Мъртз Джафър интервюира Лейтън Мийстър
Мъртз Джафър: Готова ли си да започваме?
Лейтън Мийстър: Винаги съм готова.
МД: Искам да започнем с това как се включи в Gossip Girl?
ЛМ: Прочетох сценария и просто се влюбих. Влюбих се в персонажа на Блеър и знаех, че трябва да играя точно нея. Тогава бях "хайде, давайте ми ролята по-бързо"(не, шегувам се). Това наистина е нещо страхотно и аз исках да съм част от него. Когато отидохме на пробните снимки за първи епизод, атмосферата беше страхотна. Всички беше просто перфектно.
МД: Това е нещо като Големият пробив за теб, нали?
ЛМ: Да, но не съм точно сигурна. В смисъл, открива креативността ми. Имам чувството, че това е най-хубавото нещо, което съм правила. Мисля, че като порасвам ще развивам и играта си, но този филми си е като силен шут нагоре.
МД: Ти си била буквално във всички преуспели сериали. Виж само 24, House, Entourage, Veronica Mars и CSI Miami. И те наистина имат голям успех. Това скрито може да значи, че и Gossip Girl ще е много успешно.
ЛМ: Това ми се струва много хубаво. (смее се) Много блягодаря.
МД: (смее се)
ЛМ: В смисъл, аз не знам, ти знаеш ли? Никога не се знае какво ще стане с тези неща, но вярвам, че ние сме добър екип, а и Пилотър постигна огромен успех. Имам предвид, че вече имаме огромна тълпа страхотни фенове. Те четат книгите, опознават героите и за нас това е много хубаво. Също музиката, дрехите, хората..всички играем малка роля в нещо феноменално. Снимаме в Ню Йорк(истинският Ню Йорк), и сякаш самият град е част от каста. Ходенето до Сентръл Парк, няма грешка, Сентръл Парк...
МД: Да, не можете да инсценирате Сентръл Парк.
ЛМ: Абсолютно! Или снимките на стълбите на The Met. Тези стълби си носят енергията. Не може да ги замениш с изкуствена сцена.
МД: Искам да те попитам за персонажа ти Блеър Уолдорф. Гледах пилота и тя НАПЪЛНО се превърна в любимката ми. Мисля да продължа да гледам, само за да видя какво ще направи Блеър.
ЛМ: (смее се) И сега си "о, Боже, какво ли ще каже тя?"
МД: (смее се) И какъв е плана? Какво съобщение носи тя?
ЛМ: Това е забавно. Когато видях сценария не бях съвсем сигурна какво да правя, как да я изиграя, дали да е пълна кучка или по-скоро от типа "тя има много пластове, стига да я опознаете". Тя разбира се, е емоционално, но и объркано момиче. И естествено прилича на другите богаташки. Виждате я да носи Долче и Габана, но пак е разстроена. Има много яки неща около нея. Тя е интелигентна, забавна и много готина мацка, но преживява онези неща, през които минава сигурно всеки тийнейджър. Това, че е популярна и всички гледат към нея я кара понякога да се държи като кучка, но пък това е и забавление.
МД: И забавно ли е да играеш лошо момиче. То всички го преиначават някакси ти и Чък, олицетворяващи злото, и от друга страна Дан и Серена, прекрасните деца, каквито всеки иска да бъде.
ЛМ: Ами да ти кажа, не е точно така. Никой не е изцяло лош, нито изцяло добър. Серена е момичето, което всеки иска да бъде и с което всеки иска да бъде. Но и тя е объркана, и тя има проблеми. Същото е и при Блеър, но с тази разлика, че тя има по извратено чувство за хумор. Чък от друга страна е типичното "лошо момче", което е винаги наоколо. Хората просто обичат да мразят персонажи като Блеър и Чък.
МД: Напълно!
ЛМ: Нейт също е от части лошо момче, но той има и добри неща в себе си...наистина е страхотен.
МД: А какво мислиш за съобщенията от типа "видях Блеър в магазина" или "видях Блеър в бара"? Дали наистина нещо такова съществува в училище?
ЛМ: Мисля, че това е гадното на училище. Те си издигат кумири, местни знаменитости и това си е чисто клюкарстване, което е..
МД: Универсално?
А какво ще кажеш за сравненията между вас и ОС? В смисъл Джош и Стефани са работили върху него, също и върху Кръгът на Доусън, Бевърли Хилс 90210...
ЛМ: Те си имат своите отпечатъци върху ОС, което се отекнат и върху нас, но пък са свършили добра работа. Дори и някои неща да наподобяват ОС не всичко е така. И всички тези неща са породени от това, че не може да опишеш всяка страница на 12 книги, в сериал, който има 40 мин. на серия.
МД: Какво ще кажеш за Кристен Бел? Виждате ли се на площадката?
ЛМ: Не, тя идва после и си вкарва магията в сериала.
МД: Нещо като при анимацийте?
ЛМ: Именно. Нейният персонаж е много важен, защото тя отчасти държи нещата под контрол. Ако някой се изложи на парти ще стане скаднал. И никое парти не е просто парти. Не е като да идеш в Бруклин на дискотека.
МД: А ти беше ли навътре с всичките тези неща около блоговете? Беше ли в МайСпейс, преди шоуто?
ЛМ: Иска ми се да кажа да, за да изглеждам по-готина, че мога да се оправям с тези неща..
МД: (смее се)
ЛМ: Но не е така. Но ще видим..ще видим. Всички, които познавах и бяха анти-МайСпейс, сега ги виждам да тракат по клавиатурите и като питам какво правят получавам отгвор "Нищо."
МД: Ето Фейсбук едва се появи и вече трудно се намира човек, който да не е регистриран.
ЛМ: Всички са ОБСЕБЕНИ от него. Преди да започнем снимките бях във Ванкувър за около месец и отвсякъдв "Фейсбук, Фейсбук" и аз "Окей, де, схванах".
МД: Знаеш ли, забавно е. Дори официалните правителствени лица се регистрират и ги разглеждат. Рабзираш ли ме?
ЛМ: "Биг Брадър те наблюдава."(смее се)
МД: (смее се) А на върху какво друго работиш? Чух нещо за This Dead of Winter.
ЛМ: Вече няма да е така. Dead of Night е новото заглавие. Джеф Фишър ще е режисьор. Калей Куоко ще е също във филма. Още и Синтия Батън и Джейсън Ландън. И още много....Голям ансамбъл сме. Не мога да ти кажа много за филма, защото ще се шокираш. Да речем, че ще е филм на ужасите. Малко като риалити шоу. В град на майната си. Но ще е невероятно...Не мога да ти кажа повече.
МД: О, и това стига.
ЛМ: Просто не мога да кажа къде работим, защото ще прецакам всичко.
МД: Какво друго следва? Само този филм и Госип Гърл ли са на дневен план?
ЛМ: Снимам и още един филм. Hell House(не мисля, че ще се казва така накрая, но както и да е). Пак ще е ужаси, а аз ще съм момиче, което чува разни звуци и такива неща. Много ще е яко.
МД: И накрая. Защо хората трябва да гледах "Госип Гърл"?
ЛМ: Защото е яко и секси, защото ако гледат една серия ще разберат. Ще се влюбят както аз се влюбих.
МД: Това е страхотно. Мерси много.
ЛМ: Беше ми приятно да се запознаем.
МД: И на мен.