка удряй я 10 пъти в простата ти глава,защото ще се изям от яд и накрая аз ще го направя ..!

Правопис.
Тали..
Vallziex
Нов
Нов
Vallziex

Warn :

Брой мнения : 1
Местожителство : Meteora City

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 7:34 pm

Хей! ;дд flower

Ро (:
~Rossita
Неспасяем
Неспасяем
~Rossita

Warn :

( : 8-9-10112012
Брой мнения : 14468

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeСъб Апр 10, 2010 7:48 pm

Не това е темата в която да казваш "Хей!" - има си ЧАТ СТАЯ за това. ;)
http://acciosharman.tumblr.com/
LightOne
Неспасяем
Неспасяем
LightOne

Warn :

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeНед Апр 11, 2010 10:23 pm

Цитат :
Не си правих труда да чета всичко. Просто ми писна да се правиш на умният. И едно ми направи впечатление.
Само мои и на Вени цитати. Естествено. Вени, придължаваме да сме тъпите, цепиш?

Така.. Естествено, няма какво да се лъжем. Пред теб ние сме нищо.

Но не се и съмнявам. Пред теб и Барак Обама да изправим, ти пак ще си знаеш твоето. И за какво направи тая шибана тема? О, да. Да се правиш на всезнаещият, който за Бога, не е 10 годишна фръцла.

Сама признаваш, че не си чела целия пост. Тогава как да очаквам, че каквото и да кажеш ще има каквато и да е обективна критика, след като не си направила труда да видиш за какво се говори. Ако беше направила това малко усилие, изобщо нямаше нужда да говорим по тая точка. Коментираш нещо, което си чела отгоре-отгоре – така няма как да си в равностойна позиция спрямо дискусията.

Все пак ще ти отговоря. Тази дреболия надявам се да не спъва дискусията.

Това че използвах „само” ваши постове си има просто обяснение. Исках да бъда актуален. И тъй като само вие имате такива постове, каквито са нужни за анализа, то нямаше как да сложа друго. Не съм виновен аз, че само вие предоставяте нужния материал. Ако в друга тема бяха писани подобни постове – тях също щях да използвам. Но тъй като такива алтернативи липсват, не виждам как може да имате претенции, че сте „нарочно” избрани. Пак повтарям, не съм виновен аз, че други не са написали постове, които мога да използвам. Говоря за актуални такива.

Специално за да няма такива обвинения, цели два пъти написах, че постовете не са отправени към никого конкретно. Не само съм го написал, а съм се и постарал да е така. Всеки, който прочете анализа, изобщо няма да разбере, че това се отнася до вас. Вашите имена не са споменати никъде. Не определям дори пола. Дори себе си не споменавам с име. Анонимността е спазена. Ако съм искал да е изрична лична нападка, не виждам каква е логиката да не споменавам имена в такъв случай.

Веднъж те помолих – не си взе бележка. Ще те помоля втори път. Не ми приписвай твърдения, които никога не съм споделял. Никога и никъде не съм казвал, че сте тъпи и че сте нищо. За какво лъжене говорим? Това че ти се иска да го кажа, абсолютно не означава, че някога съм го направил или ще го направя. Дори обратното.
Твърдя, че вие НЕ сте тъпи. Вие НЕ сте нищо пред мен.
По-ясно и категорично не мога да го кажа. Моля, спри с тези голословни обвинения или се опитай да ги докажеш най-накрая.

И не, не съм направил тая тема, за да се правя на всезнаещия. Никъде не твърдя, че говоря абсолютната истина. Давам аргументи, защо я смятам за истина, но всеки сам решава за себе си дали аргументите отговарят на неговите представи за истина. На никого насила не натрапвам мнение.

Цитат :
Цитат:

Знаеш ли какво ще ти кажа? Ела да ми преподаваш по български език.
Тогава ще те слушам какви ми ги говориш. Сега си един там, който си губи времето. И друго - тази тема е тооооооооооолкова безполезна. Незнам кой ще си губи времето да прочете урокът на нашият скъп всезнайко.

Никъде не претендирам, че преподавам уроци по български език. Това, което правя, е споделяне на моя опит за това как се води нормална дискусия. Това са мои лични наблюдения, никъде не е казано, че са абсолютни. Всеки, сам за себе си, решава това. И не смятам, че си губя времето. Тая тема при всички положения има полза. За момента само ти го твърдиш – не виждам други подобни мнения.

Цитат :

Цитат:
Товааа не сааа ооотговориии нааа никогооо конкррретнооо. Да не сеее възпррриемааат катооо такивааа.

Товааа са тооочно оооооотговори на мееен и Венито, с които искаааааааааш дааа ни нааааатриииеееш ноооосааа.

Не, не са. Два пъти е отречено в прав текст. И, не, не искам да натривам ничии носове. Ако исках подобни изпълнения, щях да си го кажа. Пак повтарям анонимността е спазена. Не съм дал на никого личностни характерситики и квалификации. Спазена е нормалната форма на анализ. Нямаш основания да твърдиш, че е лично към теб, след като името ти не фигурира никъде в поста, нито е загатната по какъвто и да е начин личността на когото и да е било.

Цитат :
Иде ми да те напсувам яко, `щото си имам това право, но за момента ще се въздържа. Само в този пост.

Не, нямаш това право. Никой не ти е дал правото да псуваш когото и да е. Дори напротив – има изрична забрана, оформена като правило на форума. Направиш ли го – нарушаваш правилата на форума. Правила, които, както ти, така и аз, сме длъжни да спазваме. Ако искаш да компрометираш рангът си на модератор – давай, псувай на воля. След като си отпуснеш душата не искай от нас да спазваме това правило.

Цитат :
И да не се чудиш, защо след няколко дена може темата да е във една секция, наречена "КОШЧЕ"!

Не, няма да се чудя. Темата няма да отиде там. Все още нямаш нужните основания да го направиш.

Цитат :
На умен ли се правиш?Съжелявам,ако ти бях учителка по български език и математика още в 1 клас щях да те оставя на поправителен изпит..Опитваш се да ме затапиш чрез училище?Пфах..Съжелявам се не получава..Най-много аз да те затапя,ама ти мен..Бих поспорила..Виж сега какво ще ти кажа..Това,че ти неможеш да ме разбереш..Въпреки,че говоря толкова ясно..Доказва,колко можеш да четеш!И к'во като използваш моите мнения?Засягаш ли ме?Пука ли ми?На всичките въпроси отговорът ми е категорично "НЕ"!

Защо ще ме оставиш на поправителен? Къде съм сбъркал в знанията си по български език или математика? Не се опитвам да те затапя чрез училището.Обаче не може да се излезе извън неговите рамки. Това, което имаме като допирни точки, е именно това, което ни е преподавано в училище. Не виждам как мога да ти говоря за неща, за които ти все още не си учила. Примерно бих могъл да те засипя с материал, за който не си и чувала. Но в това няма смисъл да го правя. Целта не ми е да говоря за неща, в които нямаме общо.

В правото си си да спориш, никой не те е спрял - стига аргументите ти да спомагат за воденето на една нормална дискусия и да не излизат извън рамките на добрия тон.

Отново голословни обвинения. Докажи, че не мога да те разбера. Кое го доказва, къде са доказателствата, че не мога да чета?Приказваш без факти.

Споменах по-горе простото обяснение защо така се получи.

И правилен отговор даваш. Не би трябвало да те засяга, нито пък би трябвало да ти пука за нещо, което не е отправено лично към теб. Няма логика.

Цитат :
Сега аз ще си изля яда!

МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!МРАЗЯ ДИМИТЪР!НЕНАВИЖДАМ ГО!ПРОТИВЕН МИ Е!ДРАЗНИ МЕ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ!МРАЗЯ ТЕ ОТ ДЪНОТО НА СЪРЦЕТО СИ!

Браво. Добре е, да си даваш такова отпушване на душата. Все пак темата е кръстена „Отдушникът”. Надявам се, че си се почувставала по-добре, давайки воля на емоциите си. Можеш да го направиш пак, ако отново те стегне.Знам какво представляват емоциите на един тийнейджър. Минал съм през същото. Така че, спокойно - нямам нищо напротив.

Цитат :
Опитваш се да ме зтапиш?!Аз ли съм малумна или просто не се получава!Може да съм руса..Може да съм К*чка,може да съм сяква..Не ми пука хората какво говорят..Но като съм руса,не означава,че съм тъпа!Моля те,не ми излизай с тия номера!Това,че ти не можеш да четеш сие твой проблем..Ще те пратя на училище!Незнам как си станал студен,като въобще не знаеш къде трябва,и къде не трябва да се сменят глаголните времена..!Първо така през мозъка ти минава ли една малка линия,която казва "При отворен прозорец и отворена врата става течение"?Е рпи това течение,еднотос е отваря..Аз ти казвам,че когато спа на отворени врати,отворени прозорци и когато климатикът работи на "-40" градуса,ще ти кажа "евала"!Това като се случи ще ти кажа..И ти казвам,че е невъзможно,защото имам достатъчно мозък,за да не го направя!

Споменах го по-горе. Никъде не се опитвам да те изкарам тъпа. Всеки прави фалове.Не е нужно да си тъп, за да се правят.
Е, най-накрая показа, че можеш да съставяш аргументите правилно. Време беше да го видим. Но все още не е достатъчно. Говореше за връзка между две действия в две различни глаголни времена. „Бях” и „е” все още принадлежат към две различни глаголни времена. Това смесване нямаше как да ми позволи да ми минават каквито и да е правилни мисли. Не съм виновен аз, че не се изрази правилно. Опитът за противоречие, въпреки че го изясни, отново си остава неправилно. Говориш за бъдещо събитие. Няма как да знаеш, че в бъдеще няма да ти се случи. Съществува такава вероятност. Малка е, вярно, но не е равна на нула. Може да е само веднъж, но има такава теоретична вероятност да спиш при подобно положение някога в бъдещето.Не си пророчица, за да бъдеш абсолютна сигурна, за нещо което има реалния шанс да го бъде в бъдещето. Изобщо, ако беше се постарала да използваш пример, който наистина да противоречи на законите на природата, времето и пространството, нямаше да говорим за това. Спането на отворен прозорец или врата противоречи на здравия разум - да, но не противоречи на законите на природата, времето и пространството, което е по-важно за един парадокс.

Цитат :
Сега няма да те оставя да правиш пост след пост!Аз ще ги направя вместо теб!Ще те направя на кайма!Каква предпочиташ: свинска/телешка?
Цитат:
Който търси някоя завеяна кифла, на която да й натрие носа - аз съм насреща, ако някому имате зъб - аз съм насреща.

Против мен и Чичка ли настроиваш потребителите? Пфахх..Моля те..Кифли?Ние кифли?МЕРСИ!То е ясно,че обръщението ти е към нас двете!То цитатите са само на мен и на Чичито,за което ти благодаря,че ни вдигаш реитинга!

Не, не се опитвам това да правя. За трети път ще го кажа, че целта си е съвсем ясно казана. Няма никакви скрити такива. И тук пак ми давате да използвам аргументите от първия пример на предишния пост.В цитата аз говоря в първо лице, единствено число. Никъде не се споменават трети лица. Поради което не, не е ясно, че се обръщам към вас двете. Повтарям, че горния пост не е лична нападка към вас или към когото и да е било. Говоря в прави текстове. От това по-ясно няма накъде. Обясних и това с цитатите по-горе.

Цитат :
Цитат:
ще флуудя, ще спамя и най-вече ще троля на макс

И аз!Но аз няма да флудя!Ще те изчакам още малко да ми вдигнеш нервите,и ще те напсувам хипер жестоко!

Не, не се притеснявам от това. Имам вярата, че доброто ти възпитание, каквото несъмнено притежаваш, ще те възпре от подобно унизително изпълнение.

Нека също напомня следното:
Цитат :
Всякакви обиди са абсолютно забранени.

Доколкото ми е известно това правило се отнася за всички потребители. Без изключение.
Изобщо не разбирам с какво ще стане по-добре положението, ако псувате? Нещо имате за показване? И то при положение, че това ви желание е абсолютно непровокирано от моя милост. Нито ви обиждам, нито ви псувам, за да претендирате, че ми „връщате” с таква монета.

Цитат :
Аз?Аз?Аз?Аз?Аз немога да комуникирам?Аз?Моля те,вземи една точилка удряй я 10 пъти в простата ти глава,защото ще се изям от яд и накрая аз ще го направя ..!

Според моите лични наблюдения нормалната комуникация не включва агресия, заплахи и обиди. Ако твоите представи за нормална комуникация са за такива характеристики – то да, може да се говори, че можеш да комуникираш.

Не желаете да водите нормална дискусия – добре. Аз обаче имам такова желание. Нормалната дискусия винаги е и ще си остане с приоритет, така че ако няма какво градивно да кажете или да оборвате по начин, запазващ добрия тон на дискусията, то ще ви помоля да не се включвате повече.Вратата винаги ще е отворена, когато проявите желание да комуникарате в рамките на спокоен и уравновесен разговор.
rozaLie
Неспасяем
Неспасяем
rozaLie

Warn :

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitimeНед Апр 11, 2010 10:43 pm

Цитат :
Не, нямаш това право. Никой не ти е дал правото да псуваш когото и да е.

О.. И още как. Сега и ти нямаш правото да говориш, като не знаеш. Лично поисках позволение от Катето, за да го направя. Така че си затвори устата. (:

Цитат :
Не, няма да се чудя. Темата няма да отиде там. Все още нямаш нужните основания да го направиш.

И о, да. Имам ги! (:

Темата отива в коша, защото във подфорумът "Представете се" е човек да се педстави, а не да прави теми, които не фигурират в представянето на човек.

А сега, ако нямаш нищо против и да имаш темата отива в коша. Ако имаш нещо да ми казваш - има ЛС, имам скайп, имам и тема във "Представете се".

Чао, темичке.
smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
Sponsored content

Отдушникът Empty
ПисанеЗаглавие: Re: Отдушникът   Отдушникът Icon_minitime

Отдушникът
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Selena Gomez BG Forum :: Служебни :: Кошче-
Идете на:  

Tyxo.bg counter
Un forum gratuit | ©phpBB | Поддръжка на форума | Сигнал за злоупотреба | Cookies | Последните дискусии