| Любимо стихотворение? | |
|
+11~Rossita МаНдАрИнКаТа Barbie. star18 mimmy . LightOne monini candyx. . The_vampire_girl Сwет0с rozaLie 15 posters |
Автор | Съобщение |
---|
rozaLie Неспасяем
Warn : ( : happiness is the key to success. Брой мнения : 15926 Reputation : 205 Join date : 26.04.2009 Age : 27 Местожителство : Пловдив
| |
| |
Сwет0с Луд фен
Warn : ( : Луд фен на Респект! (bow) ((( : Брой мнения : 331 Reputation : 2 Join date : 31.01.2010 Age : 28
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Вто Фев 02, 2010 3:35 am | |
| О, Шипкаа!!!! (Да живее майка България!!!) | |
|
| |
The_vampire_girl Неспасяем
Warn : ( : Върни ми сърцето!!! Брой мнения : 1061 Reputation : 9 Join date : 13.07.2009 Age : 34
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Чет Фев 04, 2010 1:04 am | |
| | |
|
| |
candyx. . Неспасяем
Warn : ( : И сърце,и душа,и каквото пожелаеш ще ти дам..Да бъдеш с мен сега. <3 Брой мнения : 2309 Reputation : 22 Join date : 18.06.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Чет Фев 04, 2010 2:57 am | |
| Ами всъщност не съм се замисляла..харесва ми повече да си драскам някви глупости,да си пиша,но имам любими: Одата ''Шипка'' Одата ''Българският език'' Напразно Викане,На моята мечта..,..И все пак ти се вмъкна в моя дом..,Среднощен телефон,Телефонен разговор със самотата Стига токова ;дд | |
|
| |
monini Неспасяем
Warn : ( : A day without you is a year without rain <333 Брой мнения : 3435 Reputation : 57 Join date : 07.10.2009 Age : 29 Местожителство : Сандански
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Вто Фев 09, 2010 6:48 pm | |
| "Обесването на Васил Левски" от Христо Ботев.. | |
|
| |
LightOne Неспасяем
Warn : ( : Внимание Заядлив Дядка !!! ')©® Брой мнения : 8611 Reputation : 130 Join date : 26.06.2009 Age : 35
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Чет Фев 11, 2010 9:12 pm | |
| Иван Вазов - Новото гробище над Сливница
"Българио, за тебе те умряха,
една бе ти достойна зарад тях,
и те за теб достойни, майко, бяха
И твойто име само кат мълвяха,
умираха без страх."
Тази строфа винаги ме е карала да настръхвам. | |
|
| |
mimmy . Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1347 Reputation : 8 Join date : 07.07.2009 Age : 28 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Вто Мар 23, 2010 9:05 pm | |
| "Опълченците на Шипка" - Иван Вазов, защото го учих един месец ! "Българският език" - Иван Вазов . | |
|
| |
star18 Напредващ
Warn : Брой мнения : 147 Reputation : 0 Join date : 24.04.2010 Age : 26
| |
| |
Barbie. Неспасяем
Warn : ( : Дявола ме кара и ми вика нека, нека! ;-) Брой мнения : 1965 Reputation : 143 Join date : 03.03.2010 Age : 27 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Съб Юни 19, 2010 4:13 am | |
| Оо определено "Опълченците на Шипка" .. учих го доста и сега да ме бутнеш ще го кажа. Пък и ми харесва. ;дд | |
|
| |
МаНдАрИнКаТа Маниак
Warn : Брой мнения : 443 Reputation : 3 Join date : 03.04.2010 Age : 27 Местожителство : София
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Сря Юни 23, 2010 12:24 am | |
| Както на повечето тук...и моите любими стихотворения са "Опълченците на Шипка" и "Българският език".Две оди, които България ВИНАГИ трябва да помни.Вазов е наистина майстор.Когато ги учех през учебната година, не ме впечатляваха, но сега разбирам колко са значими! | |
|
| |
~Rossita Неспасяем
Warn : ( : 8-9-10112012 Брой мнения : 14468 Reputation : 111 Join date : 15.01.2010 Age : 25
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Нед Юли 11, 2010 4:46 pm | |
| Споделям мнението на останалите. Стихотворенията "Опълченците на Шипка" и "Българският език" са вечни. Иван Вазов е един от най-добрите български писатели, така че не се учудвам, че всички сме на едно мнение. | |
|
| |
Kat3t0 ♥ Admin
Warn : ( : This ain't nothing but a summer jam ..(H) Брой мнения : 4134 Reputation : 129 Join date : 09.04.2009 Age : 28
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Нед Юли 11, 2010 8:33 pm | |
| И аз съм на същото мнение .. Българският език и Опълченците на Шипка. | |
|
| |
Cap`pac. Неспасяем
Warn : Брой мнения : 4596 Reputation : 5 Join date : 04.12.2010 Местожителство : Варна
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Пон Мар 07, 2011 12:48 pm | |
| Много ми харесва на Христо Ботев за ''Обесването на Васил Левски'' - Цитат :
- О, майко моя, родино мила,
защо тъй жално, тъй милно плачеш? Гарване, и ти, птицо проклета, на чий гроб там тъй грозно грачеш?
Ох, зная, зная, ти плачеш, майко, затуй, че ти си черна робиня, затуй, че твоят свещен глас, майко, е глас без помощ, глас във пустиня."
Плачи! Там близо край град София стърчи, аз видях, черно бесило, и твой един син, Българийо, виси на него със страшна сила.
Гарванът грачи грозно, зловещо, псета и вълци вият в полята, старци се молят богу горещо, жените плачат, пищят децата.
Зимата пее свойта зла песен, вихрове гонят тръни в полето, и студ, и мраз, и плач без надежда навяват на теб скръб на сърцето. | |
|
| |
Krisito_we Редовен
Warn : ( : The Perks Of Being a Wallflower Брой мнения : 299 Reputation : 5 Join date : 17.11.2010 Age : 31
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Нед Дек 04, 2011 5:59 am | |
| "Обесването на Васил Левски", "Хаджи Димитър" и "На прощаване" от Ботев, Цялата "Епопея на забравените" от Вазов и "Песен за човека" от Никола Вапцаров | |
|
| |
xapricotkiss,, Неспасяем
Warn : Брой мнения : 1021 Reputation : 6 Join date : 09.04.2009 Age : 27
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? Сря Май 02, 2012 2:24 am | |
| Само аз ли съм със стихотворение от чужд автор? ХД Та тъй....
Ако
Ако владееш се, когато всички треперят, а наричат теб страхлив; Ако на своето сърце едничко се довериш, но бъдеш предпазлив; Ако изчакваш, без да се отчайваш; наклеветен – не сееш клевети;
или намразен – злоба не спотайваш; но… ни премъдър, ни пресвят си ти; Ако мечтаеш, без да си мечтател; ако си умен, без да си умник; Ако посрещаш краха – зъл предател еднакво със триумфа – стар циник; Ако злодеи клетвата ти свята превърнат в клопка – и го понесеш, или пък видиш сринати нещата, градени с кръв – и почнеш нов градеж;
Ако на куп пред себе си заложиш спечеленото, смело хвърлиш зар, изгубиш, и започнеш пак, и можеш да премълчиш за неуспеха стар; Ако заставиш мозък, нерви, длани и изхабени – да ти служат пак, и крачиш, само с Волята останал, която им повтаря: „Влезте в крак! Ако в тълпата Лорда в теб опазиш, в двореца – своя прост човешки смях; Ако зачиташ всеки, но не лазиш; ако от враг и свой не те е страх; Ако запълниш хищната Минута с шейсет секунди спринт, поне веднъж; Светът е твой! Молбата ми е чута! И главно, сине мой – ще бъдеш мъж!
Ръдиард Киплинг
| |
|
| |
Sponsored content
| Заглавие: Re: Любимо стихотворение? | |
| |
|
| |
| Любимо стихотворение? | |
|